Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:54 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un poliţist aflat la datorie a fost lovit cu maşina de un şofer Cazul „Dulăul“ s-ar fi putut repeta la Constanţa (galerie foto)

ro

24 Aug, 2015 00:00 2685 Marime text
Un poliţist din Constanţa a fost lovit, sâmbătă dimineaţa, în staţiunea Mamaia, de o maşină condusă de Marin Florian Vladimir, de 31 de ani, din Constanţa, pe care omul legii încerca să-l legitimeze, după ce acesta îşi parcase autoturismul pe plajă.

Potrivit unor surse din poliţie, sâmbătă dimineaţa, s-a primit o sesizare prin 112 la Biroul Mamaia, prin care era semnalat că pe plajă se află un autoturism parcat. La faţa locului s-a deplasat o echipă mixtă, formată dintr-un poliţist şi un jandarm, care a identificat lângă maşină un bărbat. El le-a dat oamenilor legii date false despre identitatea sa.

 
Ulterior, poliţistul Marius Marian Badea i-a solicitat bărbatului să scoată autoturismul de pe plajă, dar, constatând că acesta se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, agentul s-a urcat la volan, cu bărbatul respectiv în dreapta sa. După ce a scos maşina de pe plajă, poliţistul a coborât şi a rămas lângă portieră, solicitându-i bărbatului actele de identitate. Acesta a pretins că se uită în torpedou, însă, la un moment dat, a sărit pe scaunul din stânga, a pornit maşina şi s-a pus în mişcare cu viraj la stânga. Pentru a nu fi lovit, poliţistul s-a urcat pe marginea portierei din stânga-faţă şi s-a prins cu mâna dreaptă de stâlpul dintre uşi, iar cu mâna stângă a apucat portiera care era deschisă. După câţiva metri, la un viraj dreapta, poliţistul a sărit în picioare, fiind acroşat cu portiera la şold şi la mâna dreaptă, fără să fie însă rănit. Poliţistul a acuzat însă dureri la coloană, motiv pentru care a mers la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, pentru investigaţii medicale, dar nu a rămas internat.
 
Şoferul în cauză şi-a continuat deplasarea, iar după circa un kilometru, a lovit un stâlp, unde a fost prins şi condus la spital pentru recoltarea probelor de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. I-a fost recoltată o probă de sânge, însă a refuzat să o dea şi pe a doua. Potrivit aceloraşi surse din Poliţie, rezultatul primei probe ar fi indicat 2 la mie alcool în sânge. Adică se afla aproape în comă alcoolică.

Cine este şoferul recalcitrant?

Marin Florian Vladimir, de profesie navigator, are 31 de ani şi s-a ales cu dosar penal, fiind acuzat de fals privind identitatea, conducere sub influenţa alcoolului sau a drogurilor, ultraj şi părăsirea locului accidentului. El a fost dus, sâmbătă, la sediul IJP Constanţa. Oamenii legii au încercat să-l audieze, însă era atât de beat, încât anchetatorii nu au putut obţine mare lucru de la el. Procurorii Parchetului Judecătoriei Constanţa au emis imediat o ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore pe numele lui. Ieri însă, Vladimir a fost prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă. Judecătorii de la Tribunalul Constanţa au analizat probele oamenilor legii şi au decis să emită mandat de arestare preventivă pe numele lui, pentru 30 de zile. Decizia instanţei nu este însă definitivă şi poate fi atacată cu recurs. Bărbatul a fost dus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al IJP Constanţa.
 
El a mai avut probleme cu Poliţia Rutieră şi în trecut, fiind sancţionat pentru viteză excesivă, nefolosirea centurii de siguranţă, iar anul acesta, a fost amendat după o oprire neregulamentară. Şoferul a postat pe pagina sa de Facebook, în cursul zilei de vineri, un mesaj care nu mai are nevoie de niciun comentariu: „Vreau să-mi scrie pe cruce: nemernicul ăsta chiar s-a distrat!“

Cazul „Dulăul“

Cazul relatat seamănă cu cel al poliţistului Gheorghe Ionescu, de la Brigada Rutieră a capitalei, care a murit după ce a fost accidentat intenţionat cu maşina de un afacerist turc aflat sub influenţa băuturilor alcoolice. Exact ca şi în cazul poliţistului constănţean. Gheorghe Ionescu a fost lovit însă mai rău cu maşina şi a stat aproape trei săptămâni în comă. Era considerat unul dintre cei mai buni agenţi de poliţie de la Rutieră şi şi-a dedicat întreaga viaţă meseriei sale, pe care o iubea. I se spunea „Dulăul“ tocmai pentru că a reuşit să prindă sute de infractori şi să salveze vieţile multor oameni. „Dulăul“ a murit la datorie şi a fost înmormântat, ieri, cu onoruri militare.
 
Sursa foto: Facebook
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii