Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:16 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Serbările de Crăciun sunt permise în școli și grădinițe conform unui nou cadru legal. În ce condiții pot fi organizate (DOCUMENTE)

ro

18 Dec, 2021 00:00 1814 Marime text
  • Serbările de Crăciun pot fi organizate, însă fără prezența părinților.
  • Conform unei Hotărâri de Guvern care adoptă măsurile de relaxare din perioada sărbătorilor, HG 112/2021, evenimentele de acest fel sunt permise în anumite condiții de protecție și prevenție epidemiologică.
  • În secțiunea DOCUMENT puteți consulta Hotarârea nr. 112 din 07.12.2021 privind propunerea prelungirii stării de alertă și a măsurilor necesar a fi aplicate pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 și Ordinul nr. 5.338/2.015/2021 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activității în cadrul unităților/instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2. 
Un nou cadru legal permite organizarea serbărilor de Crăciun în școli și grădinițe, cu respectarea normelor prevăzute de protecție și prevenție în contextul pandemiei de coronavirus.
 
Hotarârea nr. 112 din 07.12.2021 privind propunerea prelungirii stării de alertă și a măsurilor necesar a fi aplicate pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 este noul cadru legal adoptat de Guvernul României, Comitetul Naţional pentru Situații de Urgență.
 
Potrivit punctului 9 al Anexei la HCNSU nr. 112 din 07.12.2021, „se propune menținerea restricțiilor privind organizarea și desfășurarea de
mitinguri, demonstrații, procesiuni, concerte, spectacole, cursuri de instruire, workshopuri, conferințe sau alte tipuri de întruniri, organizarea de evenimente private (nunți, botezuri, mese festive și altele asemenea), precum și a întrunirilor de natura activităților culturale, științifice, artistice, sportive sau de divertisment în spații deschise sau închise și desfășurarea acestora în condițiile punctelor 9-23.“
 
În secțiunea DOCUMENT puteți consulta Hotarârea nr. 112 din 07.12.2021 privind propunerea prelungirii stării de alertă și a măsurilor necesar a fi aplicate pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.
 
Totuși, accesul părinților în unitățile de învățământ nu este încă permis, conform ordinului comun al miniștrilor Educației și Sănătății.
 
Potrivit Anexei ordinului nr. 5.338, punctul II, alineatul 2 prevede „accesul persoanelor care nu au calitatea de elev sau angajat al unității de învățământ (părinți, alți însoțitori etc.) va fi interzis, în afara cazurilor excepționale, pentru care este necesară aprobarea conducerii unității de învățământ. Părinții/Însoțitorii copiilor cu cerințe educaționale speciale și dizabilități au acces în unitatea de învățământ, cu respectarea normelor de protecție sanitară necesare.“
 
În secțiunea Document puteți consulta Ordinul nr. 5.338/2.015/2021 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activității în cadrul unităților/instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2.
 
Amintim că, luna trecută, organizarea serbărilor de Crăciun în școli și grădinițe nu era posibilă din cauza restricțiilor Covid-19. Ca urmare a relaxărilor restricțiilor privind pandemia de coronavirus, Hotarârea nr. 112 din 07.12.2021 face posibilă organizarea acestora, dar fără prezența părinților și cu respectarea normelor de protecție și prevenție în contextul pandemiei.
 
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursă documente: cnscbt.ro/edu.ro
Sursă foto: Pixabay
 
Citește și:
 
„Se poate și online!“
Serbările de Crăciun în creșe, grădinițe, școli. Ce spune șeful ISJ Constanța

 

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii