Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:25 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Reacţii la decizia ISJ privind orele de religie islamică „Dacă ne supăraţi, Dobrogea o să fie un butoi cu pulbere”

ro

17 Feb, 2014 00:00 8653 Marime text
reactii la decizia isj privind orele de religie islamica daca ne suparati dobrogea o sa fie un butoi
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • meeem 04 Feb, 2015 13:47 astia stiu sa rezolve problemele si pasnic?! fara bombe, AKuri si fara amenintari?!
  • alex 04 Feb, 2015 12:49 Despre religie s-a zis clar: se poate studia dupa ce parintii sau elevii majori fac o cerere. E decizia CCR care se bazeaza pe Constitutie, ceva ce trebuie sa respecte orice minoritate.
  • Obrenovici 18 Feb, 2014 00:15 Sunt roman si ortodox, dar sa ii lase in pace pe turci si tatari sa invete turceste imn scoli si sa li se predea religia lor daca asa vor. In Dobrogea de 200 de ani coexista lumea pasnic, nu incepeti aceste intitiative prostesti care pun paie pe foc fara sa fie nevoie. In Dobrogea romanii, musulmanii si evreii se inteleg si se respecta intre ei. Nu trebuie luate masuri care sa trezeasca reactii si sa intram imntr-o spirala a urii cand oamenii se inteleg bine unii cu altii dintotdeauna.
  • tomitanul 17 Feb, 2014 20:36 Nu stiu daca D-l Raducu Popescu este dobrogean si ce varsta are. Dar daca este nascut pe aceste meleaguri, sigur stie ca noi romanii si cei de alte etnii am trait in armonie si ca nu au fost conflicte interentice sau probleme privind respectarea religiei, a obiceiurilor si a folosirii limbii materne de catre cei de langa noi.
  • dragi romani nu mai puteti avea relatii de incest,violuri,crime,hotii din banci din cauza voicii ima 17 Feb, 2014 15:53 rai sinteti...v ati certata crestinii intre voi-ortoxi cu catolici.
  • anti-tatar 17 Feb, 2014 15:43 eh vedeti de ce trebuie scos islamismul din scoli, pentru ca in afara de violenta nu stiu altceva !
  • maria 17 Feb, 2014 12:07 Cind m-am referit la Turcia , am vrut sa arat ca Romania si romanii,spre deosebire de alte tari si popoare, sint toleranti cu alte etnii si alte religii. Cit despre dl. cu butoiul de pulbere sa o ia mai usor, dupa cum e si bancul: usor cu pianul pe scari ca se varsa clapele.
  • teodor 17 Feb, 2014 10:41 Interesant.Cand PSD-ul a avut nevoie de sprijinul comunitatii musulmane,a inventat o minciuna.Stiind bine ca turco-tatarii au o sensibilitate deosebita fata de Dobrogea,PSD-ul i-a mintit ca Dobrogea istorica va fi "furata" de gheaurii moldoveni.Turco-tatarii de buna credinta,au sarit in ajutorul lui Constantinescu.Un amic tatar imi povestea ca ziua referendumului a coincis cu o sarbatoare musulmana si ca tatarii au renuntat la sarbatoare ca sa "salveze" Dobrogea.Pentru politicieni,turco-tatarii sunt buni numai ca masa de manevra politica.Popescu se face ca nu vede amestecul Bisericii in politica si BERETELE ROSII purtate de elevii constanteni in campaniile electorale locale.(ai facut poze draga Ziua).Sa nu mai vorbesc de barul construit in vecinatatea geamiei Hunchiar,cladire de patrimoniu si o fila din istoria noastra comuna.In tot cazul,toata povestea asta,are un substrat politic."Butoiul de pulbere" pica bine atunci cand viata este din ce in ce mai grea,cand se maresc taxele si impozitele,cand societatea trebuie divizata ca sa o poti stapani mai usor,cand oligarhii locali isi fac de cap.Are lumea ocupatie.Ce vreti ? Sa aruncam cu pietre in Mazare ? Este riscant.Mai bine sa ne injuram intre noi.
  • nane 17 Feb, 2014 09:18 sunt convinsa ca dl.R.Popescu,se va recapacita,dar nu pt.ca a fost amenintat de "un butoi de pulbere". A vrut sa iasa in evidenta,dar nu a gandit suficient si productiv.Este normal sa se studieze religia islamica,sunt romanca si crestina ,dar este anormal sa scoti aceasta materie din aria curiculara,atata timp,cat sunt multi cetateni de religie islamica,cu care am convietuit civilizat de atatia ani. Sunt convinsa ca dl.Popescu,va reveni la sentimente mai bune.
  • Isa 17 Feb, 2014 09:01 Ce rusine...Sa le lase copiilor turci si tatari dreptul de a face religia islamica si de a invata limba paritnilor. De ce ungurii si secuii au atatea drepturi si in privinta acestei minoritati va legati de cateva ore de religie???? E cumva vreo decizie politica? Vrea cineva disensiuni in Dobrogea? E nevoie cumva de vreun scandal ca intre timp sa se vanda Portul? Doar suntem obisnuiti cu "bomba mediatica" pregatita si lansata pentru a atrage atentia opiniei publice de la probleme adevarate sau ilegalitati???
  • x 17 Feb, 2014 08:51 Uniunea sa organizeze din fonduri proprii cursuri de religie si limba tatara/turca.Si cine vrea sa-si duca copii la aceste cursuri.
  • X 17 Feb, 2014 01:47 Si totuși dorim sa nu fim deranjati zilnic de glasul imamului redat de un amplificator.In urma cu sute de ani Imamului nu folosea amplificatorul.