Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:59 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Știri Constanța Un SRL a întrebat Primăria dacă este cu dedicație caietul de sarcini pentru spectacolul extraordinar „Ave Maria”...! Ce răspuns a primit? (DOCUMENTE)

ro

26 Jul, 2023 18:00 2014 Marime text
  • S-a întâmplat în etapa clarificărilor în cadrul procedurii de atribuire a contractului pentru spectacolul extraordinar „Ave Maria” care va fi prezentat în zilele de 15 și 16 august 2023, începând cu orele 21:00, pe faleza Cazinoului din Constanța
  • Municipiul Constanţa plătește 400.000 lei fără TVA pentru acest eveniment care va fi susținut de 34 de artiști lirici, un pianist și doi dirijori din cadrul Corului Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” din București
  • Directorul de onoare al ansamblului este dirijorul internaţional Ion Marin, iar managementul instituţiei este asigurat de Emil Pantelimon
  • Un operatori economic interesat de contract i-a întrebat direct pe funcționarii Primăriei Constanța dacă: „Caietul de sarcini este cu dedicație pentru Corul Madrigal?”
  • Directorul executiv al Direcției Logistice din cadrul Primăriei Constanța, semnează un răspuns, potrivit căruia : „Primăria vrea să achiziționeze spectacolul „Ave Maria” al Corului Național de Cameră „Madrigal - Marin Constantin", cu scopul de a atrage atenția publicului local, național și international asupra municipiului Constanța (…), însă orice operator economic, care se încadrează în cerințele solicitate, poate participa în cadrul procedurii de achiziție”
 
 
 
Municipiul Constanţa plătește 400.000 lei fără TVA pentru spectacolul „Ave Maria” care va fi prezentat în zilele de 15 și 16 august 2023, începând cu orele 21:00, pe faleza Cazinoului din Constanța, vezi secțiunea „documente”.
 
Evenimentul va fi susținut de 34 de artiști lirici, un pianist și doi dirijori din cadrul Corului Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” din București și interpretări psalmice ale actorului Marius Manole și copii din ansamblurile corale ale Programului Național Cantus Mundi din Constanța.
 
Intrarea la spectacol va fi liberă, dar se va face exclusiv prin rezervarea online a biletelor pe platforma Bilete.ro.
 
Evenimentul „Ave Maria” este realizat în parteneriat cu Primăria Municipiului Constanța și marchează sărbătoarea Adormirea Maicii Domnului, precum și Ziua Marinei Române.

Contractul mai prevede și promovarea evenimentului pe canale TV național minim 2 spoturi publicitare; promovare canale radio național minim 3 spoturi publicitare; promovare canal radio local minim 3 spoturi publicitare; afișaj local: minim 50 de afișe și vizualuri animate; transmitere comunicate de presă locală și națională și comunicare social media: event facebook (co-hosting Primăria Constanța), promovare susținută facebook, instagram, youtube etc.
 
Totodată, prestatorul trebuie să asigure cazarea și masa artiștilor dar și a personalului tehnic, precum și paza și securitatea evenimentului și să achite toate drepturile care decurg din prestațiile artistice conform legislației către UCMR-ADA.
 
Reamintim pentru atribuirea acestui contract, municipiul Constanţa a organizat în data de 03.07.2023 ora: 13:00, procedura proprie de atribuire. La secțiunea „achiziții publice” de pe site-ul municipalității, unul dintre operatorii economici interesați a remarcat în etapa clarificărilor aferente achiziției că : „în urma studierii caietului de sarcini, am înțeles foarte clar că se dorește indentificarea unui prestator care să tuturor cerințelor.
Vă întreb direct: Caietul de sarcini este cu dedicație pentru Corul Madrigal?....”, a fost prima întrebatre a operatorului economic interesat de procedura organizată de Primăria Constanța.


 
Iar directorul executiv al Direcției Logistice din cadrul Primăriei Constanța, Alin Vintilă alături de subordonații săi (Andreea Stan, director- executiv adjunct și Diana Zaharia, consilier achiziții publice) semneaază un răspuns la întrebările adresate de operatorul economic: „Ca urmare a solicitării de clarificari înregistrată cu nr. 123519 din 29.06.2023, vă facem cunoscut urmatoarele : Spectacolul extraordinar ”Ave Maria” este un spectacol de muzica, lumini ;i regie, care poate fi realizat de coruri, de aceea se și specifică în caietul de sarcini nr.111195/12.06.2023:  „Obiectul prezentului Caiet de sarcini îl constituie achiziția de servicii de divertisment prestate de coruri. Autoritatea contractantă își propune achiziționarea spectacolului „Ave Maria”, fiind unul dintre cele mai iubite și aplaudate spectacole ale Corului Național de Cameră „Madrigal - Marin Constantin" din ultimii ani, cu scopul de a atrage atenția publicului local, național și international asupra municipiului Constanța, ajutând astfel, la construcția brandului de oraș prin organizarea anuală a acestui eveniment pentru a deveni emblematic pentru municipiul de la malul mării. Prin achiziția acestui eveniment se dorșste identificarea unui prestator care să răspundă tuturor cerintelor descrise în caietul de sarcini. Acest lucru înseamnă că orice operator economic, care se încadrează în cerințele solicitate, poate participa în cadrul procedurii de achiziție (...)”.



Reamintim, directorul executiv al Direcției Logistice din cadrul Primăriei Constanța, Alin Vintilă alături de Vergil Chițac, primar al municipiului Constanța și Andrei Talpeș, președinte al Clubului Sportiv Municipal Constanța sunt cercetați de DNA Constanța sub aspectul infracțiunii de abuz în serviciu, complicitate la abuz în serviciu, dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, deoarece ar fi finanţat ilegal o competiţie de bărci de la Mamaia iar peste 1,7 milioane de lei au ajuns la o firmă din Monaco.

Facem precizarea că efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Menționăm că din partea Primăriei Constanța contractul a fost semnat de viceprimarul Ionuț Rusu, de reprezentanți ai Direcției Financiare, Direcției Cultură- Sport – Educație – Turism, Biroul Legislație – Contracte dar și de contabilul șef, vezi secțiunea „documente".
 




 



Despre Corul Naţional de Cameră „Madrigal - Marin Constantin”


Anul acesta în luna aprilie, Corul Naţional de Cameră „Madrigal - Marin Constantin” a aniversat 60 de ani de la prima sa repetiţie, care a avut loc pe 11 aprilie 1963, în cadrul Conservatorului.

Corul a susţinut primul său concert public, după trei luni de repetiţii, pe 7 iulie 1963, la Teatrul de Stat din Braşov, interpretând lucrări preclasice, iar în 1968 a devenit formaţia corală profesionistă a Conservatorului.

În anul 2014, Corul Madrigal a preluat numele fondatorului său în denumirea sa, iar în prezent este o instituţie publică de concerte de importanţă naţională, aflată în subordinea Ministerului Culturii.



Directorul de onoare al ansamblului este dirijorul internaţional Ion Marin, iar managementul instituţiei este asigurat de Emil Pantelimon.
Dirijorul principal al ansamblului este Anna Ungureanu, iar din 2016, dirijorul secund este Cezar Verlan.
 
Reamintim, anul trecut, din cauza condițiilor meteorologice, municipalitatea a fost obligată să reprogrameze spectacolul Corului Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”.


PRECIZĂRI
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
 
Chițac, Talpeș și Vintilă, suspecți la DNA Constanța „Club Sportiv Municipal Constanța va executa în numele și pe seama Municipiului Constanța” (DOCUMENT)
 
Spectacol cu ocazia Zilei Marinei. Ce buget a alocat Primăria Constanța?

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii