Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:38 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Îşi va onora promisiunea primarul Făgădău? Ar trebui să înceapă lucrările de conservare la Cazinoul din Constanţa

ro

22 Oct, 2018 00:00 2509 Marime text
Săptămâna trecută, edilul-şef al municipiului Constanţa, Decebal Făgădău, a anunţat că lucrările de punere în siguranţă a Cazinoului din Constanţa vor începe pe data de 22 octombrie şi vor fi finalizate pe 14 noiembrie, de Ziua Dobrogei. Lucrările vor fi realizate de o companie cu care municipalitatea a încheiat un parteneriat, iar lucrările nu vor costa nimic.
 
Primarul a refuzat să dezvăluie numele companiei care va lucra pro bono. „Toate la timpul lor“, a punctat Decebal Făgădău. Astfel, lucrările de punere în siguranţă a Cazinoului vor începe pe 22 octombrie, a promis primarul Decebal Făgădău. El a subliniat că, din campania Neversea pentru salvarea Cazinoului, s-au adunat 25.000 de euro, bani care vor fi folosiţi în scopul pentru care au fost strânşi. „În primul meu mandat, vom începe lucrările de reabilitare a Cazinoului“, a punctat primarul municipiului Constanţa.
 
Reamintim că Municipiul Constanţa a emis pe data de 12 octombrie Certificatul de urbanism nr. 3754, ce presupune „Lucrări de punere în siguranţă a construcţiei monument istoric Cazino Constanţa în regim de urgenţă conform art. 7 (16) Legea nr. 50/1991“. Recent, Primăria Municipiului Constanţa a semnat contractul privind actualizarea documentaţiei care va sta la baza restaurării şi consolidării clădirii simbol a oraşului Constanţa. Cea care se va ocupa de acest contract este o firmă din Iaşi, Impex Romcatel Cercetare Proiectare SA.
 
Potrivit reprezentanţilor Primăriei Constanţa, în urma finalizării procedurii de achiziţie publică, Compania Naţională de Investiţii a desemnat ofertantul câştigător, iar serviciile contractate vizează actualizarea documentaţiei de avizare a lucrărilor de intervenţie (DALI), a studiilor şi a expertizelor realizate în anul 2015, astfel încât indicatorii tehnico-economici să reflecte în mod real modificările suferite de această clădire de la ultima avizare şi până în prezent.
 
„Proiectantul are la dispoziţie 90 de zile pentru realizarea documentaţiei. După predarea acesteia, indicatorii tehnico-economici urmează să fie aprobaţi prin emiterea unei hotărâri de guvern, după care vor putea fi demarate procedurile privind contractarea lucrărilor de consolidare şi restaurare“, a transmis Primăria Constanţa.
 
Compania Naţională de Investiţii SA a atribuit, prin procedură simplificată, contractul „Servicii de proiectare - Actualizare DALI - Studii, expertize, avize - Consolidare şi restaurare Cazino Constanţa, (cădire S+P+E+M pod parţial şi rampă de acces către subsol) şi lucrări exterioare (reabilitare platforma terasă, reţele utilităţi, zid de apărare şi balustradă)“ societăţii Impex Romcatel Cercetare Proiectare SA din Iaşi. Valoarea contractului este de 209.458,87 de lei. Contractul are ca obiect executarea serviciilor de proiectare având ca obiect actualizarea documentaţiei de avizare a lucrărilor de intervenţie (DALI); actualizare studiu geotehnic; actualizare expertiză tehnică a structurii clădirii, rezistenţă, arhitectură, inclusiv rampă de acces către subsol şi instalaţii aferente clădirii; actualizare expertiză componente artistice; actualizare expertiză tehnică pentru zidul de apărare din zona cazinoului; studiu hidrogeotehnic; studiu de cercetare de parament şi stratigrafice în zonele degradate - starea de conservare - tipuri degradări; investigaţii fizico-chimice; studii biologice (expertiză biologică); expertiză pentru determinarea nivelului de umiditate din ziduri şi climatul interior; raportul de expertiză tehnică pentru cerinţa esenţială securitate la incendiu; documentar fotografic; documentaţie pentru obţinerea avizelor solicitate prin certificatul de urbanism; alte studii de soluţie cerute prin avizele solicitate, cercetări, documentaţii ca fiind necesare în conformitate cu HG nr. 907/2016, privind aprobarea conţinutului-cadru al documentaţiei tehnico-economice aferente investiţiilor publice, precum şi a structurii şi metodologiei de elaborare a devizului general pentru obiective de investiţii şi lucrări de intervenţii pentru obiectivul de investiţii „Consolidare şi restaurare Cazino Constanţa“ clădire s+p+1e+m pod parţial şi rampă de acces către subsol) şi lucrări exterioare (reabilitare platformă terasă, reţele utilităţi, zid de apărare şi balustradă).
 
Citeşte şi:
 
Oficial Expertizele şi avizele pentru restaurarea Cazinoului din Constanţa, actualizate de o firmă din Iaşi. Asociaţi şi cifră de afaceri (document)

 
Saga Cazinoului din Constanţa, capitolul „Raportul Europa Nostra“. Ce spun experţii europeni despre reabilitarea reperului de la Marea Neagră (galerie foto)

 
Primăria Constanţa pregăteşte achiziţia expertizei şi a proiectului tehnic pentru lucrări de urgenţă la clădirea Cazinoului!

 
Este oficial! CNI a reluat a patra oară procedura pentru consolidarea şi restaurarea Cazinoului din Constanţa (galerie foto)

 
Cazinoul din Constanţa a fost inclus în lista celor "7 minuni" ale Europei aflate în pericol! Anunţul a fost făcut de Plácido Domingo

 
 
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii