Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:12 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prevestitoarea de nenorociri Nicuşor şi Palaz se luptă pe cucuveaua indicativ 62.231.95.165

ro

06 Oct, 2011 21:00 2460 Marime text
deschidere.jpgDupă ce în urmă cu trei zile prefectul Claudiu-Iorga Palaz îi transmitea preşedintelui CJC, Nicuşor Constantinescu, o adresă prin care solicita confirmarea sau infirmarea unui IP de pe care prefectul spune că s-ar fi postat materiale pe blogul „Cucuveaua veselă", ieri, şeful CJC a transmis un răspuns

Nicuşor Constantinescu confirmă că IP-ul cu nr. 62.231.95.165 aparţine Consiliului Judeţean Constanţa şi că, într-adevăr, de pe acest IP s-a accesat site-ul Instituţiei Prefectului de 195 de ori, dar consideră că afirmaţia potrivit căreia de aici s-ar fi publicat pe blogul „Cucuveaua veselă" articole denigratoare la adresa prefectului este „total nefondată şi neprofesională".

Prefectul a transmis răspunsul primit de la CJC şi mass-mediei, susţinând că nu articolele ca fond au fost cele care l-au deranjat. „Sunt numeroase atacurile la adresa mea sau a familiei mele în presa de opoziţie sau pe blogurile unor jurnalişti şi niciodată nu am reacţionat. Chiar dacă nu sunt de acord cu ele, chiar dacă uneori depăşesc limita bunului simţ, le respect, căci aceasta este regula democraţiei şi admir curajul cu care ziariştii îşi asumă propriile opinii, nu numai la adresa mea, dar a tuturor persoanelor publice. Recunosc, nu mă lasă impasibil, unele mă irită, altele mă amuză teribil. Dar în momentul când cineva se ascunde şi atacă, făcând o concurenţă neloială, după părerea mea, ziariştilor din opoziţie, şi, mai ales, când scrie practic pe bani publici, căci este evident că este vorba de un angajat al Consiliului Judeţean Constanţa, nu este în regulă", spune prefectul, adăugând că apreciază că şeful CJC i-a răspuns cu atâta promptitudine, „având în vedere modalitatea de lucru cu care ne-a obişnuit".

cucuveauavesela-capturafacebook.jpgÎn ceea ce priveşte ultima idee transmisă în informare, prefectul pune punctul pe „i", dând idei celor care ar trebui să se ocupe şi de imaginea unei instituţii publice, în speţă CJC, şi aşa suficient de ponegrită. „Poate că această grabă se datorează faptului că a vrut să-şi facă repede curăţenie în propria ogradă, să nu-i mai cânte cucuveaua asemeni domnului Iliescu în anii '90. Sau poate că Nicuşor însuşi este cucuveaua veselă?", spune Palaz.

Capul „Cucuvelei Vesele" va fi tăiat?

Reamintim faptul că prefectul amintea numele purtătorului de cuvânt al CJC, Cristian Moldovanu, în contextul în care postările pe blogul „Cucuvelei vesele", suspendat la acest moment, s-au făcut de pe IP-ul CJC-ului. Contactat telefonic la acel moment, Moldovanu nega orice implicare în acest scandal, susţinând că nu ştie care este IP-ul instituţiei în care lucrează, dar că „indicativul" menţionat de prefectul Palaz de pe care s-ar fi făcut o postare pe Cucuveaua Veselă îi aparţine. „El s-a legat de un site de radio amatori care este al meu şi pe care îl accesez foarte des, http://www.qsl.net/yo4dft/", spunea în urmă cu trei zile purtătorul de cuvânt al CJC.

O finalitate care ar putea fi destul de plauzibilă pentru cei care cunosc contextul în care se derulează acest subiect şi care au vizualizat materialele postate pe acest blog ar fi aceea că, dacă într-adevăr cucuveaua se află în CJC, aşa cum spune prefectul, conducerea instituţiei ar trebui să ia măsuri drastice în ceea ce-l priveşte pe cel care se face responsabil de aceste postări. Lepădarea de un astfel de personaj, oricare ar fi el, dacă acest lucru va fi dovedit, ar trebui să fie inevitabilă. Numai că decizia îi aparţine şefului CJC, care, dacă ar fi să luăm în calcul promptitudinea cu care a răspuns adresei Prefecturii Constanţa, este pus pe tăiat capete.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii