Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
18:54 18 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proiect de hotărâre iniţiat de Radu Mazăre Sancţiuni pentru drifturi, turatul excesiv al motoarelor, spălarea maşinilor în stradă, câini în apartament (document)

ro

16 Apr, 2013 00:00 4771 Marime text
Primăria Constanţa a mai găsit o modalitate de a aduna bani la bugetul local. Pe site-ul Primăriei Constanţa a fost postat un proiect de hotărâre, iniţiat de primarul Radu Mazăre, privind îmbunătăţirea activităţilor de gospodărire, protecţia mediului, întreţinerea şi înfrumuseţarea municipiului Constanţa.
 

Proiectul se află în dezbatere publică, iar eventualele sugestii sau propuneri de modificare pot fi trimise pe email la adresa daniel.bratu@primaria-constanta.ro până pe data de 11 mai.
 
Sezonul estival se apropie şi cât de curând vor apărea caleştile în Mamaia, aşa că prin proiectul de hotărâre este reglementată această activitate de agrement. Mai precis, potrivit articolului 3, conducătorii vehiculelor cu tracţiune animală destinate activităţilor de agrement trebuie să asigure săculeţi de colectare a gunoiului de animal pe timpul circulaţiei pe drumurile publice, altfel vor plăti amenzi cuprinse între 400 şi 800 de lei, dacă sunt persoane fizice şi între 500 şi 1.000 lei dacă sunt persoane juridice.
Din articolul 5 aflăm că reprezintă contravenţie aruncarea alimentelor sau a resturilor alimentare, inclusiv din imobile, în vederea hrănirii animalelor şi păsărilor; spălarea vehiculelor, a oricăror bunuri sau obiecte pe drumuri sau în alte locuri publice; scuturarea covoarelor în alte locuri decât cele special amenajate şi în timpul orelor de linişte; sau întinsul frânghiilor pentru uscarea rufelor pe exteriorul imobilelor, la diferite etaje sau în spaţiile comune, altele decât cele special amenajate.
Aceste contravenţii se sancţionează cu amendă de la 400 lei la 800 lei pentru persoanele fizice şi de la 500 lei la 1.000 lei pentru persoanele juridice.
 
Amenzi şi pentru colectarea capacelor de canalizare
 
Contravenţie constituie şi primirea la centrele de colectare a capacelor de canalizare sau a altor componente din dotările urbane, chiar deteriorate sau turarea excesivă şi nejustificată a motoarelor autovehiculelor, efectuarea cu intenţie de manevre prin derapaje, întoarceri bruşte, accelerări şi frânări bruşte, executate pe domeniul public sau privat al Municipiului Constanţa. Pe vitezomani sunt stabilite amenzi cuprinse între 1.000 şi 1.500 lei, dacă sunt persoanele fizice şi de la 1.500 la 2.500 lei pentru persoanele juridice.
Şi pe constănţenii care îngrijesc animale de companie îi aşteaptă sancţiuni cuprinse între 500 şi 1.000 de lei dacă plimbă câinii fără lesă pe drumurile publice sau dacă nu ridică de îndată, din orice locuri, excrementele lăsate de animalele de companie. Amendă se va aplica potrivit proiectului de hotărâre şi pentru deţinerea unui animal de companie în apartamente fără a exista, atenţie, acordul scris şi ştampilat al Asociaţiei de proprietari, aprobat cu majoritatea voturilor locatarilor.

Ti-a placut articolul?

Comentarii

 • Dima 30 Oct, 2013 08:54 Am o vecina la etaj pe strada Solidaritatii 7,care isi scutura covoarele pe geamul de la balcon,arunca cu apa,arunca mizeria din aspirator si toata mizeria imi intra mie in casa.Ce trebuie sa fac? daca fac plangere la politie si nu am dovezi cum demonstrez?
 • vasilescu george 21 Apr, 2013 15:40 Super HOTARAREA D-lui PRIMAR RADU MAZARE.........sper in aplicarea ei...si totodata si o hotarare asemanatoare si in Orasul Navodari
 • tina 21 Apr, 2013 13:41 1- mai intai sa se faca curatenie pe strazi , sa se faca spatii speciale ptr animalele de companie unde pot sa-si faca nevoile( asa cum sunt in Bucuresti- la 4-5 blocuri exista un loc de joaca ptr copii si un loc ptr animalute, saculeti pusi in suport special ptr a aduna dupa ei) 2- sunt in casa mea si fac ce vreau , mi se pare o incalcare a drepturilor mele si a proprietatii mele, mai ales daca nu deranjez vecinii, ca doar nu o sa urle/latre/miaune 24 din 24 animalutul din apartamentul tau si pe o tonalitate inalta ca sa deranjeze, nu? 3- decat atatea propuneri prostesti , mai bine rezolvati problema spatiilor de joaca ptr copii , mai amre rusinea ditamai orasul si sunt cateva locuri de joaca - sa fie curatenie , sa se asfalteze strazile , ca au gaurit peste tot , de-ti rupi picioarele , rotile de la masina si strici carucioarele in atatatea hartoape sa se faca piscine , parcuri de distractie si altele care sa incante ochiul , sa atraga pe cei mici si mari si mai ales sa adunca turisti, ca mai mare rusinea suntem chipurile ditamai orasul , dar nu avem nimic frumos in el!!!!! - in rest cu zgomotele sunt total de acord!!!! SPER CA CEI ALESI SA SE GANDEASCA SI LA BINELE NOSTRU , A CELOR CARE-I TOT VOTAM , NU NUMAI LA EI SI LA BUZUNARUL SI BUNASTAREA LOR!!!!
 • elena 16 Apr, 2013 15:35 ok, cu stransul fecalelor cainilor sunt de acord. si eu am 3 caini. dar nu e corect ca asociatia de proprietari sa imi zica mie daca sa tin caini sau nu.primul lucru bun ar fi sa plece mazare de tot in Madagascar.
 • simina 16 Apr, 2013 14:42 primarul vrea sa invrajbeasca vecinii intre ei. Daca ai avut o divergenta cu presedintele asociatiei din diverse motive, cum obtii acordul scris si stampilat pentru detinerea unui animal?
 • Seby 16 Apr, 2013 12:25 Cand se da o lege si in Constanta ca sa se desfinteze barele de batut covoare sa se interzica batutul covoarelor in spatii publice asa cum este in Brasov, Piatra Neamt, Cluj, orase turistice? Cand ne civilizam si noi ca doar am intrat in UE? Prin alte zone din tara s-a reusit.
 • sigrid 16 Apr, 2013 12:13 Daca tot se vorbeste de liniste publica, ce facem cu barurile de la parterul blocurilor.. locatiile ptr distractii (biliard, tenis de masa etc)unde desigur este si un bar... acestea au program pana la ora 23.00 respectiv ora 01.00 si se extind si pe domeniul public cu scaune si mese, galagia acestora in miez de noapte este permisa? Aceste firme obtin aprobarea de la vecinii limitrofi (adica doar de la cei de la etajul 1) de ce sa nu obtina acordul functionarii de la majoritatea locatarilor, respectiv asociatiilor de proprietari.
 • Angela 16 Apr, 2013 09:26 Aceste propuneri mi se par juste. Cris - nu ai dreptate; ce te faci cand animalul tau de companie ii deranjeaza pe vecinii tai: latra, sare, urineaza pe casa scarii sau lasa rahati prin fata blocului? Apropo - de cate ori ai strans rahateii dupa catelul tau, asa cum spune legea? Poate ca animalutul tau personal nu face astfel de lucruri si in acest caz nu ai de ce sa te temi ca nu vei primi acordul asociatiei, dar crede-ma ca stiu cazuri - si de posesori de caini, si de pisici - care sunt o pacoste pentru vecini.
 • vasile 16 Apr, 2013 09:11 Amenzile sunt cam mici.
 • dfgdfg 16 Apr, 2013 09:10 faza cu adunatul caca de la animale... nu o sa se sanctioneze niciodata pentru ca nu are cine... vezi parcul tabacarie... gunoi->cacat->gunoi->cacat..nu sunt politisti gardieni..etc.samd
 • Cris 16 Apr, 2013 00:57 cum sa cer eu voie vecinilor mei pentru cainele ce il am in casa mea !!!! E inadmisibil !!!! Ce fac eu in casa mea e strict pb mea personala... Mi se pare total absurd