Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
06:29 02 12 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Începe bacul! Elevi de excepţie din Constanţa, la sesiunea specială. Lista completă

ro

20 May, 2017 00:00 2363 Marime text
Absolvenţii de liceu participanţi la loturile naţionale lărgite care se pregătesc pentru competiţiile internaţionale, precum şi absolvenţii de liceu care susţin examenul de admitere în universităţile din străinătate se pot înscrie la sesiunea specială a examenului de Bacalaureat, în perioada 27 - 28 mai.
 
„Pentru asigurarea participării elevilor din clasele a XII-a/a XIII-a la loturile naţionale de pregătire pentru competiţiile internaţionale şi la competiţiile internaţionale 2017, se organizează o sesiune specială de Bacalaureat, în perioada 27 mai - 9 iunie 2017“, potrivit Ministerului Educaţiei.
 
În perioada 27 mai - 10 iunie 2017, se organizează examenul de Bacalaureat 2017, sesiunea specială, în judeţul Prahova. La această sesiune se pot înscrie absolvenţii de liceu participanţi la pregătirea loturilor naţionale ale României pentru competiţiile internaţionale sau care susţin examenul de admitere la universităţi din străinătate şi care au făcut dovada că: au fost acceptaţi, în etapa preliminară, la universităţile din străinătate care le solicită pentru înscriere diploma de Bacalaureat, înainte de finalizarea examenului, sesiunea iunie- iulie 2017; desfăşoară probele de admitere în acelaşi timp cu probele examenului de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2017. Conform metodologiilor în vigoare, absolvenţii de liceu care participă la această sesiune specială de Bacalaureat îşi asumă întreaga răspundere pentru parcurgerea integrală a materiei din care vor primi subiectele de examen.
 
În zilele de 29 şi 30 mai vor avea loc evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română şi evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă. Pe 31 mai vor fi evaluate competenţele lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională, iar în zilele de 2 şi 3 iunie, competenţele digitale.
 
Prima probă scrisă, cea la Limba şi literatura română, va avea loc pe 6 iunie. Ea va fi urmată, o zi mai târziu, de proba obligatorie a profilului, iar pe 8 iunie, de proba la alegere a profilului şi specializării.
Proba scrisă la limba şi literatura maternă se va susţine pe 9 iunie, iar rezultatele vor fi afişate în aceeaşi zi, până la ora 10.00. Tot pe 9 iunie se vor depune şi contestaţiile, în intervalul 18.00 - 20.00. Rezultatele finale vor fi afişate pe 10 iunie.
 
La nivelul judeţului Constanţa, sunt opt absolvenţi aflaţi în această situaţie: cinci elevi de la Liceul cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru“, un elev de la Liceul Teoretic „Lucian Blaga“ şi un elev de la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân“ - Olimpiada Internaţională de Chimie.
 
Aceştia sunt: Enache Daciana Elena - Liceul Teoretic „Lucian Blaga“, gimnastică aerobică, Jocurile Mondiale, Ghiorghe Florin - Liceul cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru“, lupte, Campionatul European Juniori 2017, Arnăut Răzvan - Liceul cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru“, lupte, Campionatul European Juniori 2017, Şoric George - Liceul cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru“, canoe, Campionatul European de Tineret 2017; Tudor Cristiana Miruna - Liceul cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru“, tenis, Turneu Internaţional Seniori, Andrei Alexandru George - Liceul cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru“, handbal, Campionatul European U20, Muraru Paul Octavian - Colegiul Naţional „Mihai Eminescu“, karate, Campionatul European de Karate, Shito Ryu, Haidu-Gerea Paul - Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân“, Olimpiada Internaţională de Chimie.

Ti-a placut articolul?

Comentarii