Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:45 02 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Decizie importantă a instanței ce vizează proiectul „Construire corp nou - departament sănătatea mamei şi copilului Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sf. Apostol Andrei Constanţa”

ro

07 Dec, 2023 21:50 1072 Marime text
Sursa foto: Facebook/Mihai LupuPreședintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, a anunțat astăzi că magistrații de la Curtea de Apel Constanța au respins, astăzi, ca nefondată, cererea de sesizare a Curții Constituționale a României, în cazul procedurii legate de proiectul „Construire corp nou - departament sănătatea mamei şi copilului Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sf. Apostol Andrei Constanţa”.

„Totodată, instanța a respins și cererea de suspendare a procedurii ca rămasă fără obiect, iar decizia este definitivă. Chiar dacă procesul a fost presărat cu obstacole, suntem bucuroși că instanța a dat undă verde continuării lucrărilor. Așteptăm cu nerăbdare să vedem finalizarea acestui #spital extrem de important, care va oferi îngrijiri medicale la standarde europene“ - anunță președintele CJ Constanța, Mihai Lupu.

Potrivit Portalului Instanțelor de Judecată, cererea de sesizare a curții Constituționale a fost respinsă ca inadmisibilă și nefondată.

„Solutia pe scurt: Hot./07.12.2023 Respinge cererea de sesizare a Curții Constituționale a României ca inadmisibilă. Cu drept de recurs în termen de 48 de ore de la pronunțare, care se poate depune la Curtea de Apel Constanța. Respinge plângerea ca nefondată. Respinge cererea de suspendare a procedurii ca rămasă fără obiect. Definitivă. Pronunțată azi, 07.12.2023, prin punerea soluției la dispoziția părților prin mijlocirea grefei instanței“ - se arată în soluția instanței. 

Reamintim că, pe rolul Curții de Apel Constanța, secția de contencios administrativ și fiscal a fost înregistrat pe 24 noiembrie a.c., dosarul cu nr. unic 711/36/2023 care are ca obiect litigiu privind achiziţiile publice Plângere - Decizia CNSC nr. 2595/C9/2773,2799/03.11.2023. Reclamanți în dosar sunt SC SSAB- AG SA – lider al Asocierii SSAB- AG SA – SC Med Q Clinexpert SRL – Metag Inșaat Ticaret Aș, iar pârâți sunt Consiliul Județean Constanța, Asocierea Concelex SRL - Concelex Engineering SRL - Palex Construcții Instalații SRL - Concrete & Design Solutions SRL și Construcții Erbașu SA. Plângerea vizează proiectul „Construire Corp nou - Departament Sănătatea mamei și copilului Spitalul Clinic Județean de Urgență Sf. Apostol Andrei Constanța. Vicepreședintele CJC a declarat pentru ZIUA de Constanța că, dacă instanța va anula decizia CNSC 2595/C9/2773,2799/03.11.2023, administrația județeană va anula contractul semnat cu Concelex SRL. 

PRECIZĂRI
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Citește și: 

Consiliul Județean Constanța, la mâna instanței de judecatăAsocierea de firme care a vrut să construiască Spitalul Mama și Copilul a atacat în instanță decizia CNSC! Contractul de execuție ar putea fi reziliat!

Tags: Mihai Lupu


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii