Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:30 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tragedie fără margini în judeţul Constanţa. Trei fetiţe moarte. Părinţii, condamnaţi definitiv (document)

ro

19 Feb, 2018 00:00 6836 Marime text
Decizia prin intermediul căreia doi soţi din comuna Nicolae Bălcescu, judeţul Constanţa, au fost condamnaţi de Judecătoria Constanţa, în primă instanţă, pentru ucidere din culpă, a rămas definitivă prin neapelare.
 
Cei doi au primit câte doi ani de închisoare, cu suspendare condiţionată.
 
Atât bărbatul, cât şi femeia au fost găsiţi vinovaţi după ce, pe data de 17 ianuarie 2013, şi-ar fi lăsat nesupravegheate, într-o cameră, cele trei copile. Imobilul a fost cuprins de flăcări, iar fetele au decedat.
 
Cei doi părinţi au fost trimişi în judecată la data de 22 mai 2015, de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, pentru ucidere din culpă.
 
Potrivit rechizitoriului, la data de 17 ianuarie 2013, cei doi „le-au lăsat nesupravegheate la locuinţa din comuna Nicolae Bălcescu pe cele trei fiice minore, în vârstă de şase, cinci, respectiv trei ani. Din cauza căderii de jar dintr-o sobă de teracotă a cărei uşă lipsea, urmată de aprinderea materialelor textile din cameră, în locuinţă a izbucnit un incendiu care a condus la decesul prin intoxicaţie acută cu monoxid de carbon al celor trei minore“.
 
Judecătoria Constanţa, în primă instanţă, i-a condamnat pe cei doi soţi la câte doi ani de închisoare, cu suspendare condiţionată, pentru ucidere din culpă.
 
Decizia a rămas definitivă prin neapelare.
 
Sentinţa poate fi citită integral accesând secţiunea „Documente“. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii