Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:59 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Premieră în justiţia din Constanţa! Doi şoferi care şi-au parcat neregulamentar maşinile, condamnaţi definitiv pentru ucidere din culpă

ro

28 Nov, 2016 00:00 53163 Marime text
Accidentul a avut loc pe data de 7 ianuarie. Dosarul a fost închis definitiv, prin condamnarea celor trei inculpaţi, vineri, 25 noiembrie 2016
 
Judecătorii Curţii de Apel Constanţa au luat, la finele săptămânii trecute, o decizie ce reprezintă, în opinia unor avocaţi, o premieră în justiţia din Constanţa! Pe scurt, doi şoferi din municipiul Constanţa care şi-au parcat neregulamentar automobilele, acţiune care a dus la producerea unei tragedii rutiere, au fost condamnaţi definitiv pentru ucidere din culpă.
 
Conform procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, pe data de 7 ianuarie 2010, un bărbat a condus un automobil marca Renault, model Clio, pe strada Oborului din municipiul Constanţa, cu o viteză neadaptată la starea drumului. La un moment dat, conducătorul automobilului a pierdut controlului volanului şi a lovit două autoturisme parcate neregulamentar.
 
Din accident a rezultat vătămarea corporală a două persoane, una dintre ele decedând din cauza rănilor suferite.
 
După mai bine de şase ani de la producerea evenimentului, prima instanţă, respectiv Judecătoria Constanţa, a anunţat, pe data de 3 martie 2016, primele pedepse: şoferul automobilului marca Renault - 1,9 ani de închisoare cu suspendare, pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă, iar cei doi şoferi care şi-au parcat neregulamentar maşinile au luat câte nouă luni de închisoare, tot cu suspendare, pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă.
 
Decizia Judecătoriei Constanţa a fost atacată la Curtea de Apel Constanţa. Vineri, judecătorii Maria Uzună şi Cristina Eleni Marcu, din Curtea de Apel Constanţa, au menţinut decizia Judecătoriei Constanţa.
 
Instanţa a stabilit şi gradele de culpă în prezenta cauză, respectiv 15% în sarcina fiecăruia dintre inculpaţii care şi-au parcat neregulamentar maşinile, culpe concurente cu cea a inculpatului care a produs efectiv accidentul.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii