Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:58 17 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Marian Oprişan, vicepreşedinte PSD pe regiunea de Sud-Est „Dacă se va schimba ceva în relaţia cu Nicuşor Constantinescu, nu e vina mea”

ro

22 Apr, 2013 00:00 4094 Marime text
Marian Oprişan, preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, a fost ales, în contextul Congresului PSD de la finalul săptămânii trecute, vicepreşedinte al regiunii de Sud-Est. Contracandidaţii săi au fost Constantin Boşcodeală şi Nicuşor Constantinescu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa. Acesta din urmă a obţinut 219 voturi, în timp ce Marian Oprişan 295. Din regiunea de Sud-Est fac parte judeţele Constanţa, Vrancea, Brăila, Buzău, Galaţi şi Tulcea.
Vicepreşedintele PSD pe regiunea de Sud-Est a acordat, ieri, un scurt interviu cotidianului ZIUA de Constanţa, în cadrul căruia a vorbit atât despre ceea ce înseamnă pentru el noua funcţie, dar şi despre relaţia sa cu preşedintele CJC, Nicuşor Constantinescu.
 
Cât de importantă este funcţia de vicepreşedinte al regiunii de Sud-Est pe care aţi câştigat-o în aceste alegeri?
 
Vreau să fiu foarte clar. Eram vicepreşedinte al PSD şi până la acest congres. La nivel naţional, e adevărat. Visul tuturor primarilor şi al preşedinţilor de consilii judeţene este acela de a descentraliza şi de a organiza România, din punct de vedere teritorial, aşa cum sunt organizate statele dezvoltate din Uniunea Europeană. Am vrut să candidez la funcţia de vicepreşedinte al regiunii de Sud-Est tocmai în perspectiva adaptării PSD la viitoarea formă de organizare a României. Acesta a fost unul dintre dezideratele mele în ultimii ani.
PSD a luat puterea cu sprijinul cetăţenilor României pentru a le face oamenilor o viaţă mai bună. Este nevoie de o nouă dinamică, o nouă performanţă a PSD.
 
Este funcţia de vicepreşedinte de regiune o rampă către şefia viitoarelor regiuni de dezvoltare?
 
Eu n-o să cad în capcana dumneavoastră. Eu n-o consider o rampă pentru nimic. O consider însă o posibilitate pentru ca problemele pe care le au cele şase judeţe din regiunea de Sud-Est să capete atenţia şi importanţa necesare şi rezolvare.
 
Cum va evolua, de acum înainte, relaţia dumneavoastră cu Nicuşor Constantinescu, având în vedere că este pentru a doua oară, într-un interval de timp scurt, când îl învingeţi într-o competiţie?
 
Eu cu preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, colegul şi prietenul meu, Nicuşor Constantinescu, am o relaţie de excepţie. Dacă se va schimba ceva în această direcţie (n.r. - în relaţia cu Nicuşor Constantinescu) nu e vina mea. Până la urmă o competiţie bazată pe fair play nu poate naşte decât prietenii. Dar depinde de fiecare.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii