Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:19 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Reîntâlnire cu istoria la meciul SSC Farul - FC Argeş „Legendele «alb-albastre» revin acasă. Să le primim cum se cuvine!“ (video)

ro

20 Oct, 2018 00:00 3440 Marime text
Echipa de fotbal SSC Farul Constanţa întâlneşte FC Argeş, duminică, 21 octombrie, pe teren propriu, de la ora 12.00, pe stadionul „Gheorghe Hagi“ din Constanţa, în etapa a 13-a a Ligii a 2-a. Este a doua partidă disputată de „marinari“ în Liga a 2-a pe arena din strada Primăverii, confruntarea de la revenirea acasă, cu U Cluj, de miercuri, 10 octombrie, coincizând cu un eşec sever, 0-3.
 
Nou promovată în eşalonul secund, SSC Farul se află în prezent în clasament pe loc de retrogradare, ocupând ultima poziţie (a 15-a) care duce în Liga a 3-a, cu numai zece puncte în 12 partide. FC Argeş stă mult mai bine în ierarhie, pe locul patru, cu 25 de puncte, astfel că şi această confruntare se anunţă una de foc pentru gazde. În etapa precedentă, SSC Farul a remizat în deplasare cu Aerostar Bacău (2-2), iar un rezultat de egalitate a obţinut şi FC Argeş, 1-1 acasă cu Daco-Getica Bucureşti.
 
„Până la finalul lui 2018, încercăm să luăm cât mai multe puncte şi să fim cât mai bine în clasament, pentru că în iarnă vor fi schimbări benefice lotului. Până atunci, încercăm să motivăm actualii jucători la nivelul cel mai înalt şi să încercăm să scoatem cât putem din fiecare partidă“, a declarat Petre Grigoraş, antrenorul principal al SSC Farul.
 
Biletele de intrare la acest meci costă 10 lei şi se pot achiziţiona de la partenerii Eventim (benzinăriile OMV, reţeaua Cărtureşti, librăriile Humanitas, reţeaua Vodafone), precum şi în ziua meciului, de la stadion.

Va fi lansat noul logo 

Cu 20 de minute înainte de fluierul de începere a meciului, foste glorii „alb-albastre“ vor înălța câte un steag personalizat, după care va fi lansat și noul logo al FC Farul, în cercul de la centrul terenului. Înainte de fluierul de start, căpitanul SSC Farul Constanța, Alex Grigoraş, împreună cu managerul Ionel Dănciulescu, vor duce fanionul personalizat de la colțul terenului. „O parte dintre Legendele alb-albastre, printre care enumerăm pe Marin Tufan, Ilhan Mustafa, Ion Constantinescu, Ştefan Petcu, Constantin Gache, Cristian Cămui, Ioan Anton, Paul Peniu şi Petre Buduru, au confirmat prezența la stadion. Vă așteptăm și pe voi în număr cât mai mare la reîntâlnirea cu istoria!“, se arată într-un comunicat al SSC Farul. „Tradiţie. Istorie. Mândrie. Duminică, la 11.30, legendele «alb-albastre» revin acasă. Veniţi alături de noi, să le primim cum se cuvine!”, spune Alex Grigoraş în clipul de promovare a evenimentului.

Ciprian Marica, prima conferinţă 

Sâmbătă, cu o zi înainte de partidă, SSC Farul Constanţa va organiza o conferinţă de presă. La întâlnirea cu reprezentanţii mass-media, ce va avea loc, de la ora 11.00, la sala „Remus Opreanu“ din cadrul Consiliului Judeţean Constanţa, va participa Ciprian Marica, în premieră de la preluarea SSC Farul Constanţa.
 
Fostul internaţional român îi va avea alături pe noul director sportiv, Ionel Dănciulescu, pe antrenorul principal Petre Grigoraş şi pe brand managerul Lorand Balint. Se va discuta despre proiecte actuale şi viitoare ale clubului şi va fi prefaţată partida cu FC Argeş.

Etapa a început joi 

Runda a 13-a a început joi, cu partida U Cluj - Ripensia Timişoara 1-1, iar restul meciurilor din etapă se joacă astfel: sâmbătă, 20 octombrie - CS Mioveni - Luceafărul Oradea (ora 11.00), CS Baloteşti - Pandurii Tg. Jiu (ora 11.00), Sportul Snagov - Metaloglobus Bucureşti (ora 11.00), UTA - ACS Energeticianul (ora 11.00), ACS Poli Timişoara - ASU Poli Timişoara (ora 11.00), Dacia Unirea Brăila - Aerostar Bacău (ora 11.00), Academica Clinceni - Chindia Târgovişte (ora 12.00); duminică, 21 octombrie - Daco-Getica Bucureşti - Petrolul Ploieşti (ora 14.00).
 
Clasament: 1. Clinceni - 27p, 2. Snagov - 27p, 3. Chindia - 26p, 4. FC Argeş - 25p, 5. U Cluj - 24p, 6. Petrolul - 23p, 7. Pandurii - 21p, 8. Mioveni - 20p, 9. Energeticianul - 20p, 10. UTA - 19p, 11. ASU Poli - 17p, 12. Daco-Getica - 15p, 13. Metaloglobus - 14p, 14. Ripensia - 13p, 15. Luceafărul - 12p, 16. SSC Farul - 10p, 17. Aerostar - 8p, 18. Baloteşti - 8p, 19. ACS Poli - 5p, 20. Dacia Unirea - 4p.
 
La finele sezonului 2018/2019, vor promova în Liga 1 primele două clasate, iar echipa de pe locul trei va disputa baraj de promovare / menţinere cu locul 6 din turneul play-out al primei divizii. În Liga a 3-a vor retrograda ultimele cinci clasate.

Întâlnire de lucru la Constanţa cu Anghel Iordănescu

Totodată, sâmbătă, la Constanţa se va desfăşura prima sesiune oficială a programului „MasterClass FC Farul Constanţa“, la care invitat este celebrul antrenor Anghel Iordănescu, de numele căruia se leagă mari succese ale fotbalului românesc. Evenimentul se va desfăşura, de la ora 15.00, la Prefectura Constanţa, în sala „Remus Opreanu“ (b-dul Tomis nr. 51), în organizarea SSC Farul.
 
În invitaţia semnată de Ciprian Marica se arată: „Stimaţi profesori! Am onoarea de a vă invita la prima sesiune oficială a programului «MasterClass F.C. Farul Constanţa» - o întâlnire de lucru cu cel care a fost desemnat «Antrenorul Român al Secolului XX», domnul Anghel Iordănescu. «MasterClass F.C. Farul Constanţa» este un program dedicat oamenilor de sport din judeţul Constanţa, program prin care ne propunem să organizăm o serie de evenimente ce au ca scop principal schimbul de experienţă cu profesionişti de top din fotbalul românesc şi internaţional. Ştiaţi că în 2020 clubul nostru va aniversa Centenarul? Fotbalul constănţean are o mare tradiţie care ne onorează şi ne obligă să muncim cu cea mai mare seriozitate pentru a o duce mai departe. Tocmai de aceea vă aşteptăm cu bucurie sâmbătă, 20 octombrie, să descoperim împreună o parte din secretele care l-au ajutat pe antrenorul Anghel Iordănescu să obţină rezultate fantastice cu multiple generaţii de sportivi. Confirmarea participării şi înscrierile se fac la fcfarulconstanta1920@yahoo.com sau la telefon 0770 688 056, menţionând numele, prenumele şi unitatea de învăţământ unde activaţi“.
 
Sursa foto: captură Youtube FC Farul Constanţa
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii