Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:24 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Mefy_bad", „zbe3ng" si „bispirel" dusi la arestare Hackerii constanteni, interceptati pe messenger (galerie foto)

ro

15 May, 2010 02:43 5506 Marime text
deschidere.jpgCei nouă presupuşi hackeri arestaţi în cursul săptămânii trecute, la cererea procurorilor DIICOT Constanţa, au fost depistaţi inclusiv în urma interceptării convorbirilor acestora pe Yahoo Messenger. După cum arată procurorii DIICOT, printre ID-urile folosite de suspecţi se numărau „mefy_bad", „zbe3ng" sau „bispirel", tinerii folosindu-se de programele de chat pentru a-şi transmite datele de identificare ale cetăţenilor americani şi a realiza transferuri online de bani.

Ieri, judecătorii Curţii de Apel Constanţa, care ar fi trebuit să analizeze recursurile declarate de cei nouă suspecţi arestaţi în mega-dosarul hackerilor constănţeni, au fost nevoiţi să amâne procesul până luni, la ora 10.00. La baza deciziei instanţei au stat argumentele aduse de avocaţi, potrivit cărora s-ar fi încălcat drepturile la apărare ale acuzaţilor, pentru că apărătorii fie nu au fost lăsaţi, fie nu au avut timpul fizic necesar pentru a studia toate volumele de urmărire penală. Cele nouă persoane pentru care au fost emise mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile, la cererea DIICOT Constanţa, sunt Daniel George Bădilă, Ştefan Miron, Ionuţ Mihai, Adrian Mocanu, Adrian Alexandru şi Ionuţ Mihai Vişan, Viorel Enache, Constantin Cosmin Stici şi, respectiv, Etem Arif. Procurorii au solicitat arestarea după ce, din probele strânse la dosar, a rezultat că aceştia s-ar fi constituit în grupuri infracţionale organizate, „având ca scop crearea unor filiere prin intermediul cărora să materializeze rezoluţia infracţională, respectiv comiterea de infracţiuni informatice şi operaţiuni frauduloase cu instrumente de plată electronică pentru a obţine beneficii materiale".

Clone de pagini web

Mai exact, se spune despre acuzaţi că ar fi realizat clonele unor pagini web ale mai multor instituţii bancare, printre care şi Bank of America şi Hudson City Bank, toate din SUA, „cărora le-a încărcat conţinutul pe diverse servere, salvând link-ul către aceste servere", iar apoi ar fi transmis paginile contrafăcute, prin e-mail, mai multor utilizatori, clienţi ai instituţiilor bancare. „Aceste pagini", explică anchetatorii, „conţineau un avertisment sau o înştiinţare cu privire la anularea ori restricţionarea accesului clientului la contul lui bancar, iar pentru restabilirea situaţiei create, clientul era invitat să urmeze un link şi să completeze un formular cu toate datele cerute, respectiv nume, data naşterii, adresă de domiciliu, număr de telefon, numărul cardului, codul PIN". În mod suspect, pentru nişte aşa-zişi hackeri atât de pregătiţi, se pare că aceştia nu şi-au dat seama, la rândul lor, că discuţiile de tip chat, de pe Yahoo Messenger, dar şi din altfel de programe, le erau interceptate de specialişti, aşa că au discutat liber despre planurile lor. Prinşi cu mâţa-n sac, cei nouă suspecţi au fost duşi la arestare.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • hacker 19 May, 2010 15:07 Cei mai destepti Hackeri de care am auzit, chat pe yahoo mesenger BRAVOOOOOOOOOOOO tot asa