Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:46 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

dezvaluiri.ro EXCLUSIV - Candidați la Senatul Universității “Ovidius”, implicați în transferuri ilegale

ro

01 Mar, 2016 00:00 2849 Marime text


Celebrul raport al Corpului de Control al Ministerului Educației Naționale (MEN), atât de ascuns de ochii publicului de către oficialii Universității “Ovidius” din Constanța (UOC), consemnează la capitolul transferuri de studenți mai multe nereguli. În perioada verificată de reprezentanții ministerului, 2009-2013, au fost descoperite multiple încălcări ale legii realizate de decanii facultăților, în cârdășie cu rectorii care s-au perindat la conducerea UOC în acești ani (Victor Ciupină până în 2012 și Dănuț Epure). Mai mulți dintre acești decani candidează în prezent pentru un loc în Senatul UOC.

Un articol de Călin Gavrilaș

Pentru a păcăli controlul, facultățile au pus la dispoziția MEN acte incomplete, fapt consemnat de mai multe ori de către Corpul de Control în cele aproape 200 de pagini ale Raportului oficial. Cu toate acestea, reiese clar că decanii s-au comportat ca boierii pe moșie, abuzând de funcția pe care o ocupau (unii o ocupă și acum), folosindu-se de anumite ambiguități ale regulamentelor UOC sau chiar încălcând legea cu bună știință. Pentru toate acestea nu a răspuns nimeni până acum. Actualul rector, Sorin Rugină, a preferat să conserve o stare ilegală de fapt neluând nicio masură asupra celor vinovați de astfel de transferuri. Așa se explică și încercarea sa de a dosi Raportul sau de a ne intimida cu drepturi la replica.

“Dezvăluiri” vă prezintă o primă parte a transferurilor ilegale realizate în perioada 2009-2013 la unele facultăți din cadrul UOC. În multe cazuri am fost nevoiți să cercetăm acolo unde reprezentanții MEN nu au avut acces din cauza lipsei de transparență a decanilor care au încercat să-și ascundă ilegalitățile. Pe alocuri au și reușit.

Alături de exemplele din articol, veţi găsi în fotografiile ce îl însoţesc şi alte cazuri de studenţi transferaţi ilegal, fără a susţine admitere, fără a avea numărul minim de credite, sau transferaţi la specializări incompatibile cu studiile efectuate anterior. Toate acestea completează imaginea de ansamblu de la Ovidius, din perioada 2009-2013, când aceasta a adevenit o adevărată "Universitate unde totul e posibil". Daţi click pe fotografii, pentru a le mări!

Articolul integral îl puteți citi pe dezvaluiri.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • fani 01 Mar, 2016 08:35 Poate aflam unde-i sediul Universitatii Ovidius din Valea Seaca sau Poplaca ? Ministerul Educatiei sigur cunoaste....unde-s celelalte OVIDIUS -uri ! Asta-i doar cea din Constanta.
  • Rase 01 Mar, 2016 08:27 Ehee la Medicina e o poveste lunga si de ce nu e intrebat Ilicescu cum face cu strainii si Gartu asta la fel. Numai valuta si studenti straini vad in fata cei doi.