Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:46 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Magistrații au dictat restituirea sumelor, dobânzi penalizatoare și cheltuieli de judecată Președintele Consiliului Județean Constanța, învins în instanță de o angajată a instituției! (DOCUMENTE)

ro

08 Dec, 2023 17:00 2254 Marime text
  • Roxana Drăgan, inspector în cadrul Consiliului Județean Constanța a câștigat în instanță anularea unui raport întocmit de Comisia de disciplină din cadrul Consiliului Judeţean Constanţa condusă de Gabriel Monea dar şi dispoziţiei privind aplicarea sancţiunii disciplinare prin diminuarea drepturilor salariale cu 5% pe o perioadă de o lună emisă de Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa în mai 2022, dobânzi penalizatoare precum și onorariul pentru plata avocaților în valoare de 2.500 lei
  • Drăgan a făcut parte și din personalul nominalizat în echipe de proiecte finanțate prin fonduri europene nerambursabile, fiind managerul proiectului pentru implementarea unui sistem de management al calității în administrația județeană
  • Decizia magistraților a rămas definitivă pe 9.10.2023



 
Președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu a emis dispoziția 461/2023 privind punerea în executare a deciziei civile definitive nr. 710 din 09 octombrie 2023 pronunțată de Curtea de Apel Constanța în dosarul civil nr. 4286/118/2022.

Dispoziția face referire la o decizie a magistraților în urma unui dosar inițiat de Roxana Drăgan, inspector superior în cadrul Compartimentului Implementare Proiecte, Serviciul Management Proiecte, Direcția Generală de Proiecte a Consiliului Județean Constanța care a câștigat în instanță anularea unui raport întocmit de Comisia de disciplină din cadrul Consiliului Judeţean Constanţa condusă de Gabriel Monea (n.r. administrator public al județului) dar şi a dispoziţiei privind aplicarea sancţiunii disciplinare prin diminuarea drepturilor salariale cu 5% pe o perioadă de o lună emisă de Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa în mai 2022, dobânzi penalizatoare precum și onorariul pentru plata avocaților care au reprezentat-o în proces, în valoare de 2.500 lei.

Drăgan care a făcut parte și din personalul nominalizat în echipe de proiecte finanțate prin fonduri europene nerambursabile, (n.r. potrivit declarației de avere și interese vezi secțiunea „documente”) a chemat în judecată anul trecut CJC prin președinte și pe președintele Consiliului Județean în cadrul unui ligitiu cu funcționari publici.

Decizia magistraților a rămas definitivă pe 9.10.2023.

Judecătorii Curții de apel a admis recursul angajatei CJC și au decis următoarele: „Admite recursul. Casează în tot sentinţa civilă recurată şi rejudecând: Admite cererea de chemare în judecată, astfel cum a fost completată.

Anulează raportul nr. 274 din data de 17.05.2022 întocmit de Comisia de disciplină din cadrul Consiliului Judeţean Constanţa şi dispoziţia nr. 465/24.05.2022 privind aplicarea sancţiunii disciplinare prin diminuarea drepturilor salariale cu 5% pe o perioadă de o lună emisă de Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa.

Obligă pârâţii să restituie reclamantei sumele de bani reţinute ca urmare a punerii în executare a dispoziţiei nr. 465/24.05.2022.

Obligă pârâţii la plata dobânzii legale penalizatoare prevăzută de art. 3 alin. 2 din O.G. nr. 13/2011 aplicată la aceste sume, în conformitate cu art. 166 alin. 4 C. muncii, de la data scadenţei fiecărui drept salarial lunar reţinut până la momentul plăţii efective a sumelor cuvenite.
Obligă intimaţii-pârâţi la plata către recurenta-reclamantă sumei de 2.500 lei cu titlu de cheltuieli de judecată (din fond şi recurs), reprezentând onorariu de avocat. Definitivă. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei astăzi, 9 octombrie 2023”.



Precizăm că Roxana Drăgan a fost managerul proiectului pentru implementarea unui sistem de management al calității în administrația județeană.

În prezent, activează ca inspector superior în cadrul Compartimentului Implementare Proiecte, Serviciul Management Proiecte, Direcția Generală de Proiecte a Consiliului Județean Constanța.
 
PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

Decizie importantă a instanței ce vizează proiectul „Construire corp nou - departament sănătatea mamei şi copilului Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sf. Apostol Andrei Constanţa”

 

Tags: Mihai Lupu


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii