Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:23 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mazare si Babus, invinsi de procurorul Ionita

ro

08 Sep, 2007 00:00 4091 Marime text
1189194994.jpg

In dosarul 133/1/2007, Inalta Curte de Casatie si Justitie a respins plangerea penala formulata de Radu Mazare si Constantin Babus impotriva procurorului DNA Vasile Ionita

In lupta impotriva DNA, Radu Mazare este neobosit. Insa, primarul Constantei nu pare sa tina cont de faptul ca deja a pierdut una dintre batalii, impotriva procurorului Vasile Ionita. In urma cu doua zile, neobositul primar al Constantei s-a decis sa depuna plangeri penale impotriva procurorului DNA, Gheorghe Onea, si fostului director adjunct al Oficiului de Cadastru Constanta, Ion Catalin Cucoara. Mazare a cerut recuzarea procurorului DNA Onea, care il ancheteaza in dosarul legat de retrocedarile ilegale si a declarat ca va depune o plangere penala impotriva acestuia pentru cercetare abuziva. Edilul sustine ca Onea s-a folosit in acest dosar de un raport de constatare realizat de expertul tehnic judiciar Ion Catalin Cucoara, care, la data intocmirii documentului, era suspendat din calitate de Ministerul Justitiei. Insa, se pare ca norocul nu ii prea surade primarului constantean atunci cand vine vorba de procesele impotriva reprezentantilor DNA. Astfel, in dosarul numarul 133/1/2007, datat 9 ianuarie a.c., ce are ca obiect plangerea impotriva rezolutiilor sau ordonantelor procurorului de netrimitere in judecata, petentii Constantin Babus si Radu Stefan Mazare au pierdut meciul cu procurorul DNA Vasile Ionita. In infatisarea din 24 aprilie a.c., Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis respingerea plangerii formulate de edil si de directorul din Primarie, ca fiind nefondate.

Petentul nestiutor

Totul a inceput in 2005, atunci cand cei doi reclamanti s-au simtit haituiti de procurorii DNA, cu ocazia anchetarii unui caz de luare de mita. Constantin Babus era acuzat ca a primit 20.000 de euro, de la Dumitru Burcin, pentru facilitarea cumpararii unui teren. Pe de alta parte, Babus a reclamat faptul ca procurorul Ionita i-ar fi sugerat "ca daca ofera informatii despre presupuse ilegalitati" comise de primarul Mazare, nu va mai ancheta anumite nereguli existente la Regia Autonoma de Exploatare a Domeniului Public si Privat (RAEDPP) Constanta, unde director general este fiul sau, Radu Babus. Cu aceeasi ocazie, cei doi reclamagii i-au luat in vizor si pe Florin Tarnacop, seful DNA Constanta, dar si pe Daniel Morar, mai marele Anticoruptiei nationale. Intrebat in legatura cu modul in care s-a finalizat procesul impotriva procurorului Ionita, Constantin Babus s-a scuzat din cauza faptului ca este in concediu, si a recunoscut ca nu avea cunostinta de deznodamant. "Eu nu pot sa dau declaratii in numele primarului. Chiar nu am idee de ce s-a mai intamplat cu procesul ala", sustine Babus, chiar daca decizia Inaltei Curti de Casatie si Justitie a fost luata in urma cu patru luni.

Scris de: {autor}Corina SAMOILA{/autor}

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii