Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:09 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Hotel Iaki din Mamaia va fi demolat parțial și reabilitat

ro

17 Sep, 2022 00:00 3146 Marime text
  • Conform CU 2297 din data de 16 septembrie 2022, Hagi Sport SRL va demola parțial, va renova, recompartimenta și va reabilita corpul C1 Hotel Iaki
 
Primăria Constanța a eliberat un certificat de urbanism pentru Gheorghe Hagi care dorește să investească la Hotel Iaki din Mamaia.
 
Conform CU 2297 din data de 16 septembrie 2022, Hagi Sport SRL va demola parțial, va renova, recompartimenta și va reabilita corpul C1 Hotel Iaki, din stațiunea Mamaia, județul Constanța. Documentul este valabil 24 de luni.
 

Despre Hagi Sport SRL

 
Firma a fost înfiinţată în anul 1999 şi are sediul social în Mamaia, hotel Bucureşti B (actual Hotel Iaki). Societatea provine din schimbarea sediului din alt judeţ. Capitalul social subscris, de 3.500 de lei, integral vărsat, este compus din 70 de părţi sociale. Hagi Sport SRL este controlată de Marilena Hagi, cu o singură parte socială (1,428 % din capitalul social), şi Gheorghe Hagi, cu 69 de părţi sociale (98,5714% din capitalul social).
 
Administratorul societăţii, care se ocupă de hoteluri şi alte facilităţi de cazare similare, este Gheorghe Hagi. Pe societatea Hagi Sport SRL funcţionează hotelul Iaki.


 
Gheorghe Hagi mai este fondator al FCV Farul Constanța SA, unde deține 89,9% din acțiuni, iar Marilena Hagi este asociat la Four Attitude Explorer SRL, alături de fiica lor, Kira Hagi, cât și administrator la Future of The Game Company SRL, unde asociat unic este Ianis Hagi, fiul soților Marilena și Gheorghe Hagi.
 
Gheorghe Hagi este un fost fotbalist român, considerat unul dintre cei mai buni mijlocași ofensivi în Europa anilor '80 și '90 și cel mai mare fotbalist din toate timpurile. Este supranumit „Regele”. A fost numit fotbalistul român al anului de șapte ori, și este privit ca unul dintre cei mai buni fotbaliști ai generației sale. În 2009, Hagi a fondat clubul român Viitorul Constanța. De asemenea, a înființat Academia de Fotbal Gheorghe Hagi, una dintre cele mai mari academii de fotbal din Europa de Sud-Est.
 
În 2021, Viitorul și Farul Constanța au fuzionat, iar Hagi a devenit unul dintre patronii noii echipe, Farul, fiind și antrenorul acesteia. Fiul său, Ianis, este de asemenea fotbalist, actualmente sub contract cu Rangers FC. Este căsătorit cu Marilena Vlahbei (actuală Hagi) din 1995 și au împreună doi copii: Kira Hagi (născută în 1996) și Ianis Hagi (născut în 1998).
 
Deţine titlul de „cel mai bun marcator din istoria naționalei României” cu 35 de goluri înscrise, record pe care îl împarte cu Adrian Mutu. Gheorghe Hagi a jucat la echipele de club 515 meciuri și a marcat 283 de goluri , iar la echipa națională, a jucat 125 de meciuri reușind să marcheze 35 de goluri. Așa că Gică Hagi a devenit cel mai bun jucător român ( regele fotbalului românesc ) cu un total de meciuri ( Club + Națională ) de 640 și 318 goluri.
 
 

Despre Hotel Iaki

 
A fost inaugurat în 1959 sunt numele de Yalta. Câţiva ani mai târziu, numele lui a fost schimbat în Hotel Bucureşti. Este poziționat în centrul stațiunii, la numai 10 de metri de plajă. Fostul Hotel București a fost cumpărat în anul 1999 de către marele fotbalist Gheorghe Hagi. Se remarcă prin arhitectura deosebită, cu terasele grandioase care au vedere spre mare şi arcade elegante, o curte interioară amenajată aşa cum numai în filme vezi.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

Editorial
Stadion nou la Constanța. În rândul fanilor, așteptarea e tot mai grea


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii