Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
23:21 23 06 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primul pas pentru înființarea Spitalului de Pediatrie din Constanța. Unde va fi amplasat

ro

07 May, 2021 00:00 2697 Marime text
  • DSP Constanța a făcut primul pas pentru înființarea Spitalului de Pediatrie, la Constanța
  • Clădirea fostului Spital Universitar CF din Palas va fi, astfel, reabilitată, modernizată și extinsă

Direcția de Sănătate Publică Constanța prin Cristina Mihaela Schipor a obținut Certificatul de Urbanism nr.1444 din data de 6 mai 2021 06/05/2021 pentru reabilitarea, modernizarea, extinderea și dotarea pentru Spitalul Pediatrie care va funcționa pe strada Vifor Haiducul nr. 32. Este vorba de fostul sediu al Spitalului Universitar CF Constanța, din cartierul Palas.

Cotidianul ZIUA de Constanța prezenta cu trei ani în urmă imagini cu un imobil de două etaje, care zace în paragină şi uitare. Clădirea nu mai are nici acoperiş, nici uşi, nici ferestre, iar scara interioară a rămas fără balustradă, care a căzut pradă hoţilor de fier vechi. Aflat într-o stare avansată de degradare, imobilul reprezintă un adevărat pericol pentru cei care se aventurează să îi calce pragul. Iată că acesta va fi reabilitat și transformat în mult doritul spital de pediatrie de la malul mării.

Pe 23 aprilie, Bogdan Huțucă, președintele PNL Constanța, explica în cadrul ZIUA LIVE de faptul că spitalul de pediatrie se află pe lista dorințelor actualei administrații, prin finanțare CNI. „Și avem la Compania Națională de Investiții pe lista sinteză un proiect pentru Spital de pediatrie la Constanța. Este o mișcare făcută pe perioada stării de urgență alături de DSP. Împingem acest proiect astfel încât să-l ducem cât mai aproape de finanțare”, a transmis Bogdan Huțucă.
 

Istoric clădire

Vechiul sediu al Spitalului Universitar CF Constanţa a fost cedat în anul 2003 de către Ministerul Transporturilor Ministerului Sănătăţii, cu titlu de gratuitate, iar Spitalul Universitar CF a fost mutat în sediul de pe Bulevardul 1 Mai. Din luna aprilie 2017, după mai multe demersuri, Ministerul Sănătăţii a trecut imobilul în administrarea Direcţiei de Sănătate Publică a Judeţului Constanţa.

„Am făcut mai multe demersuri pentru a o trece în administrarea direcţiei. Şi iată că, de anul trecut, imobilul este în administrarea noastră. Anul trecut am igienizat clădirea şi curtea. O vom face şi în acest an. Trebuie să stabilim cu ce firmă de salubrizare vom face curăţenie. Din păcate, cei din zonă aruncă gunoaiele în curea fostului sediu al spitalului. Oamenii trebuie să înţeleagă şi ei să nu mai arunce gunoaiele în acel loc“, a explicat în 2018, pentru cotidianul ZIUA de Constanţa, Cristina Schipor, şefa Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) a Judeţului Constanţa.

PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


Citește și:

Fostul sediu al Spitalului Universitar CF Constanţa, uitat de autorităţi? Ce spun reprezentanţii DSP Constanţa (galerie foto)
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii