Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:49 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Rocada mica la Primarie Sozanski a parasit „barca" lui Mazare

ro

27 Feb, 2010 03:27 4234 Marime text
deschidere.jpgAndrei Sozanski, fost angajat al primarului Mazăre, a schimbat macazul. Trimis în judecată alături de edilul Constanţei în dosarul retrocedărilor în baza Legii 10/2001, Andrei Sozanski, unul dintre cei 37 de inculpaţi, pare să fi întors armele şi, din consilierul juridic al Primăriei, a devenit avocat. Contactat telefonic, acesta a declarat că la baza plecării sale a stat doar dorinţa sa de a deveni avocat. Se pare că meseria nu este singura schimbare pe care fostul angajat al Primăriei Municipiului Constanţa a făcut-o, ci acesta a decis să-şi schimbe şi oraşul, o dată cu profesia. La acest moment, Andrei Sozanski este înscris în Tabloul Avocaţilor din Baroul Tulcea. Totuşi, potrivit declaraţiilor sale, deşi a vrut la un moment dat să se mute în Tulcea, această intenţie nu s-a mai realizat, în oraşul de la Dunăre rămânând doar sediul principal al cabinetului de avocatură unde lucrează. Potrivit datelor oficiale, Andrei Sozanski figurează ca avocat definitiv, fiind înscris în barou de pe 1 mai 2008. Pentru a ajunge avocat, Sozanski a susţinut un examen de intrare în profesie, la sfârşitul anului 2007.

Acuzaţiile - „nişte aberaţii"

De menţionat că, după aproximativ cinci luni de când a îmbrăcat roba de avocat, pe 28 octombrie 2008, Sozanski a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie, alături de primarul Radu Mazăre, de preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, şi de mai mulţi directori din cadrul Primăriei. Andrei Sozanski a catalogat acuzaţiile aduse de procurorii DNA drept „nişte aberaţii". Potrivit informaţiilor pe care Direcţia Naţională Anticorupţie le-a făcut publice la acel moment, cei 37 de inculpaţi din dosar, printre care şi noul avocat tulcean, ar fi responsabili de crearea unui prejudiciu în valoare de aproximativ 114 milioane de euro, prin „restituirea şi atribuirea nelegală a unor întinse suprafeţe de teren intravilan din municipiul Constanţa, Mamaia, plajă şi faleză". „N-au niciun fundament acuzaţiile din dosar, nu există nicio argumentare juridică, este o anchetă total lipsită de profesionalism", a spus Sozanski. Concret, acuzaţiile care i se aduc lui Sozanski în rechizitoriul DNA sunt de abuz în serviciu contra intereselor publice, fals intelectual şi asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni. Este de menţionat că, fiind audiat de procurori, în calitate de învinuit, Andrei Sozanski a negat săvârşirea faptelor de care era acuzat. Şi la acest moment, avocatul îşi menţine afirmaţiile, declarându-se nevinovat. Procurorii spun că nu i-au prezentat materialul de urmărire penală înainte de a fi trimis în judecată dat fiind că acesta nu s-a prezentat la niciunul din cele trei termene stabilite pentru procedura respectivă. „De asemenea, nici învinuitul (n.r. Sozanski), nici avocatul său, Marius Mocanu-Caraiani, nu au manifestat interes faţă de accesul la dosar, astfel că, în perioada 11.07.2008 - 18.08.2008, nu s-au prezentat în nicio zi în acest scop", au arătat procurorii anticorupţie. Pentru Andrei Sozanski, procurorii DNA au stabilit cheltuieli de judecată în valoare de 30.000 de lei. Conform aceluiaşi rechizitoriu, procurorii spun că Sozanski „este ţinut să răspundă pentru crearea unui prejudiciu de 30.314.390 de euro". „Nu s-a lămurit nimeni cum a ajuns să fie vorba despre infracţiuni, nu s-a lămurit nimeni despre modul în care, probabil pe căi oculte, procurorii au ajuns la sumele fantastice pe care le-au stabilit drept prejudiciu. Nu a existat nicio expertiză în dosar", a concluzionat Sozanski.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Gore 02 Mar, 2010 12:48 a ajuns la Tulcea ca nu a luat examenul la C-ta,ce ne abureste ca vroia sa se mute acolo,ne crede prosti,el e un mafiot prost care acum face avocatura clandestina la Constanta!
  • olga 28 Feb, 2010 16:51 NU ESTE CHIAR NEVINOVAT ,NICI IN ACEST DOSAR SI NICI IN ALTE RETROCEDARI . ETE CAZUL DECIZIEI 4226/23.12.2005 PE CARE A INTOCMIT-O STIIND CA ARE FALSURI IN DOCUMENTATIE ., SI IN URMA CAREA S-A RETROCEDAT IMOBILUL DIN CTIN. BRANCOVEANU NR. 3, ARE A INCAPUT IN MANA UNUI MANDATAR PE NUME NEDELCU GHE. AURELIAN , CAREIA I-AU FOST DATE BONUS IMOBILELE DIN CRISTEA GEORGESCU NR 4,VILA VANDUTA DE 4 ORI PANA ACUM , TITULESCU 2, SI AVRAM IANCU 21,POSIBIL SA NU ISI ADUCA AMINTE SA FI UITAT DATR ARE AJUTOARE CULMEA PE:BUDEI, DESPINESCU , BABUS, MARICA ,CREDETI CA DNA S-A INSELAT ??? AVEM DOCUMENTE .
  • jean coneri 27 Feb, 2010 22:43 l-au bagat la inaintare. eu il cunosc. am fost in scoala cu el si pot sa zic ca este domol. l-au facut si acum o sa i se sparga toate in cap.
  • MIHAELA 27 Feb, 2010 10:45 SARACUTUL...EU SUNT CONVINSA CA OMUL ASTA NU A FOST DECAT UN PAPITOI. L-AU FOLOSIT CA PE UN MARE FRAIER. I-AU DAT O FUNCTIE IMPORTANTA SI L-AU BAGAT LA INAINTARE. PANA S-A PRINS BAIATUL CUM STA TREABA, ERA PREA TARZIU PENTRU EL. CU TOATE ASTEA, IMI DORESC DIN SUFLET SA PLATEASCA. MERITA. DIN PLIN. LA TULCEA A FOST NEVOIT SA AJUNGA. AICI A TOT PICAT EXAMENELE. MOTIVUL? SA-L RECUNOASCA DL. ANDREI