Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
09:56 10 12 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

FC Farul Constanța O nemulțumire legată de salariul pe luna iunie. Lămuriri de la Ciprian Marica. Precizările Primăriei

ro

31 Aug, 2020 00:00 4210 Marime text
  • Sesizare, „sub protecția anonimatului“, vizavi de anumite drepturi financiare la FC Farul Constanța.  
  • Fostul internațional Ciprian Marica, susținător al clubului, aduce lămuriri.
  • În cazul FC Farul, pentru sezonul 2020/2021 finanțarea de la bugetul local începe cu data de 1 iulie 2020. 
 
Am primit la redacție un e-mail, în care cineva, „sub protecția anonimatului“, semnalează o anumită situație la clubul de fotbal Farul Constanța în ce privește drepturile salariale. Redăm, în continuare, textul sesizării. 

„Bună ziua, sub protecția anonimatului, vreau să vă informez că Farul Constanța a primit, zilele trecute, de la Primăria Constanța, bani pentru plata salariilor, iar ieri (n.r. miercuri, 26 august), Farul Constanța a plătit, în avans, pentru cei cu contracte noi, salariile aferente lunilor iulie și august, în condițiile în care retribuțiile aferente lunii iunie nu au fost plătite. Astfel, cei care au avut contract cu Farul Constanța până la sfârșitul lunii iunie și nu li s-a reînnoit contractul, nu au primit niciun ban pe luna iunie, clubul, prin Ciprian Marica, spunând că urmează, în lunile viitoare, să achite din fonduri proprii, salariul aferent lunii iunie. Domnilor, cum este posibil să primești bani de la Primărie pentru plata salariilor și să nu achiți salariile pe iunie, dar să achiți, în avans, pe 2 luni (iulie și august), celor cu care ai contracte noi (iar de cei de care te-ai folosit până acum să îi lași cu ochii în soare)? Primăria știe ce face dl. Marica cu banii săi? Știe managementul pe care îl face, pe banii Primăriei? Ar fi interesant de aflat un punct de vedere oficial de la domnul Marica referitor la această situație incalificabilă. Mulțumesc“.

„Pentru luna iunie, doar din surse proprii“

I-am solicitat un punct de vedere fostului internațional al României Ciprian Marica, susținător al FC Farul Constanța. „Pentru luna iunie, clubul nu a avut finanțare, deci nu putem plăti decât din surse proprii. Totodată, vă reamintim că clubul nostru a fost printre primele care au obținut licența pentru Liga a 2-a“, a declarat Ciprian Marica.

Noul contract de finanțare, de la 1 iulie

Pentru lămuriri suplimentare, ne-am adresat și Primăriei municipiului Constanța, care, pe marginea acestei situații, a făcut următoarele precizări: 
„- prin HCL nr.229/2019 a fost aprobat Regulamentul privind acordarea de finanțări din bugetul municipiului Constanța, pentru activități sportive organizate în baza Legii nr.69/2000 a educației fizice și a sportului, regulament prin care a fost stabilită procedura de atribuire a contractelor de finanțare acordate din bugetul local structurilor sportive înființate pe raza unității administrativ-teritoriale a municipiului Constanța;
- pentru sezonul competițional 2019 - 2020 au fost încheiate contracte de finanțare cu structurile sportive care au fost declarate câștigătoare în urma procedurii de selecție de proiecte și aprobate de către Consiliul local, printre acestea fiind și Asociația Fotbal Club Farul Constanța;
- a fost încheiat un contract de finanțare între Municipiul Constanţa şi Asociația Fotbal Club Farul Constanța, pentru susţinerea şi promovarea mişcării sportive de performanţă desfăşurată de Asociația Fotbal Club Farul Constanța în sezonul competiţional 2019-2020. În urma acestui contract de finanțare au fost alocate sume din bugetul local pentru susținerea activității sportive a acestui club, sume pe care clubul le-a cheltuit în funcție de necesitățile pe care le-a avut, regulamentul aprobat prin HCL nr.229/2019 considerând cheltuieli eligibile doar cheltuielile efectuate conform prevederilor HG nr.1447/2007 privind aprobarea normelor financiare privind activitatea sportivă, ale Ordinului 664/2018 privind finanțarea din fonduri publice a proiectelor și programelor sportive și ale Legii nr.69/2000 a educației fizice și sportului, actualizate cu modificările și completările ulterioare;
- în contextul instituirii situației de urgență prin Decretul nr.195/2020 și a interdicțiilor prevăzute prin Ordonanța militară nr.1/2020, toate contractele de finanțare încheiate cu structurile sportive pentru sezonul competițional au fost suspendate în parte prin acte adiționale, începând cu data de 18 martie 2020, finanțarea pentru activitatea sportivă ce forma obiectul contractului de finanțare a fost întreruptă începând cu această dată. Drept urmare, municipiul Constanța nu a mai alocat sume din bugetul local pentru perioada următoare, majoritatea structurilor sportive apelând la somajul tehnic acordat de către stat pentru remunerarea participantilor acestora sau la fonduri proprii;
- pentru sezonul competițional 2020 - 2021 au fost încheiate noi contracte de finanțare cu structurile sportive care au fost declarate câștigătoare în urma procedurii de selecție de proiecte și aprobate de către Consiliul local, finanțare care în cazul Asociației Fotbal Club Farul Constanța începe cu data de 01 iulie 2020. Cheltuielile pe care această structură sportivă le poate efectua din fondurile provenite în urma acestui contract de finanțare pot fi efectuate numai pentru perioada sezonului competițional 2020 - 2021, incluzând și perioada precompetițională, începând cu data de 01 iulie 2020.
Pentru a obține un punct de vedere de la Asociația Fotbal Club Farul Constanța vă rugăm să vă adresați către aceasta“.

Marți, debut în sezonul 2020/2021

FC Farul debutează în sezonul 2020/2021 al Ligii a 2-a marți, 1 septembrie, când întâlnește în deplasare Petrolul Ploiești. Partida va începe la ora 19.30 și va fi transmisă în direct de Digisport 1, Telekomsport și Looksport. În sezonul trecut, care a fost întrerupt, iar ulterior înghețat în urma pandemiei de coronavirus, „marinarii“ au disputat ultima partida în deplasare tot acasă la Petrolul, meciul încheindu-se la egalitate, 0-0. 
Sursa foto (cu rol ilustrativ): ZIUA de Constanța

Citește și:

Debut în prima zi de toamnă, la FC Farul Constanța!

Iată programul meciurilor din sezonul regular, pentru echipa Farul Constanța

Totul despre noul sezon al Ligii a 2-a Alexandru Stoica - „De aceea jucăm pentru Farul, să ducem echipa în Liga 1“

FC Farul a primit certificarea pentru a juca în sezonul următor al Ligii a 2-a

Toți cei de la FC Farul Constanța sunt în șomaj tehnic, în urma crizei coronavirusului

         
 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii