Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:55 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştefan Alexandru Stoica, cel mai căutat om din România Tripla crimă din cartierul Viile Noi a îngrozit ţara (galerie foto)

ro

25 Jul, 2014 00:00 8966 Marime text
O crimă teribilă a avut loc, miercuri seară, în cartierul Viile Noi din municipiul Constanţa. Principalul suspect, Ştefan Alexandru Stoica, a fost prins la mai puţin de 12 ore de la comiterea faptei, după ce 500 de poliţişti au fost mobilizaţi pentru căutarea lui, iar ieşirile din oraş au fost blocate.

Poliţiştii Secţiei 5 au primit, miercuri, o sesizare conform căreia într-o locuinţă de pe strada Şoseaua din Vii din cartierul Viile Noi, din municipiul Constanţa, au fost descoperite trei persoane care prezentau urme de violenţă pe corp. Ajunşi la faţa locului, anchetatorii au descoperit, pe o canapea, trupurile a trei persoane pline de sânge, care prezentau urme de lovituri cu un obiect dur şi plăgi înjunghiate. De asemenea, în camera respectivă au mai fost descoperite, alături de cadavre, un cuţit şi un ciocan şi urmele unor lupte. Principalul suspect al acestei teribile fapte este considerat a fi Ştefan Alexandru Stoica, eliberat pe data de 14 iulie din Penitenciarul Galaţi. Cele trei victime erau rudele tânărului, respectiv Gherghina Pârvuleţ, de 81 de ani, bunică, Paraschiva Martoiu, de 58 de ani, mătuşă, şi Cristian Marius Martoiu, de 19 ani, vărul lui Ştefan Alexandru Stoica, de 21 de ani. Autorităţile au mobilizat un număr de 500 de poliţişti pentru prinderea suspectului, care a fugit de la faţa locului. Au fost astfel blocate toate ieşirile din municipiul Constanţa, iar suspectul a fost dat în urmărire naţională.

După crimă, a mers să petreacă la un bar

Anchetatorii care cercetează triplul asasinat au dezvăluit că, după ce a comis oribila crimă, Ştefan Alexandru Stoica a petrecut într-un bar, în compania unui prieten, mai precis a unui fost puşcăriaş, pe care l-a cunoscut în timpul în care s-a aflat în detenţie.

Cum a fost prins Ştefan Alexandru Stoica

La mai puţin de 12 ore, Ştefan Stoica a fost găsit pe raza localităţii Cumpăna, pe o băncuţă în faţa casei unui prieten pe care îl cunoscuse în penitenciar. Potrivit unor surse din poliţie, după comiterea faptei, tânărul ar fi sustras pensiile celor două femei, în sumă de peste 2.000 de lei. Apoi, Ştefan Alexandru a furat maşina unui vecin din cartier, dar a abandonat-o după câteva străzi în urma unei tamponări cu un alt autoturism. Ulterior, el ar fi mers într-un bar unde a petrecut până dimineaţa. Ieri, când a fost găsit de poliţie, suspectul mai avea în jur de 200 de lei asupra sa. Acesta a fost condus la sediul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Constanţa pentru audieri.

Cum a ajuns principalul suspect al unei triple crime în libertate

Ştefan Alexandru Stoica a fost eliberat din Penitenciarul Galaţi pe data de 14 iulie. La începutul lunii, Comisia de propuneri pentru puneri în libertate condiţionată din cadrul Penitenciarului Galaţi a cerut ca Stoica să fie scos din spatele gratiilor, susţin surse apropiate anchetatorilor. Tânărul mai avea de stat încă patru luni în spatele gratiilor. Totuşi, ţinând cont de propunerea comisiei amintite, judecătorii au dispus eliberarea condiţionată a condamnatului Ştefan Alexandru Stoica. Pe lângă toate acestea, cheltuielile judiciare generate de punerea în libertate a tânărului au rămas în sarcina autorităţilor române. Hotărârea ar fi putut fi atacată cu contestaţie în trei zile de la comunicare, însă magistraţii nu au realizat niciun demers în această privinţă. Astfel, Ştefan Alexandru Stoica a fost pus în libertate.

Seara trecută, pe numele lui Ştefan Alexandru Stoica a fost emisă o ordonanţă de reţinere. Acesta urmează să fie prezentat magistraţilor cu propunere de arestare preventivă.

Nu este primul caz care a îngrozit cetăţenii din judeţul Constanţa şi nu numai. Astfel, în anul 2004, soţii Ion şi fiica lor, Amalia, toţi din Mangalia, au fost ucişi.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii