Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:05 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Moarte suspectă pe o plajă din Mamaia Anchetă internă la Serviciul de Ambulanţă Constanţa după decesul lui Marian Mezdrea

ro

30 Jul, 2014 00:00 5740 Marime text
Marian Mezdrea, de 23 de ani, din Bucureşti, a murit în staţiunea Mamaia după o noapte petrecută în Clubul Le GaGa. Echipajele medicale venite la faţa locului au încercat timp de o oră să-l resusciteze, însă fără succes. Cu inima îndurerată, familia, rudele şi prietenii l-au condus, ieri, pe ultimul drum.

Marian Mezdrea era un tânăr despre care prietenii au numai vorbe bune. Toţi susţin că tânărul era plin de viaţă şi îi plăcea să se distreze, după cum arată şi mesajele de pe pagina sa de Facebook. După o noapte petrecută într-un club din staţiunea Mamaia, spre zorii zilei, tânărului i s-a făcut rău. Speriaţi, prietenii au chemat de urgenţă ambulanţa. Din păcate medicii nu au mai putut face nimic. Trupul băiatului a fost transportat la Morga Cimitirului Central Constanţa pentru efectuarea necropsiei.

Rezultatul necropsiei nu a elucidat misterul morţii

Rezultatul necropsiei tânărului Marian Mezdrea nu a reuşit să ridice vălul misterului morţii sale. Medicii legişti nu au putut stabili în primă fază decât faptul că tânărul nu prezenta leziuni mecanice sau traumatice, iar cauza rămâne nedeterminată. Drept urmare, se vor efectua analize amănunţite de laborator pentru stabili dacă stopul cardio-respirator a survenit din cauza unor substanţe necunoscute.

„Am făcut anchetă internă, asistenta şi-a făcut treaba“

După decesul său, părerile referitoare la cauza morţii tânărului nu au întârziat să apară. Au existat voci care au afirmat că de vină au fost echipajele medicale sosite la faţa locului. Vasile Popescu, şeful Serviciului de Ambulanţă Constanţa a declarat că prima ambulanţă a sosit la faţa locului la şase minute de la înregistrarea apelului şi că a fost urmat protocolul stabilit pentru astfel de situaţii.

„Prima ambulanţă a fost o ambulanţă de tip B2, cu un asistent. S-a constatat că persoana în cauză (n.r. Marian Mezdrea) se află în stop cardio-respirator. Asistenta a urmat protocolul aplicat în cazul stopului cardio-respirator, a administrat medicaţia necesară şi a solicitat şi o ambulanţă cu medic. Cea de-a doua ambulanţă a ajuns la faţa locului după aproximativ 10 minute. Medicul şi asistenta au continuat resuscitarea timp de o oră, dar nu s-a mai putut face nimic“, a declarat doctorul Popescu.

De asemenea, acesta a adăugat că imediat după ce acest caz a ajuns să facă vâlvă, a fost demarată o anchetă internă. „Am făcut anchetă internă, asistenta şi-a făcut treaba. Şi a scris în foaie, am verificat. Orice organ de anchetă poate verifica“, a mai precizat Vasile Popescu, medic-şef Serviciul de Ambulanţă Constanţa.

Tânărul a fost condus pe ultimul drum printre lacrimi de durere

Ieri, familia îndurerată, rudele şi mulţimea de prieteni l-au condus pe Marian pe ultimul drum. Ancheta în cazul morţii misterioase a lui Marian Mezdrea va continua. Legiştii urmează să stabilească cauza morţii unui tânăr care, din cea ce se cunoştea, nu avea nicio problemă de sănătate.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • carmen 30 Jul, 2014 00:50 Dummezeu sa-l ierte...pacat pt k era tanar baiat si avea viitorul in fata....