Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
16:21 15 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Lista, retrasă după sesizarea noastră ANT, condusă de Anca Nedea, trimite turiştii să se cazeze la Rex şi la alte hoteluri închise (document)

ro

30 Sep, 2016 00:00 3405 Marime text
Pe site-ul Autorităţii Naţionale pentru Turism (ANT), condusă de constănţeanca Anca Pavel Nedea, apar informaţii greşite, care induc în eroare turiştii ce doresc să se cazeze pe litoral!
 
Astfel, documentul „Hoteluri permanent deschise pe litoral”, postat la rubrica „Informaţii despre agenţii de turism, structuri de primire turistică, centre turistice, ghizi de turism“, este plin de greşeli, care dezinformează turiştii.
 
Cotidianul ZIUA de Constanţa a sunat la toate unităţile de cazare din lista „Hoteluri permanent deschise pe litoral“. Am descoperit că multe dintre aceste unităţi de cazare s-au închis deja sau urmează să fie închise în luna octombrie.
 
Primul pe lista postată de Autoritatea Naţională pentru Turism se află hotelul Rex, care, în luna februarie 2011, a luat foc, incendiul distrugând acoperişul, mansarda şi mobilierul din mai multe camere. De atunci, hotelul a fost închis, intrând într-un amplu proces de renovare, care încă nu s-a încheiat! ANT trimite însă potenţialii turişti să se cazeze la hotelul Rex!
 
Iată hotelurile care apar pe lista publicată de ANT ca fiind deschise pe tot parcursul anului, dar care, în realitate, sunt închise: Victoria - se închide pe 1 octombrie, Florida – se închide pe 2 octombrie, Parc - se închide pe 13 octombrie, Perla - închis, Malibu - se închide pe 21 octombrie, Mamaia - închis, Palm Beach (actualul Queen Vera) – se închide pe 2 octombrie, Tomis – închis, Eruropa, din Eforie Nord – deschis până în ianuarie, Cocor Olimp – închis, Doina Neptun – se închide în noiembrie, Carmen Venus (actual Inter) – se închide pe 1 octombrie, Paradiso Mangalia – deschis până pe 15 decembrie, Decebal Neptun – închis, Hora Saturn – închis.
 
Alte unităţi de cazare nu au răspuns la numerele telefon afişate pe site-urile proprii. Este vorba despre Afrodita VenusIris JupiterSirena Saturn şi Holiday Olimp. În ceea ce priveşte hotelul Coral din Mamaia, singurul număr de telefon afişat pe site-ul unităţii de cazare nu este disponibil.
 
Contactaţi de cotidianul ZIUA de Constanţa, reprezentanţii ANT şi-au recunoscut greşeala şi au retras lista cu greşeli de pe site. „Într-adevăr, este o listă din 2013. Noi am preluat lista de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, din care autoritatea s-a desprins. A fost un import al bazei de date de la site-ul lor la site-ul nostru. Am uitat de această listă, pe care am şters-o deja. Colegii care se află pe teren vor reactualiza lista şi o vom afişa în timp util“, a explicat Mihai Panciu, consilier comunicare în carul ANT.

Hotelul Rex, afectat de un incendiu

Lucrările de renovare a hotelului Rex din Mamaia, până nu demult o emblemă a staţiunii de pe litoral, afectat de un incendiu în urmă cu cinci ani, sunt oprite de constructor, în lipsa finanţării. În februarie 2011, hotelul de cinci stele Rex din Mamaia a luat foc, iar incendiul a distrus acoperişul, mansarda şi mobilierul din mai multe camere. Hotelul fusese cumpărat de familia Adamescu, în 2006, de la Viorel Păunescu, pentru 10 milioane de euro.
 
După incendiu, familia Adamescu a pornit lucrări de renovare a hotelului, fiind avansate, pe parcurs, diferite termene de finalizare, ultimul fiind sezonul estival 2015. Hotelul Rex, amplasat la 30 de metri de plajă, era cel mai mare hotel de cinci stele de pe litoral şi primul hotel internaţional din staţiunea Mamaia, fiind deschis încă din 1936 chiar de regele Carol al II-lea. Clădirea a fost pusă sub patronaj monarhic, pe faţade fiind aplicată coroana regală. În timp, hotelul a găzduit şedinţe informale de guvern şi reuniuni ale diplomaţilor acreditaţi la Bucureşti, la concurenţă cu hotelul Belona din Eforie Nord.
 
Hotelul Rex funcţionează pe societatea Rex Mamaia SA. Firma a fost înfiinţată în anul 1999 şi are sediul social în Bucureşti, strada Gheorghe Manu. Capitalul social subscris, de 176.400 de lei, integral vărsat, este compus din 1.764 de acţiuni nominative. Acţionari persoane fizice sunt: Zinca Palade, născută pe 15.06.1933, în Bacău, cu 89,39% din capitalul social, Costache Palade, născut pe 15.04.1928, în Măgura, Bacău, cu 9,58% din capitalul social, Rani Palade, născut pe 20.05.1984, în Bacău, cu 0,515% din capitalul social, şi Carmen Adamescu, născută pe 28.03.1957, în Moineşti, Bacău, cu 0,515% din capitalul social. Administratorul societăţii este Carmen Adamescu, care ocupă funcţia de director general.
 
Reamintim că, în luna mai, omul de afaceri Dan Adamescu a fost condamnat definitiv, de instanţa supremă, la patru ani şi patru luni de închisoare cu executare, în dosarul în care este acuzat că a plătit doi dintre cei patru judecători de la Tribunalul Bucureşti pentru a obţine decizii favorabile firmelor sale.

Acte emise de municipalitate pentru Rex Mamaia SA

Iată ce acte a emis Primăria Constanţa pentru societatea Rex Mamaia SA: Autorizaţia de construire nr. 131 din     29/01/2013 pentru „Executarea lucrărilor de construire în regim de urgenţă, conform Legii 50/1991, art. 7, pct. (16) pentru reabilitare, consolidare“, Autorizaţia de construire nr. 1874 din 18/10/2013 pentru „Racordare la reţeaua electrică Hotel Rex, instalaţie tarif racordare“, Autorizaţia de construire nr. 1875 din 18/10/2013 pentru „Racordare la reţeaua electrică Hotel Rex“, Certificatul de urbanism nr. 68 din 29/01/2013 pentru „Executarea lucrărilor de construire în regim de urgenţă, conform Legii 50/12991, art. 7, pct. (16) pentru reabilitare, consolidare Grand Hotel Rex“, Certificatul de urbanism nr. 960 din 5/04/2013 pentru „Racordarea la reţeaua electrica Hotel Rex, instalaţii tarif racordare“, Certificatul de urbanism nr. 963      din 5/04/2013 pentru „Racordare la reţeaua electrică Hotel Rex“, Certificatul de urbanism nr. 68 din 15/01/2014 pentru „Organizare de şantier şi împrejmuire teren la AC nr. 131/29.01.2013“.
 
În secţiunea „Documente” puteţi consulta lista publicată pe site-ul Autorităţii Naţionale pentru Turism. 
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii