Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:27 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prietenul lui Adrian Nastase a ramas fara permis

ro

09 May, 2008 00:00 2078 Marime text
1210278996.jpg

Fostul consilier guvernamental, Fanel Pavalache, a dat in judecata IPJ Constanta dupa ce a fost prins in timp ce conducea, la Tuzla, cu o viteza cu mult peste limita legala

Desi surprins de radar, Pavalache neaga cele consemnate in procesul - verbal de contraventie, aducand in apararea sa un martor. In cursul anului trecut, fostul consilier guvernamental Fanel Pavalache, unul din apropiatii lui Adrian Nastase, a fost prins in timp ce rula cu viteza excesiva. Radarul l-a surprins in apropierea localitatii Tuzla, pe DN 39, la volanul unui Mercedes negru ce rula cu 160 km/h, in conditiile in care limita de viteza admisa de lege este de 100 km/h. Agentul de politie a intocmit pe loc procesul-verbal de contraventie. Fanel Pavalache nu a recunoscut, insa, nicio secunda ca incalcase normele legislatiei privind circulatia pe drumurile publice si a sustinut sus si tare ca viteza cu care sofa se incadrase in limitele legale. Drept dovada, persoana care se afla cu el in autoturism este cea care poate sa confirme acest aspect. Oamenii legii nu s-au lasat, insa, impresionati. Ca sa nu ramana fara permis, fostul consilier guvernamental al cabinetului Nastase a contestat procesul verbal in instanta, dar Judecatoria Constanta i-a respins actiunea. Nemultumit, a declarat recurs, dosarul fiind inregistrat, la Tribunalul Constanta, in urma cu doua zile, sub nr. 14243/212/2008. Primul termen de judecata a fost stabilit pentru data de 11 iunie 2008.

Consilier guvernamental la inchisoare

In anul 2004, Fanel Pavalache a fost condamnat la sase ani de inchisoare pentru trafic de influenta. Procurorii au demonstrat ca fostul consilier ceruse patru milioane de dolari pentru a interveni pe langa persoane influente din justitie in vederea stoparii procedurii de lichidare a Bancii Internationale a Religiilor (BIR), pentru inlocuirea lichidatorului judiciar (societatea Reconversie si Valorificare Active SA Bucuresti) si, in final, pentru scoaterea din faliment a bancii. Fanel Pavalache a fost trimis in judecata in anul 2003, acuzat fiind ca, din cei patru milioane de dolari, primise efectiv suma de 20.000 de dolari, promitand ca va interveni pe langa judecatorii Sectiei Comerciale a Tribunalului Bucuresti. Consilierul fusese arestat preventiv in urma unui flagrant realizat de PNA cu martorii denuntatori Gema Bobarnea si Ion Popescu, fost director al BIR. Pavalache a parasit Penitenciarul de maxima siguranta Giurgiu dupa ce a ispasit mai bine de jumatate din pedeapsa, ca urmare a admiterii cererii sale de eliberare conditionata. Tot Fanel Pavalache a fost cel care l-a denuntat la DNA pe Adrian Nastase, sustinand in fata procurorilor anticoruptie ca, la cererea lui Nastase, a trebuit sa ofere senatorului Serban Mihailescu tablouri celebre, statui si statuete de mare valoare, precum si 11 arme de vanatoare, pentru a fi mentinut in functia de consilier in guvernul condus de Adrian Nastase. Armele ar fi costat aproximativ 100 de milioane de lei vechi.

Scris de: {autor}Olimpia CEARA {/autor}

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii