Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:26 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un fost arbitru de fotbal din Constanța se căsătoreşte

ro

10 Feb, 2018 00:00 3008 Marime text
Fostul arbitru de fotbal Matthias Bogdan Niculescu, din Constanţa, unul dintre condamnaţii în primă instanţă în urma tragediei rutiere din 2014, din Constanţa, se căsătoreşte. Matthias Bogdan Niculescu (24 de ani) şi tânăra pe care o va lua de soţie au depus la Starea Civilă din Constanţa declaraţiile de căsătorie.
 
În dosarul accidentului rutier înregistrat pe data de 6 iunie 2014, în Constanţa, eveniment în urma căruia doi copii au murit, magistraţii Judecătoriei Constanţa, instanţă învestită cu soluţionarea cauzei în primă instanţă, au dispus condamnarea a trei persoane, printre care şi Matthias Bogdan Niculescu. Acesta a fost condamnat la pedeapsa de patru ani şi şase luni de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă. Instanţa a mai dispus condamnarea acestuia la pedeapsa de un an de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de împiedicarea sau îngreunarea circulaţiei pe drumurile publice, constând în participarea în calitate de conducător de vehicul la întreceri neautorizate pe drumurile publice.
 
Judecătorii au decis să-i interzică lui Matthias Bogdan Niculescu, ca pedeapsă complementară, exercitarea dreptului de a conduce pe drumurile publice autovehicule, pe o perioadă de cinci ani, de la executarea sau considerarea ca executată a pedepsei principale. Instanţa a contopit cele două pedepse principale stabilite şi i-a aplicat fostului arbitru de fotbal pedeapsa cea mai grea, de patru ani şi şase luni de închisoare, la care se adaugă un spor de patru luni, reprezentând 1/3 din cealaltă pedeapsă, adică patru ani şi zece luni de închisoare, cu executare.
 
Părţile responsabile civilmente au fost obligate la plata sumelor de 30.000 de lei şi 120.000 de euro, cu titlu de daune materiale şi daune morale.
 
Decizia Judecătoriei Constanţa nu este definitivă. Dosarul va merge spre soluţionare la Curtea de Apel Constanţa, întrucât decizia Judecătoriei Constanţa a fost contestată. Oricare va fi decizia Curţii de Apel, aceasta va fi definitivă.

Sursa foto: ZIUA de Constanța
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii