Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:23 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

În sezonul 2004/2005, FC Farul a fost campioana provinciei! Vineri se împlinesc 13 ani de când „marinarii“ au disputat finala Cupei României (galerie foto+video)

ro

11 May, 2018 00:00 8425 Marime text
Vineri, 11 mai, se împlinesc 13 ani de când FC Farul a disputat finala Cupei României, contra lui Dinamo. Meciul a fost găzduit de stadionul „Cotroceni“ din Bucureşti şi le-a revenit „câinilor roşii“ cu 1-0 (Grigorie 6). Partida a început la ora 20.15 şi a fost arbitrat de o brigadă din Franţa, cu Laurent Duhamel la centru.
 
În ciuda înfrângerii, atingerea de către „marinari“, sub bagheta antrenorului principal Petre Grigoraş, a ultimului act al acestei competiţii rămâne o mare performanţă. FC Farul era o echipă extraordinară la mijlocul anilor 2000. În acel sezon, 2004/2005, a ocupat şi locul cinci în campionat şi a cucerit pe merit titulatura de campioană a provinciei, fiind depăşită în ierarhia finală a Ligii 1 numai de echipe din Bucureşti, clasate în ordine astfel: 1. Steaua, 2. Dinamo, 3. Rapid, 4. FC Naţional!
 
Tandemul Petre Grigoraş - Marian Dinu, care antrena atunci echipa, se află acum, alături de Ion Barbu (unul dintre jucătorii din acea finală) şi de Gică Mina, în staff-ul tehnic al SSC Farul (liderul seriei secunde a Ligii a 3-a), echipa înfiinţată de fanii constănţeni pentru a ţine în viaţă spiritul farist, după falimentul FC Farul.
 
Finala FC Farul - Dinamo le-a rămas în amintire suporterilor şi pentru deplasarea la meci într-un număr record (peste 7.000 de oameni), dar şi prin atmosfera deosebită pe care au creat-o pe „Cotroceni“. FC Farul a jucat în acea partidă în alcătuirea: Curcă (cpt.) - Farmache, I. Barbu, Şchiopu, Paşcovici (75 M. Baicu) - Guriţă, Fl. Lungu, Senin, Todoran (85 L. Florea) - Cristocea (10 I. Apostol) - L. Mihai. Pe banca de rezerve au rămas Vlas - Uşurelu, V. Gheorghe şi Doicaru. Dinamoviştii au marcat într-un moment în care constănţenii erau în zece oameni, întrucât Cristocea (accidentat de Mărgăritescu) primea îngrijiri în afara terenului. De altfel, Vasilică (în prezent antrenor la echipa de Liga a 5-a Victoria Cumpăna) a şi fost înlocuit în urma acelei accidentări. Pregătită de Ioan Andone, echipa lui Dinamo din acea finală a fost: Stelea - Galamaz, Alistar, Tamaş - Fl. Petre (cpt.) (75 Bălţoi), Mărgăritescu, Ov. Burcă (56 Zicu), Pulhac - Mihalcea (70 I. Bălan), Grigorie - Cl. Niculescu.
 
Până în finală, FC Farul a avut următorul parcurs: în „16“-imi - 2-0, la Bacău, cu FCM Bacău II; în optimi - 2-1 (Fl. Lungu 45, Guriţă 64 / Gh. Goşa 71), la Braşov, cu CFR Cluj; în sferturi (dublă manşă), cu Oţelul Galaţi - 2-1 (Guriţă 10, 75 / V. Iacob 74) în deplasare, 2-0 (Guriţă 20, L. Mihai 36) la Constanţa; în semifinale (dublă manşă) - 1-0 (Guriţă 67) la Constanţa, 1-2 (Paşcovici 32 / Cl. Drăgan 13, Daouda 29) la Craiova.

Sursa foto: ZIUA de Constanţa
 


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii