Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:02 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Radu Mazăre a ajutat-o să se dezbrace DNA a ajuns la primăria Liei Olguţa Vasilescu, aşa cum i-a „prezis“ colegul său de partid

ro

28 Nov, 2014 00:00 9577 Marime text
Primăria municipiului Craiova, condusă de Lia Olguţa Vasilescu, a fost călcată, ieri, de... procurorii DNA din cadrul Serviciului Teritorial Craiova. Motivul: percheziţii într-un dosar privind fraudarea fondurilor europene, anunţă DNA. Oamenii legii au efectuat percheziţii la Primărie şi în alte cinci locuri, cercetările fiind făcute într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și infracțiuni îndreptate împotriva intereselor financiare ale Uniunii Europene, care ar fi fost comise în perioada 2013 - 2014.
 
Potrivit unor surse judiciare citate de Agerpres, percheziţiile ar fi vizat proiectul Water Park - un complex de agrement acvatic în Parcul Tineretului din municipiul Craiova, finanţat din fonduri europene, al cărui beneficiar este Primăria şi a cărui valoare este de 86.066.199 de lei, din care 30.320.010 lei provenind din fonduri europene. Conform HotNews.ro, vizat de anchetă ar fi directorul unei firme implicate în construcţia proiectului, care ar fi plătit comisioane pentru a putea deconta lucrări fictive din fondurile europene.

Radu Mazăre, 2012 - „Dar acum să o dezbrăcăm pe Olguţa!“

Unul dintre „lupii“ tineri ai PSD, Lia Olguţa Vasilescu a devenit primarul Craiovei în anul 2012. În urmă cu câteva zile, edilul-şef al Craiovei a schimbat prefixul, prilej cu care şi-a sărbătorit ziua de naştere. De profesie jurnalist, Lia Olguţa Vasilescu şi-a lansat candidatura la Primărie în anul 2012, pe stadionul „Ion Oblemenco“ din localitate, eveniment la care a fost invitat să îi încânte pe craioveni inegalabilul Goran Bregovic. Lista apariţiilor din ziua lansării candidaturii sale a fost completată de încă un primar, de asemenea fost jurnalist de profesie. Aţi ghicit! Este vorba despre edilul-şef al Constanţei, Radu Mazăre. Iar pentru a fi sigur că nu vor fi uitaţi uşor de craioveni, nici el, şi nici colega sa de partid, edilul-şef al Constanţei a făcut oarece „valuri“ de simpatie când s-a oferit să o ajute pe candidata de atunci la Primăria Craiovei să se... dezbrace de sacou, pe scenă. Şi asta pentru că, în seara lansării candidaturii sale, Lia Olguţa Vasilescu a purtat un tricou pe care era inscripţionat mesajul „Justice for Craiova“, tricou pe care chiar Radu Mazăre a ţinut să îl prezinte publicului după ce i-a dat sacoul jos candidatului USL. „Oltencelor marfă! Mamă, ce marfă aveţi aici! Aveţi oltence, mânca-v-aş gălăgia. Mi-a spus şi Olguţa. Dar acum să o dezbrăcăm pe Olguţa. Hai să te ajut să îţi dai sacoul, uitaţi, doamnelor şi domnilor, ce scrie pe tricoul ei - «Justice for Craiova» şi a mai scris şi aici, în faţă să fie mai vizibil“, a spus, cu încântare, Radu Mazăre, pe scenă, la evenimentul de lansare de acum mai bine de doi ani.

Pesemne primarul Constanţei este, totuşi, un soi de vizionar, chiar dacă marţi, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la Primăria Constanţa, Radu Mazăre a evitat o întrebare privind viitorul partidului din care face parte: „Nu ştiu ce guvern va fi, nu sunt mafalda, (...) ce, sunt oracol? (...) Chiar nu ştiu“. Cu toate acestea, el s-a avântat în a face, luna trecută, unele previziuni legate tocmai de colega sa, Lia Olguţa Vasilescu: „M-am întâlnit cu Olguța, am vorbit cu ea şi îmi spunea că nu mai vrea să semneze niciun director la primărie. Știţi ce i-am spus? «Nu-i nimic, în curând nu o să mai semnezi nici tu!»“, a declarat Radu Mazăre, pe fondul unor discuţii despre DNA şi dosare, la România TV. În contextul acesta, poate că nici inscripţia „Justice for Craiova“, text purtat cu mândrie de Lia Olguţa Vasilescu la evenimentul de lansare a candidaturii sale, nu mai are acum aceleaşi valenţe.

Preşedintele se schimbă, percheziţiile rămân constante

De altfel, în stilu-i caracteristic, primarul Constanţei le dădea de înţeles colegilor care au participat la conferinţa judeţeană a filialei PSD Constanţa, din septembrie, că Victor Ponta este „cheia“ liniştii lor. „Dacă nu iese Ponta şi nu se schimbă modul de a vedea lucrurile, sănătate, nu mai stau. Nu mai stau, pentru că nu mai am satisfacţii. Pentru că nu mai vreau să stau patru zile pe săptămână cu avocaţii (...) Poate să te ia cu mascaţii de la masă, cum m-a luat pe mine acum cinci luni de zile pe motiv de urgenţă şi timp de cinci luni de zile în dosarul meu să nu facă niciun act procurorii. De asta trebuie să-l votăm pe Ponta“, explica, atunci, cu patos, Radu Mazăre. Cu toate acestea, procurorii DNA i-au „călcat“ pe membrii marcanţi şi cu funcţii cheie în administraţiile publice şi înaintea campaniei, şi în timpul campaniei electorale, şi chiar şi după alegeri, chiar dacă Ponta a pierdut. Iar oamenii legii nu i-au vizitat doar pe membrii cu state vechi în PSD, ci şi pe „lupii tineri“, pe cei apropiaţi de vârsta şi experienţa şefului de partid, Victor Ponta.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii