Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:36 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Şcoli de vară pentru elevi şi studenţi pe litoral Un SRL din Mangalia, contract cu Primăria condusă de Gabriela Firea

ro

18 Aug, 2017 00:00 4426 Marime text
Proiectul „Şcoli de Vară Tematice“, organizat de Primăria Generală, prin Centrul pentru Tineret al Municipiului Bucureşti, este un proiect adresat tinerilor cu vârste cuprinse între 18 şi 35 de ani, cu domiciliul sau reşedinţa în municipiul Bucureşti, studenţi la o facultate din capitală, şi se derulează în perioada iunie-septembrie a.c.
 
Potrivit unui comunicat de presă, primarul general al capitalei, Gabriela Firea, a anunţat acest proiect exact de Ziua Tineretului, pe 2 mai. Firea a declarat atunci că „tinerii reprezintă cu adevărat o prioritate pe agenda publică“. Cu prilejul Zilei Naţionale a Tineretului, Primăria Municipiului Bucureşti, prin Centrul pentru Tineret al Municipiului Bucureşti, anunţa şi intenţia de lansare a programului de finanţare nerambursabilă pentru anul 2017 şi a apelului pentru tineri şi studenţi de participare la şcoli de vară tematice. Centrul pentru Tineret al Municipiului Bucureşti a fost înfiinţat la iniţiativa primarului general, Gabriela Firea, pentru a putea sprijini iniţiativele şi priorităţile reale ale tinerilor din capitală.
 
Proiectul „Şcolile de Vară CTMB“ este destinat tinerilor şi studenţilor din Bucureşti implicaţi în acţiuni de voluntariat, activităţi şi proiecte de tineret, manifestări culturale, ştiinţifice şi sportive gestionate de asociaţiile şi federaţiile de tineret legal constituite care activează în municipiul Bucureşti; tinerilor şi studenţilor care s-au evidenţiat şi au fost premiaţi în cadrul activităţilor, proiectelor şi programelor organizate de Centrul pentru Tineret al Municipiului Bucureşti; tinerilor şi studenţilor care fac parte din categoria cazurilor sociale.

Şcolile de vară au tematici variate 

Temele acestor şcoli de vară sunt Muncă şi antreprenoriat; Educaţie non-formală şi cultură; Sănătate, sport şi recreere; Participare şi voluntariat. 16 mii de elevi şi studenţi bucureşteni îşi vor petrece o parte din vacanţă la mare pe litoralul românesc sau în staţiunea Paralia Katerini, din Grecia, prin intermediul acestor şcoli de vară.
 
Şcolile de vară tematice se desfăşoară în mai multe serii, pe parcursul a şapte zile. Cazarea şi cele trei mese pe zi sunt gratuite, fiind asigurate de Primăria Generală a Municipiului Bucureşti, prin Centrul pentru Tineret al Municipiului Bucureşti (CTMB). Costul mediu per elev/student este de 1.380 de lei.
 
Potrivit informaţiilor vehiculate în presa centrală, bugetul proiectului ar fi 3.300.000 de lei fără TVA, iar pentru furnizarea acestor servicii au fost încheiate două contracte: contractul nr. 109/15.06.2017 cu bucureştenii SC Comturist SA, în valoare de 1.035.000 de lei fără TVA, şi contractul nr. 110/16.06.2017 cu SC Icar Tours Litoral SRL, în valoare de 1.965.000 de lei fără TVA.
 
Administratorul firmei Icar Tours Litoral SRL, Angelica Afrodita Rădulescu, a confirmat valoarea contractului. Rădulescu ne-a declarat că agenţia pentru care lucrează a furnizat servicii de cazare pentru trei serii, în unităţi hoteliere din Costineşti, Eforie şi Constanţa, în urma unei licitaţii organizate de Centrul pentru Tineret al Municipiului Bucureşti la data de 31 mai 2017.

Despre Icar Tours Litoral SRL 

Firma a fost înfiinţată în 2008, are sediul social la Mangalia, iar acţionari sunt Afrodita Angelica Rădulescu, ce deţine 202 părţi sociale, respectiv 10% din beneficii şi pierderi, şi Luminiţa Mihaela Bărhălescu, cu 1.818 părţi sociale şi 90% cotă de participare la beneficii şi pierderi. Administratorul firmei este Afrodita Angelica Rădulescu.
 
Potrivit Monitorului Oficial, din societatea Icar Tours Litoral SRL a făcut parte în trecut, în calitate de fondator, şi Cristian Bărhălescu, actualul preşedinte al Asociaţiei Litoral - Delta Dunării, care a părăsit firma în 2012, când a devenit secretar de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului.
 
Menţionăm că am încercat să luăm legătura şi cu reprezentanţii firmei Comturist SA pentru a verifica valoarea contractului şi a afla detalii privind serviciile de cazare furnizate, însă aceştia nu au putut fi contactaţi la numărul declarat la Oficiul Naţional al Registrului Comerţului.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii