Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:06 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ziua „Z" pentru primarul Mazare

ro

21 Sep, 2009 02:28 3262 Marime text

deschidere.jpgControlul ANRMAP va dura cel puţin o săptămână

Astăzi, reprezentanţii Autorităţii Naţionale pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice au anunţat demararea procedurii de supraveghere la Primăria Municipiului Constanţa, condusă de Radu Mazăre.

Potrivit declaraţiilor Adinei Brotea, expert principal al ANRMAP, desemnată pentru a se ocupa de „descinderea" de la Primăria Constanţa, controlul va dura cel puţin o săptămână. Cu alte cuvinte, începând de astăzi, Primăria Municipiului Constanţa va fi „călcată" de reprezentanţii ANRMAP, urmând să fie luate „la puricat" „contractele de achiziţie publică derulate în perioada 2006 - 2009, având ca obiect Servicii de publicitate/advertising". Nu în ultimul rând, ANRMAP şi-a anunţat interesul şi pentru „încredinţarea realizării Studiului de Fezabilitate, a Proiectului Tehnic şi a execuţiei lucrărilor de urbanizare aferente contractelor de concesiune nr. 38133/15.06.2000 şi 38134/15.06.2000". „Vizita" reprezentanţilor Autorităţii Naţionale pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice i-a fost anunţată primarului Radu Mazăre printr-o aşa-numită „Comunicare privind începerea procedurii de supraveghere", transmisă prin fax, pe data de 15 septembrie, fiind în aceeaşi zi înregistrată la Cabinetul Primarului. „Prin prezenta, Autoritatea Naţională pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice vă aduce la cunoştinţă că veţi face obiectul unui control al procedurilor de atribuire a contractelor de achiziţie publică derulate în perioada 2006 - 2009", a sunat anunţul sec şi fără drept de apel al Direcţiei Generale Supraveghere, Monitorizare şi Evaluare, din cadrul ANRMAP, semnat de directorul general Radu Antonescu. „Procedura de supraveghere se va desfăşura la sediul instituţiei dvs. începând cu data de 21.09.2009", se arată în respectiva comunicare a ANRMAP. „Autoritatea contractantă va pune la dispoziţia echipei de control următoarele documente: Dosarele achiziţiilor publice mai sus menţionate şi orice alte documente relevante, inclusiv actele adiţionale (dacă este cazul), programul anual al achiziţiilor publice pentru anii 2006, 2007, 2008 şi 2009 şi dovada alocării fondurilor necesare".

O săptămână în control

Însă, reprezentanţii ANRMAP par decişi să le facă viaţa grea celor de la primărie, punându-i la treabă: „toate documentele vor fi opisate, numerotate şi însoţite de o declaraţie pe proprie răspundere a conducătorului autorităţii contractante sau reprezentantului legal al acesteia, declaraţie care să ateste faptul că acestea au fost prezentate echipei de control, în copie conform cu originalul". Conform declaraţiilor expertului principal Adina Brotea, vor fi cercetate toate documentele achiziţiilor faţă de care ANRMAP şi-a exprimat interesul. „Noi am estimat controlul la o săptămână, dar, în funcţie de ceea ce vom constata la faţa locului, este posibil să extindem această perioadă sau să terminăm mai repede. Totuşi, nu cred să terminăm mai devreme, fiind vorba despre atâtea documente", ne-a declarat expertul. Conform sursei citate, echipa de control va fi formată din doi agenţi constatatori, numărul acestora fiind oricum foarte mic. Controlul se va finaliza cu un raport de control, ce va fi întocmit la sediul ANRMAP, în Capitală. „Dacă, însă, vom constata ilegalităţi, atunci vom întocmi procese verbale cu privire la aceste aspecte, la faţa locului, în prezenţa reprezentanţilor Primăriei Constanţa", a adăugat expertul ANRMAP. Întrebată dacă va fi nevoie ca primarul sau alţi angajaţi ai primăriei să fie audiaţi, Adina Brotea a precizat că, dacă vor exista nelămuriri sau nereguli, atunci li se vor cere note explicative celor vizaţi. La rândul său, vădit nemulţumit de un nou control la primărie, Radu Mazăre a făcut public anunţul privind „vizita" ANRMAP, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute săptămâna trecută, dezvăluind, totodată, şi nemulţumirile.

{mos_ri:Mazare}
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • surmelis argentina pusa 03 Oct, 2009 11:25 Si ce ? voi :LIANA, PONGO si CETATEANUL ,considerati ca LIBERALII sunt CINSTITI si MUNCITORI ? Sunt cei mai MARI si PERICULOSI HOTI,adica adevaratii MAFIOTI.
  • cetateanul 21 Sep, 2009 12:30 sper sa isi faca datoria, corectitudinea si tranparenta ar fi benefice ptr progresul Constantei...ca suntem manipulati si pacaliti de primarie si am ajuns sa consideram normal ca Primaria poate sa faca ce vrea cu banul nostru...consider ca constantenii merita sansa la progres si civilizatie, nu la Mafie si coruptie...
  • Pongo 21 Sep, 2009 09:35 Degeaba. Legea este proasta. De cand s-a introdus in dezbateri, la cele doua camere, a fost scos aproape in intregime capitolul "SANCTIUNI". In orice stat civilizat, o astfel de lege nu ar fi trecut de legislativ.
  • liana 21 Sep, 2009 09:32 ...succes angajatilor primariei...!!! va cam tataie funduletul,nu?