Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:08 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Moare poliţistul în misiune? Beneficiază familia şi mai ales copiii

ro

28 Jun, 2013 00:00 1954 Marime text
La propunerea ministrului Afacerilor Interne, a fost instituit un pachet de măsuri pentru sprijinirea poliţiştilor răniţi şi a familiilor celor decedaţi în timpul sau în legătură cu exercitarea atribuţiilor de serviciu.

Potrivit datelor oficiale, scopul modificărilor aduse Statutului Poliţistului este acela de a fi „asigurată o protecţie suplimentară poliţiştilor şi familiilor acestora, în cazul decesului poliţistului sau al încadrării sale într-unul din gradele de invaliditate prevăzute de legislaţia românească”.
„Ordonanţa de urgenţă modifică cadrul legal existent, care nu oferea până acum posibilitatea valorificării pregătirii şi experienţei poliţiştilor, prin menţinerea în activitate a celor încadraţi într-un grad de invaliditate, ca urmare a rănirii în timpul sau în legătură cu exercitarea atribuţiilor de serviciu.
În urma adoptării acestui act normativ, se creează posibilitatea menţinerii poliţistului în activitate, la solicitarea acestuia, pe alte funcţii unde îşi poate valorifica experienţa profesională. Modificările aduse Statutului Poliţistului prevăd şi măsuri de sprijinire a familiilor poliţiştilor aflaţi într-una din cele două situaţii sus-amintite”, conform ministrului Afacerilor Interne. Astfel, se crează posibilitatea angajării în funcţii de poliţist sau personal contractual, în unităţi ale Ministerului Afacerilor Interne, a copiilor aflaţi în întreţinerea poliţistului decedat sau încadrat într-un grad de invaliditate ca urmare a rănirii sale în timpul sau în legătură cu exercitarea atribuţiilor de serviciu. Aceste măsuri de protecţie sunt aplicabile şi soţului, respectiv soţiei poliţistului.
Angajarea, în acest caz, se va face cu respectarea cerinţelor legale pentru postul respectiv, cu precădere a cerinţelor generale pentru dobândirea calităţii de poliţist sau a celor de studii.
Facem precizarea că ieri, a fost publicată, în Monitorul Oficial al României 383, Ordonanţa de Urgenţă cu numărul 66, care se aplicăîncepând de astăzi cu modificările mai sus menţionate. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii