Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:26 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Se poate și online!“ Serbările de Crăciun în creșe, grădinițe, școli. Ce spune șeful ISJ Constanța

ro

27 Nov, 2021 00:00 3234 Marime text
  • „Suntem inventivi, se poate ține și online“, aceasta este declarația prof. Sorin Mihai, inspectorul general al Inspectoratului Școlar Județean Constanța, cu privire la posibilitatea de a se organiza serbări de Crăciuni în grădinițe ori școli. 
  • Totodată, șeful IȘJ Constanța a precizat că, dat fiind contextul epidemiologic actual și măsurile pentru prevenirea răspândirii Covid-19, fiecare unitate de învățământ va decide daca va organiza sau nu aceste serbări de Crăciun, cu respectarea strictă a tuturor măsurilor în vigoare. 

Pandemia de coronavirus a afectat toate domeniile, atât cele publice, cât și cele private.
 
Domeniul învățământului a fost afectat, astfel că elevii, studenții și cadrele didactice au fost nevoiți să-și treacă activitatea în mediul online.
 
Sărbătorile iernii se apropie cu pași repezi, iar în rândul părinților și a elevilor s-a născut incertitudinea cu privire la activitățile școlare de Crăciun.
 
Nedumerirea tuturor părinților este: „Se vor ține serbările de Crăciun? Vor primi copiii cadouri de la Moș Crăciun cu ocazia serbărilor școlare?“
 
Vor avea copiii bucuria de a-și încânta părinții cu poezii și cântecele, anul acesta?
 
„Nu încurajez, nici nu descurajez“
 
Sorin Mihai, inspectorul general al Inspectoratului Școlar Județean Constanța, a declarat pentru ZIUA de Constanța, că fiecare unitate de învățământ va decide daca va organiza sau nu aceste serbări de Crăciun, desigur cu respectarea strictă a regulilor impuse în contextul pandemiei de coronavirus.
 

„Nu încurajez, nici nu descurajez organizarea serbărilor de Crăciun“, a precizat șeful IȘJ Constanța.

 
Având în vedere că părinții nu au voie să intre în unitățile de învățământ, inspectorul general a mai adăugat, referitor la serbarea de Crăciun că „suntem inventivi, se poate ține și online!“.
 
Situația în creșele de stat
 
La rândul lor, nici creșele de stat din Constanța nu vor organiza serbări cu prezența părinților.
 
Potrivit Biroului de Presă al Primăriei Constanța, creșele din domeniul public din Constanța, nu vor organiza astfel de activități.
 

„Nu vor fi serbări pentru că accesul părinților nu este permis în creșe din cauza pandemiei.  Probabil de la caz la caz, dacă se organizează ceva intern, dar de la administrația publică, nu e nimic organizat în acest sens“, au precizat reprezentanții Biroului de Presă, pentru ZIUA de Constanța.

 
În întreg acest context, un lucru este cert: serbările de Crăciun din acest an, dacă se vor organiza în anumite unități de învățământ ori creșe, nu se vor desfășura și în prezența părinților sau a altor membri ai familiei, accesul persoanelor din exterior nefiind permis.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Sursă foto: Pixabay
 
Citește și

Zi de sărbătoare la Grădinița cu Program Prelungit „Amicii” din Constanța. Ce surprize au fost pregătite (galerie foto)





Sursă foto: Pixabay
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii