Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:50 15 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Noua gardă de directori de companii naţionale şi de instituţii deconcentrate

ro

09 Jun, 2012 03:02 6946 Marime text
01_Claudiu_Teliceanu.jpgGuvernul Ponta a împlinit o lună. În acest interval de timp am asistat la o serie de schimbări la conducerea instituţiilor deconcentrate, a companiilor naţionale, a regiilor şi a direcţiilor. Cele mai multe dintre acestea făcute fără mare tam-tam ci, din contră, într-o discreţie totală.

În judeţul Constanţa, directorii au fost schimbaţi încă din primele zile ale actualei guvernări. Noua gardă de şefi e compusă fie din oameni fideli partidelor aflate acum la guvernare, fie din oameni care proveneau din sistemul în care deja activau.

Portul Constanţa, cea mai râvnită instituţie

După câteva reprize de negocieri între cele două partide care îşi împart guvernarea, conducerea Portului Constanţa i-a revenit lui Decebal Şerban. Acesta este noul director general al Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime Constanţa (CNAPMC). Pentru şefia acestei companii fusese însă avansat numele lui Constantin Matei, fost director al Portului în perioada 2006 - 2008, în timpul Guvernării Năstase.

01_garda_-_Constantin_Matei.jpg

Constantin Matei a devenit însă noul director al Autorităţii Navale Române (ANR), înlocuindu-l la conducerea instituţiei pe Paul Brânză. Numirea lui Matei a avut loc pe 31 mai. Până la acel moment, cel care, cel puţin la nivel declarativ, se pregătea pentru şefia ANR era Ovidiu Cupşa, fostul director al Autorităţii Canalelor Navigabile (ACN). Constantin Matei a fost consilier local în cadrul Consiliului Local Municipal Constanţa în mandatul 2008 - 2012.

În ceea ce priveşte ACN-ul, locul lui Valentin Zeicu la conducerea instituţiei a fost preluat de Daniel Georgescu. Ca şi Matei, Georgescu a fost consilier local în cadrul Consiliului Local Municipal Constanţa în mandatul 2008 - 2012.

01_garda_-_Daniel_Georgescu.jpg

Manafu, KO de la Aeroportul Mihail Kogălniceanu

Un alt director schimbat din funcţie este Ionel Manafu. Fostului director al Aeroportului Internaţional Mihail Kogălniceanu i s-au retras atribuţiile şi, printr-un ordin al secretarului de stat Valentin Preda, acestea i-au revenit lui Constantin Teodorescu, director al Direcţiei de Dezvoltare din cadrul instituţiei.

Răducu Popescu, noul inspector şcolar general

 01_garda_-_Raducu_Popescu.jpg

Nici Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Constanţa nu a scăpat de „furtuna" schimbărilor de directori. Aliss Andreescu a fost înlocuită de la conducerea ISJ de Răducu Popescu, consilier local în CLM Constanţa în mandatul 2008 - 2012. Popescu este cadru universitar al Universităţii „Ovidius" Constanţa.

 Şef nou la DJST

Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret (DJST) Constanţa este, de asemenea, o instituţie la care, de-a lungul timpului, au visat foarte mulţi. Postul de director executiv a fost disputat de Sorin Buşu şi de Claudiu Teliceanu, cel din urmă câştigând şefia DJST. Ce-i drept, a susţinut un concurs.

 Aidân Ibram, schimbat de la conducerea DRDP

01_garda_-_Marin_Dima.jpg

Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri (DRDP) Constanţa are şi ea un director nou. Este vorba despre inginerul Marin Dima, care, până la acest moment, a fost director tehnic şi de producţie al DRDP. El l-a înlocuit în funcţie pe Aidân Ibram.

Directori noi la Poştă şi la APM

Agenţia pentru Protecţia Mediului (APM) Constanţa este condusă, de două săptămâni, de Lavinia Zaharia. Acesta a fost numită în funcţia de director al APM prin ordin al ministrului Rovana Plumb. Până în ziua acestei numiri, Zaharia a fost inspector în cadrul acestei instituţii.

Alexandru Maxim, director al Direcţiei Regionale de Poştă Constanţa - devenită, între timp, Centru Operaţional Regional - a fost şi el schimbat de la conducerea instituţiei în urmă cu o săptămână. La acest moment, conducerea interimară a instituţiei este asigurată de Ana Maria Antonescu, până recent director de Exploatare în cadrul Regionalei de Poştă Constanţa.

ISC: uite directorul, nu e directorul!

În nici o lună, la conducerea Inspectoratului de Stat în Construcţii (ISC) Constanţa s-au perindat mai mulţi directori. Iniţial, Petrişor Cruceanu a fost înlocuit cu Florentin Ion, director tehnic al ISC. Acesta din urmă a fost schimbat, în locul său fiind numit la şefia instituţiei Dayan Fetislam, fost şef al Serviciului Disciplină în Construcţii şi Afişaj Stradal din cadrul Poliţiei Locale Constanţa. În cele din urmă, atribuţiile lui Fetislam au fost declinate către alt director din cadrul instituţiei.

 

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii