Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:50 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

La ce folos? Denunţătorul lui Nicuşor Constantinescu primeşte de la CJC documentele solicitate în urmă cu şapte ani (documente)

ro

20 Jun, 2014 00:00 4003 Marime text
Marian Turbatu, denunţătorul preşedintelui Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, în dosarul în care acesta din urmă a fost trimis în judecată pe 27 mai, a primit, după ani buni de aşteptare, certificatele de urbanism solicitate. Asta cu toate că instanţele au dat hotărâri definitive care îl obligă pe mai-marele judeţului Constanţa să elibereze aceste documente.

Potrivit administratorului SC Romwind SRL, Marian Turbatu, pe data de 23 ianuarie 2014, Consiliul Judeţean Constanţa a emis un certificat de urbanism pentru SC Neg Project 1 SRL şi SC Romwind SRL, certificat solicitat însă pe... 1 februarie 2008! Aşadar, şase ani mai târziu, preşedintele CJC a catadicsit să emită acest document. Certificatul de urbanism a fost emis pentru „lucrări de construire noi capacităţi de producere energie electrică - 14 centrale eoliene cu puterea totală de 42 MW, lucrări de construire, extindere reţele de distribuţie, construire, modificare, reparare, modernizare şi reabilitare căi de comunicaţie - acces, comuna Ciocârlia, judeţul Constanţa” şi are o valabilitate de 24 de luni de la data emiterii.
Interesant este însă un alt certificat de urbanism. Mai exact, o prelungire a unui certificat de urbanism, emisă pe data de 5 noiembrie 2008, dar remisă către solicitant abia pe data de... 23 mai 2014. Vorbim, deci, despre un document emis de CJC, semnat de Nicuşor Constantinescu, de secretarul CJC Mariana Belu şi de arhitectul şef Titi Cenuşă în anul 2008 şi trimis la solicitant în luna mai a acestui an. La data trimiterii documentului către solicitant, preşedintele CJC Nicuşor Constantinescu se afla deja în Statele Unite ale Americii, pentru efectuarea unor proceduri medicale. Documentul cu numărul 353 din 5 noiembrie 2008 transmis anul acesta este însă lovit de nulitate, căci data prelungirii valabilităţii certificatului era 26 octombrie 2009. Aşadar, prelungirea certificatului de urbanism este expirată de 4 ani şi jumătate, eliberarea documentului fiind, evident, tardivă.
Un alt certificat de urbanism pentru care denunţătorul lui Constantinescu a cerut prelungirea a fost pentru „întocmire Plan Urbanistic Zonal (PUZ) - Parc eolian de putere maximă 6 MW - Lucrări de construire capacităţi de producere energie electrică - 2 centrale eoliene, lucrări de construire, extindere reţele de distribuţie, construire, modificare, reparare, modernizare şi reabilitare căi de comunicaţie - acces, comuna Fântânele, jud. Constanţa”. Documentul a ajuns la solicitant după data de 23 mai 2014, deşi fusese solicitat de SC Romwind International SRL pe data de 9 octombrie 2007 şi era valabil de la 5 noiembrie 2009 până la 5 noiembrie 2010. Iată, deci, încă un document care ajunge tardiv la investitor.
Aceeaşi „reţetă” a fost aplicată pentru o autorizaţie de construire solicitată de SC Enel Distribuţie Dobrogea prin SC Neg Project 1 SRL. Autorizaţia nr. 11 a fost emisă pe 29 mai 2014, ea fiind însă solicitată pe data de 31 iulie 2009 pentru executarea lucrărilor de construire pentru „Racordare centrale electrice eoliene Mihai Viteazu la L.E.A. 20 KV nr. 1901, comuna Mihai Viteazu, jud. Constanţa”. Autorizaţia a fost transmisă către solicitant pe 29 mai 2014.
Este interesant contextul în care aceste documente au fost emise. Mai exact, preşedintele CJC le-a eliberat doar după ce acestea au făcut obiectul unor procese în instanţă, iar de trimis, CJC le-a trimis solicitantului abia după ce Nicuşor Constantinescu nu s-a mai aflat în ţară, dar şi după ce, aşa cum menţionam mai sus, valabilitatea lor a încetat.
Amintim că Direcţia Naţională Anticorupţie a anunţat că va cere în instanţă arestarea preşedintelui CJC, Nicuşor Constantinescu, pentru că acesta nu s-a întors din SUA în termenul impus de organele judiciare.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii