Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
09:39 19 01 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Valeriu Gheorghiță va coordona campania de vaccinare anti-COVID-19. Ce legături are cu Constanța

ro

19 Nov, 2020 00:00 2252 Marime text
  • Valeriu Gheorghiță va coordona campania de vaccinare anti-Covid la nivel național
  • Anunțul a fost făcut de Klaus Iohannis
  • Medicul are 38 de ani și este absolvent al UMF Târgu Mureș
  • Postdoctoratul l-a efectuat în cadrul unui proiect, unde a fost implicată și Universitatea Ovidius Constanța
  • În secțiunea „Documente” puteți vizualiza CV-ul lui Valeriu Gheorghiță
 
Valeriu Gheorghiță este coordonator al campaniei de vaccinare la nivel național anti-COVID-19, a afirmat, marți, 17 noiembrie, la Palatul Cotroceni, președintele Klaus Iohannis.
 
Elaborarea strategiei de vaccinare anti-COVID va fi gata săptămâna viitoare.
 
"După elaborarea strategiei de vaccinare anti-COVID-19, care va fi făcută publica săptămâna viitoare, autoritățile au început organizarea propriu-zisă în vederea implementării eficiente a acestei strategii. În ședința de astăzi a fost desemnat și un coordonator al campaniei de vaccinare la nivel național, în persoana domnului Valeriu Gheorghiță, medic primar de boli infecțioase la Spitalul Militar Central", a arătat șeful statului.
 
Lt. col. medic asistent universitar dr. Valeriu Gheorghita are 38 de ani și este absolvent al UMF Târgu Mureș (Medicină Militară). În 2013, a obtinut titlul de doctor în Științe Medicale cu lucrarea "Dinamica antigenului HBs cantitativ și predicția răspunsului la tratamentul antiviral cu interferon pegylat sau analogi nucleozidici și nucleotidici la pacientii cu hepatită cronică cu VHB", sub coordonarea Prof. Dr. Adrian Streinu-Cercel.
 
Născut în luna mai, având 38 de ani deja împliniți, este medic primar boli infecțioase din august 2017 la Spitalul Universitar de Urgență Militar central „Dr. Carol Davila”. Concomitent este asistent universitar, din februarie 2016 la Insistutul Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș”, Facultatea de Medicină Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila”, București.
 
Rezidențiatul l-a făcut la Insistutul Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș”, între 2007 și 2012, iar apoi alți cinci ani a fost medic specialist boli infecțioase la Spitalul Carol Davila.
 

Formarea educațională
 

După ce a încheiat liceul în localitatea Pitești, județul Argeș, la Colegiul Național „Ion. C. Brătianu”, a urmat cursurile Facultății de Medicină și Farmacie din Târgu-Mureș, pentru domeniul medicină generală (militară). Între 2003 și 2006, a urmat cursurile departamentului pentru pregătidrea personalului didactic de la aceeași facultate. Între 2009 și 2013 s-a pregătit și a primit titlul de Doctor în Științele Medicale, cu lucraea intitulată „Dinamica antigenului HBs cantitativ și predicția răspunsului la tratamentul antiviral cu interferon pegylat sau analogi nucleozidici și nucleotidici la pacienții cu hepatită cronică cu VHB”, la Universitatea Carol Davila.
 

Legăturile cu Constanța
 
Între august 2014 și noiembrie 2015 a terminat studiile postdoctorale. A luat parte, astfel, la un Postdoctorat în cadrul proiectului CERO –PROFIL DE CARIERĂ: CERCETĂTOR ROMÂN cu tema:“Dinamica disfuncției endocrine în sepsisul bacterian: corelații cu severitatea, etiologia și evoluția sepsisului”. Proiectul este cofinanţat din Fondul Social European prin POSDRU 2007-2013, Axa prioritară 1„Educaţia şi formarea în sprijinul creşterii economice  şi dezvoltării societăţii bazate pe cunoaştere”, Domeniul major de intervenţie1.5  „Programe  doctorale  şi  post-doctorale  în  sprijinul  cercetării”;  Contract  de  finanțare: POSDRU/159/1.5/S/135760, Beneficiar / Partener: UMF Carol Davila/ UMF ”GR. T POPA” Iași/ UNIV. Ovidius Constanța, Facultatea de Medicină.
 
Pe lângă limba maternă, mai cunoaște limba engleză și limba franceză, cea din urmă la nivel elementar.
 
De asemenea, are mai multe lucrări și participări la conferințe în mai multe orașe și țări, inclusiv la Constanța.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii