Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:06 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Autobuzele Isuzu, oficial în administrarea regiei de transport. Municipiul Constanţa va avea şi 41 de mijloace electrice de transport în comun

ro

19 Dec, 2018 23:59 2437 Marime text
Consilierii locali municipali au aprobat în şedinţa de CLM de ieri trecerea în administrarea Regiei Autonome de Transport în Comun Constanţa a autobuzelor diesel EURO 6 şi a echipamentelor conexe, în vederea utilizării pentru prestarea serviciului de transport public local de persoane pe raza municipiului Constanţa.
 
Toate acest bunuri au fost achiziţionate de Municipiul Constanţa conform înţelegerii contractuale nr. 116425/13.07.2018, încheiate cu Anadolu Isuzu Otomotiv Sanayi ve Ticaret AS.

Potrivit proiectului de hotărâre, Regia Autonomă de Transport în Comun Constanţa are obligaţia să asigure întreţinerea şi repararea bunurilor, să suporte taxele, poliţele şi alte cheltuieli legate de buna administrare şi utilizare a bunurilor în vederea prestării serviciului de transport public local de persoane pe raza municipiului Constanţa.
 
Deocamdată, la Constanţa au ajuns 40 din cele 104 autobuze performante care au dotări de ultimă generaţie, cum ar fi: acces facil prin sistemul cu podea coborâtă; rampe pentru persoanele cu dizabilități; sisteme de climatizare şi dispersie odorizant; 8 camere de luat vederi - 6 la interior şi 2 la exterior; sistem 3D cu camere video pentru numărarea pasagerilor; sistem audio-video pentru informarea pasagerilor: panouri cu led exterioare, panou interior, 2 monitoare de 21.5; sistem destinat încărcării dispozitivelor mobile USB Charge 5V - 1 A; capabilitate Fleet Management.

Primarul Decebal Făgădău a anunţat, tot ieri, că a fost publicat anunţul privind achiziţia a 21 de autobuze electrice cu o lungime de 12 metri. Urmează să fie publicat şi un anunţ distinct pentru achiziţia a încă 20 de autobuze electrice de 10 metri.
 
Vă reamintim că municipalitatea, în parteneriat cu Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice şi cu Administraţia Fondului pentru Mediu, a aplicat şi pentru achiziţia a 68 de autobuze electrice, care vor îmbina performanţa cu protecţia integrală a mediului înconjurător.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii