Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:15 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Certificat de urbanism pentru reabilitarea taluzului de la Modern, municipiul Constanța

ro

26 Nov, 2022 00:00 2442 Marime text
  • Reamintim că în noiembrie, Primăria Constanța a solicitat de la Administrația Bazinală de Apă Dobrogea-Litoral (ABADL) aviz de gospodărire a apelor pentru „amenajarea a zonei cuprinse între accesul către Plaja Modern, strada Lebedei, taluz, prin crearea de facilități pentru evenimente culturale și pentru petrecerea timpului liber, zone de promenadă și parcare”.
 
 
Primăria Constanța a eliberat un certificat de urbanism pentru Serviciul de Amenajări Urbane a instituției, în ceea ce privește taluzul de la Modern,din municipiu.
 
Prin Certificatul de Urbanism nr. 3020 din data de 25 noiembrie 2022, în zona cuprinsă de strada Mihai Eminescu – Restaurant Zorile – Plaja Modern, se dorește reabilitarea și consolidarea terenului din vecinătatea Biserica Greacă – Esplanada – Modern Plajă, investiție realizată de municipalitate. Documentul are o valabilitate de 12 luni.
 
Reamintim că în noiembrie, Primăria Constanța a solicitat de la Administrația Bazinală de Apă Dobrogea-Litoral (ABADL) aviz de gospodărire a apelor pentru „amenajarea a zonei cuprinse între accesul către Plaja Modern, strada Lebedei, taluz, prin crearea de facilități pentru evenimente culturale și pentru petrecerea timpului liber, zone de promenadă și parcare”.
 
Amintim că în iulie 2022, Primăria Constanța a atribuit prin achiziție directă un contract pentru expertiză tehnică privind siguranța și stabilitatea terenului din vecinătatea imobilului Biserica Greacă și a zonei Esplanada - Plaja Modern, care a crăpat pe o porțiune întinsă din cauza eroziunii costiere. Câștigător a fost desemnată societatea Mărăcine Nicomar SRL, atestată MDRAP. Valoarea contractului a fost de 133.100 lei. Societatea aparține lui Nicolae Mărăcine, fost consilier județean PNL din Buzău și fost șef al Agenției Naționale de Îmbunătățiri Funciare (ANIF) și are la dispoziție 90 de zile pentru realizarea expertizei. Mărăcine a mai candidat în 2008 și pentru un post de senator din partea PNL.
 

Investiție

 
Se propun lucrări de: amenajare și modelare a terenului, realizarea de alei pietonale pavate, dotarea cu mobilier urban (bănci, coșuri de gunoi, bolarzi, semnalizare rutieră, totemuri pentru orientare, afișaj și reclamă, obiecte de artă, etc.), instalarea și racordarea la rețeaua electrică a stâlpilor de iluminat și a corpurilor de iluminat ambiental, realizarea de plantații de arbori, arbuști, plante perene și gazon, realizarea de instalații de irigare, toaletarea și curățarea arborilor existenți, amplasare construcții provizorii tip pavilion și racordarea acestora la rețelele edilitare (alimentare cu apă, canalizare, alimentare cu energie electrică, alimentare cu energie termică, gaze naturale, telefonizare, internet).
 
Valoarea totală a proiectului este de 15.360.000 lei, cu o perioadă de implementare de 24 luni. Amplasamentul în cauză este format din 4 terenuri în proprietatea beneficiarului (nr.cad. 207050, nr.cad. 207032, nr.cad. 207037, nr.cad. 207003) pe care, în prezent, se află o platforma betonată continuă, utilizată ca parcare. Pe amplasament, în afara platformei betonate, terenul este acoperit de vegetație (arbori, arbuști, plante crescute spontan). Terenul și trotuarul din zona acestuia sunt iluminate insuficient, iar zona are un aspect general degradat.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 


Citește și:
Primăria Constanța cere aviz de la Apele Române pentru amenajarea taluzului de la plaja Modern

 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii