Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:23 13 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Imaginea care a împărțit internetul în două tabere! O mașină înmatriculată în Ucraina, ridicată de polițiștii locali din Constanța

ro

22 Jun, 2022 00:00 7191 Marime text

 
  • Automobilul în cauză staționa pe strada Suceava, din municipiul Constanța, înaintea trecerii de pietoni.
  • „În comentarii este dovada vie de ce ne meritam soarta ca popor“
 
 
Conducătorii auto care nu respectă prevederile legale privind oprirea sau staționarea autovehiculelor în zonele unde există indicatoare specifice, sancționați de polițiștii locali!
 
Mașinile ridicate sunt depozitate în parcul auto situat în municipiul Constanța, strada Caraiman, nr.1 și pot fi ridicate doar după ce proprietarii au achitat taxele prevăzute: tarif ridicare mașini - 450 de lei, tarif transport mașini - 120 de lei, tarif depozitare mașini/zi - 60 de lei.
 
Automobilul în cauză staționa pe strada Suceava, din municipiul Constanța, înaintea trecerii de pietoni.
 
Fotografia a fost postată pe un grup de facebook și a strâns sute de aprecieri și zeci de comentarii, pro și contra:
 
„Și permisul luat când vine să o ridice! Aștia sunt un pericol! A parcat (...) și te trezești cu pietonul dintre mașină sau mașini că traversează“.
 
„Săracul, nici bine nu a ajuns la Constanța, și a fost bine primit“.
 
„De s-ar plăti și costurile, dar tare îmi este că ei au regim special“.
 
„Românii tot pe «să moară și capra vecinului»“.
 
„ (...) Bravo, poliția locală! Unde-i lege nu-i tocmeală“.
 
„Legea e pentru toți, nu? Bravo locala!“
 
„Legea trebuie să fie la fel pentru oricine“.
 
„În comentarii este dovada vie de ce ne meritam soarta ca popor“
 
„Indiferent de motivul pentru care ești într-o țară străină trebuie să te supui legilor acelei țări“.
 
„Ideea este să fie toți egali. Dar nici să ne bucurăm că respectivul pățește ceva rău“.
 
„Nu aș zice că le întrec pe cele ale bizonilor cu care ne-am obișnuit de ani și ani“.
 
Informativ, potrivit asfromania.ro, cetățenii ucraineni care intră în România cu autoturismele și nu dețin polița RCA și Cartea Verde au posibilitatea să încheie o asigurare de frontieră, care este valabilă timp de 30 de zile în toate statele din Spațiul Economic European și în Elveția.
 
Vehiculele considerate neasigurate sunt acelea pentru care încheierea asigurării RCA în România este obligatorie și pentru care nu se prezintă documente de asigurare valabile (Carte Verde sau Asigurare de frontieră eliberată în alte state).
 
În altă ordine de idei, amintim că potrivit unui comunicat al Poliției de Frontieră, de la declanşarea acestei crize (24.02.2022), până la data de 19.06.2022, ora 24.00, la nivel naţional, au intrat în România 1.250.981 cetăţeni ucraineni. De asemenea, începând cu data de 10 februarie 2022 (perioadă pre-conflict), au intrat în ţara noastră 1.285.510 ucraineni.
 
În continuare, controlul de frontieră la intrarea în România  prin punctele de trecere a frontierei se derulează cu operativitate, în conformitate cu prevederile legislației naționale și comunitare.
 
„Măsuri de întărire a dispozitivului de supraveghere a frontierei au fost dispuse și la granița terestră, fiind suplimentate echipajele care derulează misiuni în zonele de responsabilitate. Se acționează în sistem integrat cu celelalte instituții cu atribuții în domeniu, în vederea unui schimb operativ de date și informații, precum și de adoptare în comun a măsurilor necesare pentru gestionarea cazurilor apărute. Rugăm cetățenii să se informeze doar din surse oficiale“ - au mai precizat reprezentanții Poliției de Frontieră.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Definitiv
Șofer despăgubit de primărie după ce i-a fost ridicată mașina parcată lângă Baroul Constanța!

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii