Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:19 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Se naruieste Safirul lui Podut(?!)

ro

29 Jul, 2008 00:00 3382 Marime text
1217256794.jpg

Implicat in numeroase afaceri imobiliare si cu o aura de controverse asupra sa, Marius Florin Podut este reclamat de catre cei carora le-a vandut apartamente in statiunea Mamaia

Familia Podut, compusa din Florin-Marius si sotia sa, Raluca-Maria, are, doar in zona Butoaie din statiunea Mamaia, nu mai putin de trei vile. De asemenea, in imediata apropiere a acestora, omul de afaceri, cercetat la un moment dat pentru spalare de bani, a inceput ridicarea unei alte constructii turistice cu cinci etaje. Cunoscut mai ales in urma scandalului privind retrocedarile cu iz penal instrumentate de administratia publica locala, Podut si-a marit pe zi ce trece averile imobiliare. Prin firma sa, Axa Center Holding SRL, omul de afaceri a ridicat numeroase imobile, in statiunea Mamaia, dar si in apropierea Hanului Piratilor, cu scopul de a le inchiria sau a le vinde celor cu dare de mana. Pentru ca, evident, numai cei potenti din punct de vedere financiar isi puteau permite un apartament in Mamaia, pe care sa-l utilizeze numai ca locuinta de vacanta. Insa, in ciuda faptului ca majoritatea clientilor au fost oameni bogati, cu afaceri profitabile, se pare ca si acestora le-a ajuns acum, la mai bine de trei ani dupa ce au intrat in posesia apartamentelor, cutitul la os. "Am luat apartamentul asta in 2005. Nu vreau sa va spun cate probleme am avut. Pe langa faptul ca la intrare troneaza plante uscate, acum, in toiul verii, ca am schimbat geamurile in toata casa, imediat cum ne-am mutat, au inceput sa cada si pietrele lipite pe fatada imobilului", se plang proprietarii unei parti din vila Safira, ridicata de Podut, prin Axa Center Holding. Acestia, cetateni de nationalitate germana, se plang ca le este frica sa-si parcheze masina in imediata apropiere a imobilului in care locuiesc, din cauza numeroaselor pietre care se dezlipesc de pe fatada. "Este o casa de vacanta pe care am dat, in 2005, o suta de mii de euro. Nu este o suma mica, ba din contra. Si nimeni nu face nimic pentru noi, pentru locatari. Ca sa nu mai spunem ca, daca vrei sa te plimbi pe malul ghiolului, ca doar din cauza asta ne-am luat casa aici, nu o poti face din cauza haitelor de caini si a mizeriilor", declara Ana Fray, una dintre locatarele vilei Safira.

Vecini de soi

Exact in spatele acestui imobil, familia Podut a inceput sa construiasca vila Kara. Aceasta va avea cinci etaje, cu doua mai mult decat Safira, in spatele careia se afla. "Cum o sa mai avem noi priveliste acum? Ce o sa mai vedem? Ce fac vecinii de peste drum?", se intreaba locatarii Safirei. Noua constructie va lua nastere pe loturile 7 si 8, pe un teren de 998 de metri patrati. Vila va avea 20 de apartamente, dintre care cinci duplexuri. Insa, se pare ca afacerile nu-i mai merg tocmai dupa plan lui Podut, pentru ca, de cateva luni, nu a mai lucrat nimic la noua vila Kara. "Nu stiu nimic despre nicio problema a vreunui locatar. Eu stiu ca ma suna de obicei locatarii, daca au vreo problema. Nu neg ca au cazut pietre de pe fatada, insa este posibil sa fi cazut din cauza intemperiilor. Voi sta de vorba cu ei saptamana viitoare, cand ma voi intoarce din concediu. Deocamdata nu sunt in tara", a declarat Florin Podut. Pe langa Safira, afaceristul mai are in aceeasi zona vilele Siana si Alicia. De asemenea, vecini cu familia Podut vor fi si oamenii de afaceri George Iorov si Iulian Velenza, care isi construiesc doua imobile cu sapte etaje pe patru loturi vecine. Terenurile pe care investesc cei trei crai de la rasarit au apartinut fratilor Gheorghe si Sterian Nijloveanu, beneficiari ai dispozitiei primarului Radu Mazare nr. 835 din 18 aprilie 2003. Decizia privind retrocedarea unor terenuri familiei Nijloveanu a facut obiectul anchetei DNA-ului, in urma careia edilul constantean a fost cercetat pentru subevaluare de terenuri. De altfel, Mazare a castigat, in urma cu doar cateva saptamani, procesul cu anchetatorii.

Scris de: {autor}Corina SAMOILA{/autor}

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii