Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
01:02 13 07 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pericolul pândeşte la orice colţ! Străzile din Constanţa pe care nu încap maşinile pompierilor (document)

ro

30 Jan, 2019 00:00 2236 Marime text
Municipiul Constanţa are aproximativ 300.000 de locuitori, iar creşterea populaţiei a fost crucială pentru dezvoltarea oraşului. Totuşi, străzile dintre blocuri nu au fost adaptate la dezvoltare. Ne-am trezit cu alei şi străzi înguste, unde accesul maşinilor mari este aproape imposibil. Vorbim aici de situaţii în care salvatorii nu ar putea acţiona în timp util. Maşinile de pompieri sunt late şi nu încap, efectiv, pe anumite artere. Mai mult, lipsa locurilor de parcare duce la blocarea străzilor de maşini.
 
În acest context, cotidianul ZIUA de Constanţa a făcut o solicitare către Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea” pentru a afla care sunt arterele de circulaţie din municipiul Constanţa (străzi, alei, fundături) pe care nu pot intra maşinile de pompieri în cazul unui incendiu.
 
Aşadar, cele mai multe străzi inaccesibile pentru maşinile de pompieri se află în preajma mai multor instituţii şcolare din municipiu. Conform unui răspuns oficial, pe care îl găsiţi ataşat în secţiunea „Documente”, avem următoarele artere inaccesibile pentru salvatori: strada Daliei, cu blocurile L126, L127, 119A, 119, strada Lăcrămioarei, în zona Grădiniţei nr. 8, strada Luchian (zona Dacia), strada Crizantemelor, zona Tomis Nord (toate străzile sunt înguste şi blocate cu maşini). De asemenea, probleme sunt şi pe aleea Topolog şi aleea Berzei, înguste de aproximativ 2,2 m, iar maşinile sunt parcate de-a lungul acestora.
 
Aceeaşi problemă se regăseşte şi pe strada Meşterul Manole, în zona Şcolii Generale nr. 17, aleea Narcisei, în zona Şcolii Generale nr. 33, strada Liliacului, în zona Şcolii Generale nr. 37, şoseaua Mangaliei, în zona Şcolii Generale nr. 15, strada prof. Gheorghe Marinescu, în zona Şcolii Generale nr. 18, strada Mărţişorului, în zona Liceului „Lucian Blaga”, strada Romaniţei, între blocuri, şi aleea Austrului, printre blocuri.
 
Lipsa locurilor de parcare blochează străzile deja înguste, iar un incendiu pe o alee poate bloca în totalitate intervenţia pompierilor, rezultând o tragedie.
 
În secţiunea „Documente” puteţi vizualiza răspunsul oferit de ISU „Dobrogea” cotidianului ZIUA de Constanţa.
 
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii