Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:32 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Podul CNAPMC şi problemele sale multe şi complicate Iată care este traseul drumului de pe teritoriul comunei Agigea (galerie foto + document)

ro

02 Oct, 2013 00:00 3180 Marime text
Având în vedere restricţionarea traficului rutier pe podul de la Agigea pentru autoturismele cu masa maximă autorizată mai mare de 3,5 tone, constănţenii care tranzitează acest obiectiv sunt nevoiţi fie să circule pe jos, fie cu vehicule a căror masă nu depăşeşte limita maximă admisă.
 
Amintim, în acest context, că în prezent se lucrează la un nou pod peste Canalul Dunăre - Marea Neagră, cel de la Poarta 10 care, teoretic, ar trebui să fie gata până în luna mai a anului viitor.
Cum rămâne însă cu drumul naţional cu care va face legătura acest nou pod rutier peste Canalul Dunăre - Marea Neagră, situat la km 0+540 al canalului? Care este acest drum, în ce stadiu se află el în prezent şi cine anume efectuează lucrările sunt întrebările pentru care am căutat răspuns. În sensul acesta, am adresat Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime Constanţa (CNAPMC) o solicitare în baza Legii 544 privind liberul acces la informaţiile de interes public.

Potrivit răspunsului CNAPMC, drumul naţional (pe direcţia de mers dinspre Constanţa, pe partea localităţii Agigea) cu care va face legătura podul rutier peste canalul Dunăre - Marea Neagră, situat la km 0+540 al canalului, face joncţiunea cu DN39 prin varianta ocolitoare a municipiului Constanţa (A4) în zona de sud a localităţii Lazu şi în continuare prin executarea „Obiectivului 2 - Bretea de acces la DN 39” se face joncţiunea la acelaşi DN 39 la intrarea în localitatea Eforie Nord.

În răspunsul CNAPMC se menţionează că „în varianta în care «Obiectivul 2 - Bretea de acces la DN 39» nu va fi finalizată la momentul în care va fi dat în folosinţă «Podul rutier la km 0+540 al Canalului Dunăre - Marea Neagră» se poate folosi o variantă provizorie de acces la DN 39, un drum de 3.100 m, care ocoleşte localitatea Agigea pe la nord, ajunge sub podul existent pe DN 39, de unde se va racorda şi spre Constanţa şi spre Medgidia”.

Drumul cu pricina reprezintă „Obiectivul 2 - Bretea de acces la DN39” din cadrul proiectului de investiţii „Pod Rutier la km 0+540 al Canalului Dunăre - Marea Neagră” şi în prezent „se află în procedură de achiziţie”.
Nu mai puţin important este antreprenorul care se va ocupa de realizarea acestui drum. Reprezentanţii CNAPMC susţin că acesta nu a fost încă stabilit, „nefiind finalizată procedura de achiziţie a contractului de execuţie lucrări, deoarece au fost înregistrate contestaţii în justiţie”. Aşadar, realizarea acestui drum, atât de important în economia transportului din judeţ, întârzie din cauza contestaţiilor în instanţă privind procedura de atribuire a contractului de execuţie.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii