Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:36 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Exclusiv CNADNR anunţă când ar putea închide total podul de la Agigea. Va fi haos în sezonul estival

ro

19 May, 2016 00:00 4976 Marime text


Lucrările de reabilitare aferente podului de la Agigea vor fi reluate odată cu efectuarea plăţilor restante către antreprenor
 
Podul vechi de la Agigea s-ar putea închide de la jumătatea lunii viitoare, câte patru ore pe zi, dimineaţa, în zilele de marţi, miercuri şi joi! La solicitarea cotidianului ZIUA de Constanţa, Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) anunţă, printre altele, că toate lucrările aferente acestui obiectiv sunt suspendate din cauza neefectuării obligaţiilor de plată de către CNADNR SA.
 
Întrebare ZIUA de Constanţa: „Ce lucrări mai sunt de efectuat şi cine le face?“
 
Răspuns CNADNR: „Lucrările necesar a fi executate pentru finalizarea proiectului constau în schimbarea celor două hobane rămase de înlocuit şi finalizarea lucrărilor de reabilitare. Aceste lucrări se vor executa conform contractului de către antreprenorul iniţial Implenia Baugesellschaft m.b.H Wien. Menţionăm că până în prezent au fost schimbate opt din cele zece hobane permanente“.
 
Întrebare ZIUA de Constanţa: „Urmează să se închidă podul sau nu? Dacă da, când şi pentru ce perioadă?“
 
Răspuns CNADNR: „Odată cu efectuarea plăţilor restante către antreprenor, acesta îşi va relua activitatea şi va transmite spre aprobare graficul de lucrări.“


 
În prezent este în analiză posibilitatea închiderii podului după data de 15 iunie 2016 (câte patru ore pe zi, dimineaţa, în zilele de marţi, miercuri şi joi), traficul rutier urmând să se desfăşoare în conformitate cu managementul de trafic aprobat la data respectivă, fiind folosită ca rută alternativă podul din port“.
 
Întrebare ZIUA de Constanţa: „Potrivit CNADNR SA, lucrările figurează ca fiind suspendate. Ce prevedeau aceste lucrări şi când vor fi reluate?“
 
Răspuns CNADNR: „Lucrările suspendate prevedeau atât finalizarea înlocuirii sistemului de susţinere realizat din hobane, cât şi înlocuirea căii de rulare, respectiv: turnare beton de egalizare, înlocuire hidroizolaţie, aşternere asfalt, precum şi lucrări de reparaţii ale pilelor şi culeelor, înlocuire parapet direcţional şi pietonal, lucrări de vopsitorie a tablierului etc. Precizăm că lucrările de reabilitare aferente podului de la Agigea vor fi reluate odată cu efectuarea plăţilor restante către antreprenor, estimăm ca, până la finele lunii iunie 2016, situaţia financiară să fie rezolvată“.
 
Întrebare ZIUA de Constanţa: „Care este motivul pentru care au fost suspendate?“
 
Răspuns CNADNR: „Începând cu data de 15.03.2015, antreprenorul a suspendat toate lucrările aferente acestui proiect din cauza neefectuării obligaţiilor de plată de către CNADNR SA. Lucrările în cauză au fost executate de către antreprenor în perioada 1.06.2014 - 31.01.2015“.
 
Amintim că, în data de 10 martie, prefectul Adrian Nicolaescu a precizat că podul de la Agigea va fi închis total circulaţiei. A doua zi, în data de 11 martie, Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România anunţa că podul nu se mai închide.
 
În cadrul vizitei ministrului Transporturilor, Dan Costescu, la Constanţa, din data de 29 martie, acesta a făcut declaraţii referitoare la podul de la Agigea, în care preciza că problema este de ordin financiar, nu tehnic. Astfel, referitor la podul de la Agigea, ministrul Transporturilor nu a dorit să avanseze nicio dată la care acesta ar putea fi închis: „Mai sunt două hobane de schimbat şi terminăm. Problema acolo nu e tehnică, este de natură financiară“.
 
Conform unui document oficial al CNADNR, publicat în luna martie 2016, reparaţiile la pod au fost sistate pentru că a fost suspendat contractul cu Bilfinger Baugesellschaft MbH. De asemenea, stadiul fizic al lucrărilor este de 64%.
 
Contactaţi telefonic, reprezentanţii CNADNR au declarat, pentru ZIUA de Constanţa, că, la cererea antreprenorului, s-a suspendat contractul. Mai exact, este vorba despre „Lot 3 Reabilitare Pod de pe DN 39 km 8+988 la Agigea“, în valoare de 66,15 milioane de lei. Sursa de finanţare vine de la Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • .RO 19 May, 2016 08:51 Refuz sa cred ca suntem atat de prosti incat sa inchidem podul de la Agigea pentru intreg sezonul estival . Nu e posibil ca cineva intreg la cap sa accepte acest lucru...dupa ce ca se circula oricum foarte greu chiar si cu el deschis.