Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:06 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Zeci de contestații la acte de executare Primăria Constanţa cheamă în instanţă Fiscul constănţean

ro

18 Aug, 2014 00:00 3322 Marime text
Pe rolul Tribunalului Constanţa au fost înregistrate, în cursul săptămânii trecute, 19 dosare în care Primăria municipiului Constanţa, prin primar, are calitatea de reclamant, în vreme ce Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Constanţa, pe cea de pârât. Obiectul acestor dosare este anularea unor acte administrative.

Amintim, în acest context, că Radu Mazăre, edilul-şef al Constanţei, anunţa, marţea trecută, că are conturile blocate. „Am toate conturile blocate. Pentru că toate amenzile judiciare pe care le-a primit Primăria, de-a lungul sutelor şi miilor de procese în care se judecă cu diverşi cetăţeni, mi-au fost reţinute de domnii de la ANAF mie şi mi s-a pus sechestru mie, personal“, a explicat primarul Mazăre. Tot atunci, şeful administraţiei publice a declarat că 80% din conturile Primăriei Constanţa ar fi blocate.
Despre ce este vorba în aceste 19 noi dosare? Au legătură ele cu recentele declaraţii ale primarului? Am încercat să aflăm asta chiar de la şeful municipalităţii constănţene, iar în acest sens, i-am trimis un mesaj pe telefonul mobil. Previzibil, Radu Mazăre nu a răspuns. În eventualitatea în care o va face, declaraţia sa va fi ulterior publicată.

„Nu ne dă nimeni în judecată“

Emil Mihăilescu, şeful Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Constanţa, ne-a declarat că instituţia pe care o conduce nu e dată în judecată de administraţia Mazăre. „Nu ne dă nimeni în judecată. Este vorba despre faptul că Primăria Constanţa face contestaţie la actele noastre de executare pentru somaţiile de plată“, a explicat Mihăilescu.
Pentru ce au fost emise somaţiile de plată? „Pentru diverse amenzi judiciare, pentru cheltuieli de judecată. Sunt mai multe dosare, nu-l ţin minte pe fiecare în parte“, a menţionat şeful Fiscului constănţean.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii