Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:00 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sancțiuni tot mai aspre din cauza războiului din Ucraina. Ce firme nu mai livrează produse în Rusia

ro

11 Mar, 2022 15:36 1206 Marime text
Magazine, foto cu rol ilustrativ: unsplash/ Artem Gavrysh

Sancțiunile occidentale funcționează: Vladimir Putin a declanșat războiul în Ucraina, iar oamenii lui suferă. Deja, la Moscova, rafturile din unele supermarketuri sunt goale.

Chiar și articolele de lux sunt rare sau nu mai pot fi comandate online! Bild a prezentat o listă a companiilor care au spus „nu” războiului și și-au suspendat activitatea din Rusia. Sunt afectate de la domeniul financiar, construcții de mașini și electronică, până alimentație, educație, îmbrăcăminte și jocuri pe net.

Industria financiară Visa, Mastercard și American Express au încetat să mai facă afaceri în Rusia. 

Aceasta înseamnă că acele carduri care nu sunt emise de băncile rusești nu vor mai funcționa acolo. 

Anterior au exclus Rusia din rețeaua lor de plăți. Paypal: Serviciul de plată întrerupe serviciile rămase în Rusia, cum ar fi transferurile internaționale. HSBC: 

Banca globală reduce cooperarea cu băncile rusești. Energie BP: Compania energetică își vinde pachetul de 20 la sută din compania petrolieră rusă Rosneft și să renunțe la joint-venture-ul cu Gazprom.

Total și Exxon Mobil: Giganții petrolieri nu vor mai investi în Rusia. Industria aviatică și construcții de mașini Boeing, Airbus și Embraer (Brazilia) au suspendat furnizarea de piese de schimb pentru aeronavele lor către companiile aeriene ruse, precum și întreținerea și suportul tehnic al acestora.

Centrul de instruire Boeing din Skolkovo și-a încetat temporar activitatea.

Mercedes-Benz (și Daimler Truck), BMW, Volvo, Ford și MAN au încetat să exporte și au înghețat producția locală. Suzuki, Honda și Mazda nu vor livra mașini și motociclete. General Motors și Scania suspendă livrările, iar Nissan oprește livrările crossover-ului Pathfinder. VW a oprit producția în Rusia. 

Mașinile care ar trebui să ajungă la dealerii ruși nu sunt livrate.

Toyota, Hyundai, Škoda și Renault nu mai lucrează în fabricile lor din Rusia.

Porsche nu mai livrează mașini în Rusia.

Citeşte întreaga ştire: Tot mai multe companii importante spun „nu” războiului. Lista completă a afacerilor închise în Rusia


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii