Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:37 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Special terenuri pentru protejatii PSD

ro

27 May, 2009 02:01 8493 Marime text

deschidere_.jpgPaul Bocănete, Dragoş Piuaru, Constanţa Stan şi Anca Ivaşcu vor fi fericiţii posesori a încă 220 de metri pătraţi într-una dintre cele mai râvnite zone ale oraşului: aşa-numitul cartier al consilierilor

Cei patru au terenurile „de lângă mare", aşa cum ne-a explicat unul dintre beneficiarii proiectului de HCLM privind vânzarea unor terenuri prin negociere directă, Paul Bocănete.

Proiectul de hotărâre spune că Paul Bocănete va lua 220 mp pe strada Havana nr. 17, Piuaru - aceeaşi suprafaţă pe Havana 16, Constanţa Stan - pe Rotterdan 35 şi Anca Ivaşcu - pe strada Trapani 17. Cei menţionaţi  sunt deja proprietarii a câte 300 de metri în celebrul cartier. Mai mult decât atât, nu sunt tocmai peroane neinteresante sau necunoscute.

Dobre, fiii şi Piuaru

Să începem cu Paul Bocănete. Profesor universitar, rector şi fondator al Universităţii Gaudeamus şi... fruntaş PSD-ist. Ba chiar a fost şi consilier local. De altfel, tocmai de aici provine numele cartierului de pe malul mării - mulţi dintre consilierii locali de la vremea vânzării terenurilor s-au împroprietărit în acea zonă. Următorul pe listă: Dragoş Piuaru. Nici el nu este un străin al Partidului Social-Democrat, dat fiind faptul că este partener de afaceri cu Mircea Dobre, consilier local PSD şi şef la Dobre & Fiii SRL. Piuaru este chiar director de producţie la numita firmă, iar soţia sa, Magda, este director economic.  Născut în 1974, Dragoş Piuaru mai apare în două societăţi: Dobre & Fiii Logistics SRL (firmă implicată în programul de acordare de pachete pentru pensionari) şi Midra Sweets SRL.

cartierul_consilierilor_parc_leagane_03.jpgConstanţa lui Gabi Stan

Ajungem la Constanţa Stan, un nume care aparent nu spune nimic. Însă, doamna Constanţa este cea care i-a dat viaţă lui Gabi Stan, viceprimar, mână dreaptă şi partener de chefuri al primarului Radu Mazăre. Terenul de pe strada Rotterdam 35 are o istorie puţin alambicată. În şedinţa de Consiliu Local din septembrie 2007 s-a aprobat vânzarea prin negociere directă, către Constanţa Stan, a unui teren de 301 metri pătraţi, pe strada Rotterdam. Terenul mamei lui Stan se află chiar în bătaia vântului, fiind ultimul lot dinspre mare. Bucata de pământ în cauză fusese concesionată, în octombrie 2004, prin actul adiţional 129.394 de Marius Puşcaşi, tot de la Constanţa Stan, care primise terenul prin contractul de concesiune 86.845 din 2002. Acesta a fost, la un moment dat, administratorul Hotelului Flora din Mamaia, cunoscut ca şi „cuibul" acoliţilor lui Mazăre şi ai lui Nicuşor Constantinescu. De asemenea, Puşcaşi a fost asociatul consilierului local Cristian Darie, la căsuţa Teleorman din Satul de Vacanţă. Acolo, viceprimarul şi-a făcut o vilă cochetă, cu geamuri mari şi terasă. Ba, mai mult, de curând are şi un vecin de soi: pe OTV-istul Dan Diaconescu. Însă, pentru a ne lămuri în privinţa celor 220 mp, l-am contactat telefonic pe Paul Bocănete. Acesta a explicat că suprafeţele reprezintă spaţiu verde pe care cei patru proprietari din Cartierul Consilierilor îl vor achiziţiona. „Este vorba de terenul dinspre mare. Spaţiu verde. Cred că vom da destul de mult pe el, pentru că preţul zonei este mare. Oricum, 220 mp nu reprezintă puţin. Dar eu am o problemă: mi-am făcut un gard frumos, de fier, şi acum va trebui să-l stric", a declarat Paul Bocănete. Acesta a mai adăugat că această vânzare prin negociere directă nu vizează neapărat parcul amenajat pe „buza malului", în cartierul consilierilor.

{mos_ri:terenuri,psd}
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • fiul lui Dobre 23 Jan, 2011 15:14 la Dobre si fiii angajeaza soferi alcoolici( vezi Popescu Marian care in stare de ebrietate a pierdut controlul masinii pe Bdl Aurel Vlaicu si a daramat un gard din beton,distrugand si autoutilitara).acesta a fost doar unul din nenumaratele exemple dar cel mai concludent.
  • costache 15 Jun, 2009 13:08 bocanete oricum mai are putin si da coltul...pt cine strange nu stiu.
  • marius 28 May, 2009 08:57 niste hoti ar trebui bagat la puscarie toti! Uni se chinuie sa faca un ban cinstit si ei fura ca in jungla!!!!!!!!!!!RUSINE LA PUSCARIE
  • constantean indignat 27 May, 2009 11:53 Doamne, am trait s-o vad si pe asta! vorbea lumea despre asta dar nu-mi venea sa cred! uite ca e adevarat, au luat si ultima bucatica de pamant de pe malul marii; chiar incepusera sa vina oamenii sa se plimbe pe-acolo si le placea! acum???!!! nenorociti astia o sa ne ia totul,orce bucatica de pamant cu spatiu verde, orce numai sa-si construiasca vile si sa se imbuibe. Doamne, pana cand oare, pana cand? CONSTANTAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA! TREZESTE-TEEEEEEEEEEEEEE!
  • anonimul27 27 May, 2009 11:18 Nu mai conteaza daca aceste terenuri sunt domeniu public, daca sunt agricole, daca sunt...Imediat pentru prieteni sunt gata pentru constructie, chiar fara avize. Nu ca pentru restul populatiei, te amana cu lunile
  • proc. dna 27 May, 2009 06:06 o sa fie cercetate toate tranzactiile astea. sa vedezi atunci ce o sa mai vorbeasca lumea.