Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:15 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Venerabilii masoni Care sunt lojele din Constanţa şi conducătorii acestora

ro

11 Jul, 2011 00:00 38872 Marime text
cap_1.jpgReprezentanţii Asociaţiei Cavalerii Ospitalieri s-au adresat, până în prezent, de două ori Judecătoriei Constanţa solicitând acordarea personalităţii juridice, cererea fiindu-le respinsă de tot atâtea ori, în dosarele cu numerele 19448/212/2010 şi respectiv 25575/212/2010

Se spune despre masoni că ar conduce lumea. Că uneltesc, în întruniri secrete, planuri de preluare a conducerii mondiale. Cât este mit şi cât realitate, nimeni nu poate şti cu siguranţă. Însă, în contextul isteriei generale pe care ar putea-o naşte frica de masoni şi teoriile conspiraţiei ţesute în jurul acestora, ZIUA de Constanţa vă prezintă lista completă a lojelor masonice care operează la ora actuală în judeţ şi conducătorii lor, numiţi venerabili. De la bun început, este de precizat că nume grele - deşi nu întotdeauna cunoscute - ale Constanţei se înscriu în cartea roşie a masoneriei de la malul mării. Cei mai cunoscuţi dintre aceştia sunt doi politicieni, respectiv Nicolae Nemirschi, venerabil al lojei „Sfântul Andrei", din Buzău, dar şi Ovidiu Cupşa, venerabilul lojei „Cavalerii de Mangalia".

Facem menţiunea că, acolo unde este posibil, vom preciza şi dosarele de la instanţă prin care au fost înfiinţate lojele. Conform informaţiilor afişate pe site-ul airportprisoner.wordpress.com , circa 20 de loje masonice ar exista, la momentul de faţă, în judeţul Constanţa. Cu toate acestea, fostul viceprimar al oraşului şi fost ministru al Mediului, Nicolae Nemirschi, este venerabil al unei loje nu din oraşul de baştină, ci conduce o grupare tocmai din Buzău. Concret, Nemirschi este venerabilul lojei „Sf. Andrei", înregistrată sub numărul 40. Revenind la masonii din Constanţa, lista lojelor cuprinde „Steaua Dobrogei", condusă de venerabilul Emil Postole, „Cavalerii Dobrogei" - al cărei venerabil este Mircea Prelipcean Ghiocel, „Ovidius", condusă de Vlad Tudor, „Farul Ospitalier", îndrumat de Bogdan Dumitru Boeru, „Steaua Sudului", sub oblăduirea lui Aurelian Ivaşcu şi „Marea Neagră", condusă de Ionel Ştefan.

Avocaţi şi liberali

masoni.jpg

Lista continuă cu venerabilul Aurel Martinescu aflat în fruntea lojei „Minerva", Titu Prusu, al lojei „Anghel Saligny", avocatul constănţean Tiberius Emanuel Hodor - venerabil al lojei „Pitagora", loja „Maeştrii Tomitani", condusă de Gabriel Balaban, „Tomis", sub comanda lui Constantin Raicu, „Adonai", al cărei venerabil este Marian Iliescu şi „Demnitatea Pontică", sub îndrumarea liberalului Mihai Lupu. „Colosseum" este condusă de venerabilul Sorin Şandru, loja „Glykon" îl are ca venerabil pe Ionel Dan Gheorghiu, în timp ce venerabilul Ismail Temungin se află în fruntea lojei „Uzun Hasan". Nu în ultimul rând, Remus Munteanu conduce loja „Adoniram", iar „Cavalerii de Mangalia" sunt îndrumaţi de liberalul Ovidiu Cupşa. La comanda „Cavalerilor lui Mircea" se află venerabilul Marian Odor. În ceea ce priveşte documentele de înfiinţare ale lojelor, este de precizat că „Steaua Dobrogei" a fost înfiinţată în 2008, pe 14 octombrie, când magistraţii Judecătoriei Constanţa au admis cererea de acordare a personalităţii juridice formulată de reprezentanţii asociaţiei, în dosarul cu numărul 21662/212/2008.

Cavalerii Ospitalieri, cu cererea respinsă

Interesant de remarcat este faptul că acordul privind înfiinţarea asociaţiei a fost dat la circa trei luni după ce magistraţii aceleiaşi instanţe au respins o cerere similară venită din partea asociaţiei. Concret, pe data de 22 iulie 2008, în dosarul cu numărul 13215/212/2008, Judecătoria Constanţa respinsese „ca neîntemeiată cererea de acordare a personalităţii juridice" formulată de „Steaua Dobrogei". Loja „Cavalerii Dobrogei" a primit acordul instanţei pentru înfiinţare pe data de 27 iunie 2008, în dosarul cu numărul 12431/212/2008, când Judecătoria Constanţa a decis: „admite cererea petentei. Dispune înregistrarea în Registrul Asociaţiilor şi Fundaţiilor a Asociaţiei «Cavalerii Dobrogei» Constanţa, în vederea acordării personalităţii juridice". Decizia putea fi atacată cu recurs în termen de cinci zile de la comunicare. Evident, un astfel de recurs nu a existat niciodată. Loja „Cavalerii de Mangalia" a primit o nouă undă verde din partea instanţei Judecătoriei Constanţa pe data de 6 august 2010, când a fost admisă cererea de modificare a actelor constitutive ale asociaţiei, formulată în dosarul cu numărul 29138/212/2010. Cea mai nouă lojă pare să fie „Demnitatea Pontică", cererea de acordare a personalităţii juridice fiind aprobată de magistraţii Judecătoriei Constanţa pe data de 20 mai 2011, în dosarul cu numărul 11755/212/2011. Poate nu este de trecut cu vederea faptul că, pe de altă parte, reprezentanţii Asociaţiei Cavalerii Ospitalieri s-au adresat, până în prezent, de două ori Judecătoriei Constanţa solicitând acordarea personalităţii juridice, cererea fiindu-le respinsă de tot atâtea ori, în dosarele cu numerele 19448/212/2010 şi respectiv 25575/212/2010.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Radu 11 Jul, 2011 13:05 1. Sunt doar o parte din lojile Constantei. Mai sunt si altele afiliate la alte Obediente sau Rit-uri. Mult mai puternice, dar si mult mai discrete. 2. Majoritatea celor nominalizati ca fiind venerabili nu mai sunt in functie - poti fi venerabil doar 2 mandate consecutive a cate 1 an, iar informatia e veche. 3. Loja lui Nemirschi e din Constanta, nu Buzau. 4. Cat de fraier trebuie sa fii ca sa-ti inregistrezi o asociatie cu acelasi nume ca al lojii - cand oricine se uita in acte vede care sunt membrii fondatori, deci fratii masoni din acea loja...
  • nulitati 11 Jul, 2011 11:15 venerabili?ne dor burtile de ras !
  • nulitati 11 Jul, 2011 09:11 oameni care nu au facut NIMUCpentru NIMENI.noi nu am auzit de astia !!!! cine sunt ? au facut ceva pentru societate ????
  • justice 11 Jul, 2011 02:50 marii mafioti-satane
  • Nicu G 11 Jul, 2011 01:54 Care sunt faptele lor de vitejie? Ce fac ei pentru popor? In afara de functii, aranjamente, licitatii trunchiate, trafic de influenta in orice domeniu, cu ce altceva se mai pot lauda? Cindva masonii erau elitele tarii, lupta si mureau pentru tara, dar acum sunt mafiotii cu gulerele albe ale acestei tari! Interzicerea lor nu e departe, chiar daca au functii in parlament, la partide si in administratie!