Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:05 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Semafoare inselatoare in intersectii

ro

05 Dec, 2009 00:28 3442 Marime text

deschidere.jpgChiar dacă au fost instalate pentru a ordona traficul, pe timpul nopţii, trei semafoare din oraş creează probleme conducătorilor auto

Astfel, în zona intersecţiilor bulevardului Alexandru Lăpuşneanu cu Ferdinand, bulevardului Tomis cu strada Nicolae Iorga, dar şi şoselei Mangaliei cu strada Pandurului, pe stâlpii pe care sunt montate marcajele electrice semaforizate apare şi semnalul luminos prin care se anunţă că în zonă este o farmacie.

Directorul societăţii care se ocupă de amplasarea panourilor luminoase în municipiu, Sea View Media, Ionuţ Barbu, ne-a declarat că ei nu montează semnele luminoase pe stâlpii de semafoare, ci semafoarele au fost mutate pe stâlpii de iluminat pe care erau deja reclamele la farmacii.

Mai mulţi constănţeni ne-au semnalat faptul că pe timpul nopţii, de la distanţă, semnalul verde - sigla farmaciei, dă impresia conducătorilor auto aflaţi în trafic că semaforul arată verde. Însă la momentul în care te apropii de intersecţie, acesta arată roşu.

Am încercat să aflăm cine ar putea fi tras la răspundere la momentul în care s-ar produce accidente, ca urmare a faptului că una arată semaforul în sine şi altceva se observă de la distanţă. L-am contactat pe şeful Poliţiei Rutiere Constanţa, Constantin Dancu, care ne-a explicat că fusese sesizat în legătură cu această problemă, de câteva zile, sesizare pe care a transmis-o adjunctului său. „Momentan nu a fost rezolvată. Acum am fost ocupaţi cu alegerile şi cu buna lor organizare. Imediat după finalizarea lor ne vom preocupa îndeaproape de această problemă, cu atât mai mult cu cât există riscul de a se produce accidente în orice clipă. Avizele de amplasare a semnalelor luminoase sunt date de la primărie, însă trebuie să se respecte prevederile Codului Rutier", a mai completat Dancu.

Soluţionarea problemei, în ping-pong

Din cadrul primăriei am stat de vorbă cu şeful Serviciului Gospodărire Comunală, Viorel Farcaş, care ne-a explicat că şi el a sesizat în trafic această problemă şi că, pe lângă intersecţiile indicate de noi, ar mai fi şi semnul de la intersecţia bulevardului Tomis cu strada Nicolae Iorga. Farcaş ne-a mai declarat faptul că deja au fost întreprinse demersuri către firma specializată care se ocupă de montarea panourilor luminoase din municipiu, SC Sea Veiw Media. Aceasta are obligaţia ca, până pe 15 ianuarie 2010, să convoace toţi deţinătorii de panouri luminoase care au semne pe o rază de 50 de metri de intersecţie şi să-i informeze cu privire la obligaţia de a-şi muta firmele luminoase. Cât priveşte modalitatea în care au fost acordate autorizaţiile pentru amplasarea semnelor exact pe stâlpul pe care este pus semaforul în intersecţiile amintite, şeful din primărie ne-a explicat că autorizaţiile au fost date de cei de la urbanism. „Când s-au dat autorizaţiile, probabil nu s-a verificat îndeaproape. Am predat cazul inspectorilor de la Corp Control, care trebuie să rezolve problema, este în sarcina lor", a mai subliniat Farcaş.

„Ministerul Sănătăţii îi obligă să fie vizibili"

Directorul firmei care se ocupă cu montarea panourilor luminoase în oraş, inclusiv a celor în discuţie, Ionuţ Barbu, ne-a declarat că a fost informat în legătură cu această problemă, şi că în urma întâlnirii pe care o au programată pe 15 ianuarie vor stabili măsurile care se impun: „Sunt mai multe variante de a fi evitate asemenea probleme, printre care demontarea lor şi amplasarea în paralel cu sensul de circulaţie. Soluţia cea mai bună o vom găsi la acea reuniune pe care o vom avea".

Barbu susţine că există o directivă dată de Ministerul Sănătăţii, care prevede explicit că semnul care anunţă că în apropiere este o farmacie trebuie să fie montat într-un loc cu vizibilitate maximă şi intens luminat. „Noi nu am montat pe stâlpii de semafoare aceste semne, ci semafoarele au fost mutate de pe stâlpii lor şi puse pe stâlpii de iluminat care aveau deja, în unele zone, semnele prin care anunţă o farmacie în zonă", a concluzionat directorul Sea View Media.

{mos_ri:semafoare} 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Jiji 06 Dec, 2009 13:33 Semafoarele nu au fost nicidecum montate anormal, pentru ca acolo au fost dintotdeauna, unele dintre ele. Au fost inlocuite cele vechi de 30 de ani cu altele noi,deci nu poate fi vorba despre amplasarea lor in mod incorect. Panourile farmaciilor au fost puse recent, deci ei se fac vinovati. Cei de la Sea View Media ar trebui sa-si asume responsabilitatea ptr ceea ce fac, nu sa arunce vina pe altii.
  • Andrei 06 Dec, 2009 09:17 Puteti sa includeti in aceeasi problema panourile publicitare luminoase de la Trocadero, City Mall si Soleta, care sunt foarte obositoare pentru ochi. In special in ultima perioada cel de la Mall e mai mereu defect si functioneaza ca si un blitz, stingandu-se si aprinzandu-se de multe ori intr-un interval de timp foarte mic. Aceasta publicitate este din ce in ce mai agresiva, ceea ce nu e normal. Dar cine sa aiba grija si de asa ceva ??