Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:39 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Onaca Impacare, impacare-n PD-L

ro

09 Aug, 2008 00:00 1076 Marime text
1218224822.jpg

Senatorul este de parere ca echipa lui Constantin Chirila ar trebui primita sa faca parte din formula largita a BPJ

Acum, ca Ion Popescu si-a dat demisia din conducerea filialei judetene si nimeni nu mai este in pericol de a fi exclus, apele in PD-L Constanta par sa nu mai fie atat de involburate. Ba, mai mult, taberele formate in partid ar putea fi reunite. Cel care a dat semnalul reconcilierii este senatorul Dorel Onaca. Aseara urmau sa aiba loc doua sedinte de Birou Permanent Judetean, una la Navodari, in formula lasata mostenire de demisionarul Ion Popescu, si una la Constanta, cu pedelistii din echipa lui Constantin Chirila. Daca pe ordinea de zi a sedintei de la Navodari se afla stabilirea unei propuneri pentru presedintia organizatiei, care sa fie trimisa spre Biroul Permanent National, pe cealalta, s-au aflat probleme precum stabilirea candidatilor pentru parlamentare, altii decat cei propusi deja de catre echipa demisionarului Popescu. Lista cu cele 23 de propuneri facute pana acum de BPJ-ul validat de centru nu este agreata de echipa lui Chirila, el insusi declarand ca, desi si-a depus solicitarea de a candida, numele sau nu se afla trecut. Si, intr-adevar, are dreptate. Nu este pe lista cu propuneri pentru Parlament.

Chirila asteapta un semn de la centru

El a spus ca, la nivelul echipei sale, nu s-a facut inca o lista, dar ca i-a rugat pe colegi ca, in zilele urmatoare, sa anunte daca vor sa candideze. "Acum asteptam raspunsul de la Bucuresti", a afirmat Chirila. Echipa de conducere votata in cadrul Consiliului de Coordonare Judetean de sambata trecuta a fost trimisa spre a fi analizata de catre Biroul Permanent National. Daca Chirila nu agreeaza lista celeilalte tabere, nici Adrian Gheorghita, noul presedinte de la judet numit in locul lui Popescu, nu recunoaste eventualele propuneri venite din partea celorlalti colegi, multi dintre ei exclusi. "Nu putem sustine o astfel de lista, avand in vedere faptul ca echipa domnului Chirila nu e validata de Biroul Permanent National", a declarat Adrian Gheorghita. Potrivit acestuia, PD-L Constanta are care termen limita pentru transmiterea la centru a listei cu propuneri pentru alegerile parlamentare data de 12 august.

Onaca: "Echipele trebuie reunite"

Senatorul Dorel Onaca, vicepresedinte al PD-L Constanta, este primul si singurul care a lansat un semnal de impacare. Democrat-liberalul crede in reconcilierea celor doua tabere. "Coagularea fortelor interne este solutia, dar nu as dori ca disputele fratricide sa continue. Trebuie sa ne intalnim cu totii, sa vedem care este situatia. Trebuie reunite echipele, astfel incat sa ne putem concentra pentru parlamentare", a declarat senatorul Onaca. In ce priveste posibilitatea ca si din echipa lui Constantin Chirila sa fie facute propuneri pentru Parlament, Onaca a declarat: "Este bine ca exista candidati". Se pare ca senatorul Onaca a fost singurul care s-a abtinut de la vot in momentul in care in BPJ-ul condus de Popescu a fost dezbatuta excluderea ultimei serii de democrat-liberali. De altfel, Onaca a mai spus, ieri, ca echipa lui Constantin Chirila ar trebui primita sa faca parte din formula largita a Biroului Permanent Judetean.

Scris de: {autor}Manuela MOLDOVEANU {/autor}

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii