Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:14 13 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Promenadă cu pistă de biciclete pe plaja Modern, din Constanța! Agorapolis SRL elaborează documentația (DOCUMENT+GALERIE FOTO)

ro

29 Mar, 2023 00:00 5063 Marime text
  • Practic, promenada se va realiza de la parcarea din dreapta plajei Modern și va continua până la Pălăria lui Neagoe
 
Primăria Constanța a eliberat un certificat de urbanism la data de 23 martie 2022, pentru Serviciul Spații Verzi, care dorește să implementeze un proiect important pentru constănțeni.


 
Mai precis, prin CU 892 din data de 23 martie 2023, se dorește construirea promenadei pietonale cu pistă bicicletă, tronson cuprins între strada Lebedei și baza taluzului corespunzător intersecției străzilor Pușkin cu Mihai Eminescu – faza Studiu Fezabilitate, PAC, PT, DDE, POE. Documentul este valabil 12 luni. Sunt vizate terenurile ce se suprapun pe următoarele numere cadastrale: NC 228796, NC 228930, NC 250317, NC 234747.
 
Practic, promenada se va realiza de la parcarea din dreapta plajei Modern și va continua până la Pălăria lui Neagoe, după cum se vede în harta de mai jos.Mai mult, iată că la dată recentă, Primăria Constanța a atribuit contractul de prestări servicii pentru elaborare documentatie tehnico-economică aferentă obiectivului de investiții „Construire promendă pietonală cu pistă de biciclete, tronson cuprins între str.Lebedei și baza taluzuri corespunzător intersecției str. Pușkin cu str.Mihai Eminescu" - Faza SF, DTAA, DTAC, PT+DDE.


Societatea câștigătoare este Agorapolis SRL din Constanța pentru 270.000 lei fără TVA, vezi secțiunea „documente”.
 

Despre Agorapolis SRL

 
Firma are sediul în Constanța. Unic asociat și administratorul este Mihaela Pușnava.

Pușnava mai apare și în Agorapolis Graphic Design SRL, iar în trecut a figurat în Poppy's Friends SRL – radiată.
 
Compania Agorapolis SRL a încheiat alte 20 de contracte de achiziții publice în valoare totală de 1.948.400,00 lei, printre autoritățile contractante fiind: Municipiul Constanța și SC Confort Urban SRL.

În anul 2021, compania a raportat o cifră de afaceri de 1.345.875 de lei, un profit net de 153.737 de lei și cinci angajați.
 
În luna septembrie, același SRL a primit de la Primăria Constanța și contractul de prestări servicii privind achiziția serviciilor de elaborare studii de teren, studiu topografic, studiu geotehnic, studiu pedologic, studiu hidrologic pentru obiectivul de investiții „Construire parc DN 3C din Municipiul Constanța“ pentru suma de 50.000 de lei, fără TVA.

Recent, Primăria Constanța a atribuit prin cumpărare directă contractul pentru Serviciul de Elaborare documentație tehnico-economică parc Soveja și reconfigurare circulație, etapa studiu de fezabilitate. Studiul pentru amenajare spațiu public situat la intersecția str. Soveja cu str. Ștefăniță Vodă - amenajare peisagistică – parc Soveja și reconfigurare circulație va fi realizat de Agorapolis SRL pentru 134.000 lei, respectiv 27.629 euro.
  
În august 2017, Primăria Constanţa a atribuit firmei Agorapolis contractul pentru elaborarea strategiei de dezvoltare şi promovare a turismului în municipiu – cost 85.000 de lei fără TVA.


 
Amintim că și taluzul de la Modern are un proiect separat, pe care municipalitatea îl ia în calcul. Prin Certificatul de Urbanism nr. 3020 din data de 25 noiembrie 2022, în zona cuprinsă de strada Mihai Eminescu – Restaurant Zorile – Plaja Modern, se dorește reabilitarea și consolidarea terenului din vecinătatea Biserica Greacă – Esplanada – Modern Plajă, investiție realizată de municipalitate. Documentul are o valabilitate de 12 luni. Reamintim că în noiembrie, Primăria Constanța a solicitat de la Administrația Bazinală de Apă Dobrogea-Litoral (ABADL) aviz de gospodărire a apelor pentru „amenajarea a zonei cuprinse între accesul către Plaja Modern, strada Lebedei, taluz, prin crearea de facilități pentru evenimente culturale și pentru petrecerea timpului liber, zone de promenadă și parcare”.
 
Amintim că în iulie 2022, Primăria Constanța a atribuit prin achiziție directă un contract pentru expertiză tehnică privind siguranța și stabilitatea terenului din vecinătatea imobilului Biserica Greacă și a zonei Esplanada - Plaja Modern, care a crăpat pe o porțiune întinsă din cauza eroziunii costiere. Câștigător a fost desemnată societatea Mărăcine Nicomar SRL, atestată MDRAP. Valoarea contractului a fost de 133.100 lei. Societatea aparține lui Nicolae Mărăcine, fost consilier județean PNL din Buzău și fost șef al Agenției Naționale de Îmbunătățiri Funciare (ANIF) și are la dispoziție 90 de zile pentru realizarea expertizei. Mărăcine a mai candidat în 2008 și pentru un post de senator din partea PNL.
 

Investiție

 
Se propun lucrări de: amenajare și modelare a terenului, realizarea de alei pietonale pavate, dotarea cu mobilier urban (bănci, coșuri de gunoi, bolarzi, semnalizare rutieră, totemuri pentru orientare, afișaj și reclamă, obiecte de artă, etc.), instalarea și racordarea la rețeaua electrică a stâlpilor de iluminat și a corpurilor de iluminat ambiental, realizarea de plantații de arbori, arbuști, plante perene și gazon, realizarea de instalații de irigare, toaletarea și curățarea arborilor existenți, amplasare construcții provizorii tip pavilion și racordarea acestora la rețelele edilitare (alimentare cu apă, canalizare, alimentare cu energie electrică, alimentare cu energie termică, gaze naturale, telefonizare, internet).
 
Valoarea totală a proiectului este de 15.360.000 lei, cu o perioadă de implementare de 24 luni. Amplasamentul în cauză este format din 4 terenuri în proprietatea beneficiarului (nr.cad. 207050, nr.cad. 207032, nr.cad. 207037, nr.cad. 207003) pe care, în prezent, se află o platforma betonată continuă, utilizată ca parcare. Pe amplasament, în afara platformei betonate, terenul este acoperit de vegetație (arbori, arbuști, plante crescute spontan). Terenul și trotuarul din zona acestuia sunt iluminate insuficient, iar zona are un aspect general degradat.
 
PRECIZĂRI:
 

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
 
Certificat de urbanism pentru reabilitarea taluzului de la Modern, municipiul Constanța

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii