Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:39 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Opt persoane ies azi din arest Cazul „Mafia din Portul Constanţa" a ajuns în instanţă

ro

18 May, 2012 00:00 4697 Marime text
DESCHIDEREDosar-perchezitiimascati.jpgÎn dimineaţa zilei de 20 martie, când oamenii legii au fost reţinuţi, fostul şef al Poliţiei Române, chestorul Liviu Popa, ne-a declarat că doreşte înlăturarea din sistem a oricărei persoane ce se află în „incompatibile cu această calitate, de poliţist"

A cutremurat sistemul poliţienesc de la malul mării, din temelii. Vorbim despre cazul în care cinci agenţi de poliţie de la Serviciul Poliţie Transporturi Maritime Constanţa, unul de la Grupul de Nave Constanţa, altul de la Secţia 5 Poliţie Constanţa şi trei agenţi de pază de la o societate de pază au fost încătuşaţi, fiind acuzaţi că au sprijinit o grupare infracţională. Azi, pentru opt persoane arestate în dosarul cunoscut şi sub denumirea „Mafia din Portul Constanţa" se vor deschide uşile Centrului de Reţinere şi Arest Preventiv al Poliţiei Judeţului. Pentru alţi zece inculpaţi se vor deschide alte uşi, respectiv cele ale Judecătoriei Constanţa, dat fiind că procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa au dispus trimiterea lor în judecată.

dosar-ofiteridgaport.jpgCinci dintre ghinionişti sunt deja în spatele gratiilor, restul fiind cercetaţi de procurori, încă de la început, în stare de libertate. Aseară, la ultima strigare, conform Portalului instanţelor de judecată, se aflau în Arestul Poliţiei Constanţa Simona Andrei, (agent de pază), Marian Cristian Dumitru, (agent de pază), Vasile Bulgaru (agent de pază), dar şi Carmil Sipoş, Daniel Dumitru Corîciu, Dumitru Ionuţ Arotăriţei, Marcel Crăciun, Dorel Iulian Munteanu, Constantin Acozmulesei, Ştefan Giorgian Poenaru, Mihai Fânariu, precum şi Andrei Dănuţ Botez. În ceea ce priveşte strict dosarul cu cei zece inculpaţi trimişi în judecată, prima înfăţişare a fost stabilită pentru data de 22 iunie, la completul P7. În acest sens, ieri, judecătorii au decis să menţină arestul doar pentru Dumitru Ionuţ Arotăriţei, Daniel Dumitru Corîciu, Constantin Acozmulesei, Mihai Fânariu şi Dorel Iulian Munteanu. Revenind la informaţiile de pe Portalul instanţelor de judecată, potrivit acestei surse, în urmă cu fix o lună de zile, Curtea de Apel Constanţa a dispus înlocuirea măsurii arestării preventive a inculpaţilor Iuliu Cosmin Buştiuc, Cristian Badea, Emil Boghiu, Cristian Moşoiu, Alex Tiberiu Neacşu, Ciprian Stoica şi Giorgian Ştefan Poenaru cu măsura obligării de a nu părăsi localitatea de domiciliu. În urma finalizării cercetărilor în cauza penală cunoscută şi sub denumirea „Mafia din Portul Constanţa", procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa au hotărât disjungerea pentru zece persoane cercetate în dosar şi, totodată, trimiterea lor în judecată. Cei zece au intrat în atenţia magistraţilor Judecătoriei Constanţa, instanţă care a analizat şi solicitarea procurorilor privitoare la prelungirea arestării pentru cinci dintre cei deferiţi instanţei. Ceilalţi cinci au fost cercetaţi în stare de libertate. Azi, uşile Centrului de Reţinere şi Arest Preventiv al Poliţiei Judeţului vor fi deschise larg pentru opt persoane încătuşate în dosar. Acestea vor avea interdicţia de părăsi localitatea de domiciliu. În cercetarea lor, procurorii au stabilit că, în perioada noiembrie 2011 - februarie 2012, inculpaţii (dintre care cinci agenţi de poliţie la Serviciul Poliţie Transporturi Maritime Constanţa, un agent de poliţie al Grupului de Nave Constanţa, un agent de poliţie la Secţia 5 Poliţie Constanţa, trei agenţi de pază de la o societate de pază) au sprijinit sustragerile din zona Portului Constanţa comise de mai multe persoane (dintre care şapte au format obiectul propunerii de arestare preventivă), care s-au asociat în vederea săvârşirii de infracţiuni.

Ce ne spunea şeful Poliţiei Române

În dimineaţa zilei de 20 martie, când oamenii legii au fost reţinuţi, fostul şef al Poliţiei Române, chestorul Liviu Popa, spunea că sesizarea a venit din partea lor, pentru că „ne dorim să scăpăm de orice persoană care este incompatibilă cu această calitate de poliţist". Totodată, chestorul Popa ne-a mai declarat: „vrem să facem curăţenie şi nu avem nicio intenţie de a ascunde gunoiul sub preş. (...) Încurajez astfel de acţiuni, iar eu cred că marea majoritate a poliţiştilor sunt oameni de calitate, care nu merită să le fie afectate imaginea şi munca din cauza unor persoane care nu au nicio treabă cu calitatea de poliţişti".

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii